I.K. Opublikowano 29 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia Witam. Znajomy urlopował na Podlasiu i podczas spaceru po lesie nazbierał 0,5 kg szyszek chmielu dziko rosnącego. Dziś mi je podarował. Nie mam pojęcia co to za odmiana może być. Myślicie że da się to jakoś wykorzystać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 29 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia Daj sobie z tym spokój Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 29 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia Do piwa chyba nie ma sensu, ale do jakiś naparów, herbatek, poduszek zapachowych to widziałem, że się stosuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wizi Opublikowano 30 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia Na kompost się nada Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
newrom Opublikowano 1 Września Udostępnij Opublikowano 1 Września Ja bym na próbę jakąś małą warkę zrobił, tak żeby się przekonać co to warte. Gdyby się okazało, że mało chmielu to na zimno bym mocniej nachmielił czymś 'firmowym'. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łachim Opublikowano 1 Września Udostępnij Opublikowano 1 Września Jak już to bym użył czegoś normalnego na goryczkę, a tego na koniec gotowania, ale szczerze mówiąc wydaje mi się, że nic ciekawego z tego nie będzie. Poza tym świeży chmiel może się zepsuć. Prawdę mówiąc jedyna jako taka opcja to moim zdaniem wysuszenie tego i danie do jakiegoś brettowego piwa. Jeśli jednak szyszki są zapylone, to w ogóle bym ich nie używał do piwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I.K. Opublikowano 5 Września Autor Udostępnij Opublikowano 5 Września Dzięki wszystkim za odpowiedzi. Na chwilę obecną temat nieaktualny. Chmiel podczas suszenia zaczął się psuć i całość poszła do śmieci. zasada 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 5 Września Udostępnij Opublikowano 5 Września 37 minut temu, I.K. napisał(a): Dzięki wszystkim za odpowiedzi. Na chwilę obecną temat nieaktualny. Chmiel podczas suszenia zaczął się psuć i całość poszła do śmieci. w jakim sensie psuć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I.K. Opublikowano 8 Września Autor Udostępnij Opublikowano 8 Września W miejscach gdzie szyszki się dotykały zaczął robić się taki mokry i ciemno zielony oraz zaczęło walić stęchlizną. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi