Nazwa użytkownika Opublikowano Wtorek o 16:39 Udostępnij Opublikowano Wtorek o 16:39 Mam świeżą infekcję w piwie, jak na razie smak i zapach jest w porządku. Czy jest sens pasteryzować piwo przed rozlewem, następnie chłodzenie i dodanie drożdży z cukrem by w butelkach się nagazowało? Podejrzewam że załapałem jakieś dzikusy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łachim Opublikowano 3 godziny temu Udostępnij Opublikowano 3 godziny temu Prawdopodobnie skończy się to niestety potężnym utlenieniem. Może lepiej spróbować pirosiarczynu na zasadzie jak siarkowanie moszczu w winiarstwie, ale nie wiem, jaki będzie efekt. Można też rozlać, kontrolować nagazowanie i wstawić do lodówki lub spróbować wtedy pasteryzować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się