Undeath Opublikowano 13 Lutego Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 18 godzin temu, Reters napisał(a): Wiesz, ja też bym sobie darował to wszystko jak by miało to tak okrutnie wyglądać. Każdy z nas jednak ma różne sposoby, patenty. Oby były efektywne. Dla mnie to ma być też przyjemność. Tylko tak jak pisałem u mnie sprzęt do warzenia to garnek, fermentor z kranikiem, sito genialne do filtracji, nie duży wężyk silikonowy do dekantacji i cały temat. Tu są ludzie co mają w domu sprzęt jak w browarni i to jest też zajebiste, jakieś kegi, kociołki, chłodnice zanurzeniowe, fermentacja ciśnieniowa itd. Sam bym chciał mieć u siebie tak to ogarnięte i taką wiedzę;) Wtedy nie ma dwóch zdań.... Raz na jakiś czas konkretne wysterylizowanie sprzętu. Podsumowując Ty decydujesz na sam koniec co wybierzesz i jaki system warzenia piwa sprawia Ci radochę. Tia, a potem przyjeżdżają ludzie na spotkania i 3/4 piw zakażonych. Zabawy z NaOH nie unikniesz. draker 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reters Opublikowano 13 Lutego Udostępnij Opublikowano 13 Lutego Możliwe. Tego nie neguję. Aczkolwiek jednak chciał bym uniknąć. Jak będę miał cykliczne problemy, wtedy będę działał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Panama_536 Opublikowano 13 Lutego Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lutego ale.czekaj jak to zrobić??mozesz mi opisać krok po kroku ten experyment ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 13 Lutego Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 22 minuty temu, Panama_536 napisał(a): ale.czekaj jak to zrobić??mozesz mi opisać krok po kroku ten experyment ? Jaki experyment? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
INTseed Opublikowano Sobota o 13:36 Udostępnij Opublikowano Sobota o 13:36 Możliwe. Tego nie neguję. Aczkolwiek jednak chciał bym uniknąć. Jak będę miał cykliczne problemy, wtedy będę działał.Nie unikniesz naoh. To zabójca bakterii. I mycie butelek jest najlepsze tym. Nie masz się co bać. Po prostu płukasz kilka razy po tym i dajesz starsan. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reters Opublikowano Sobota o 13:39 Udostępnij Opublikowano Sobota o 13:39 (edytowane) Zapamiętam sugestie. Na ten moment w piwach kilku miesięcznych czy np. porter roczny nie mam problemów. Tylko nie oszukujmy się, są butelki i butelki, chodzi mi o ich brudność. To też jednak ważne. Jak zobaczę że coś złego dzieje się w piwach i to hurtowo, będę działał z naoh. Edytowane Sobota o 13:41 przez Reters Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi