Nazwa użytkownika Opublikowano 19 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia Mam świeżą infekcję w piwie, jak na razie smak i zapach jest w porządku. Czy jest sens pasteryzować piwo przed rozlewem, następnie chłodzenie i dodanie drożdży z cukrem by w butelkach się nagazowało? Podejrzewam że załapałem jakieś dzikusy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łachim Opublikowano 23 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia Prawdopodobnie skończy się to niestety potężnym utlenieniem. Może lepiej spróbować pirosiarczynu na zasadzie jak siarkowanie moszczu w winiarstwie, ale nie wiem, jaki będzie efekt. Można też rozlać, kontrolować nagazowanie i wstawić do lodówki lub spróbować wtedy pasteryzować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
INTseed Opublikowano 26 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia Jak ci się nagazuje daj butelki do 0C Wypij szybko.Dlaczego uważasz że jest infekcja? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
punix Opublikowano 26 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia Przy podejrzeniu infekcji dzikusami bardziej bałbym się zakażenia sprzętu do rozlewu. Pytanie, czy jest o co walczyć Jeśli to faktycznie dzikusy, to mogą pójść w przyjemne aromaty (mała szansa, ale jednak), albo piwo będzie słabe do picia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się