wena Opublikowano 13 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2010 Porter i brackie, ale lane z właściwego tanku. To wiedzą tylko wtajemniczeni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 13 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2010 Porter i brackie, ale lane z właściwego tanku. To wiedzą tylko wtajemniczeni. Po to są, jak by nie oni to pewnie piwo było by podobne do naszych sklepowych. Ostatnio mam tydzień z Grand Championem - dziennie 1-2 butelki. Po pierwszym doszedłem do wniosku że można i 10 wypić tylko jaki jest sens. Jedno wiem na pewno, że piwo jest bardzo smaczne i pijalne, co potwierdza wielu moich znajomych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gesio0 Opublikowano 14 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2010 Porter, Porterem, ale to Brackie nalewane z kolby.....Mniam, pyszne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 16 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2010 (edytowane) Dzisiaj udało mi sie nabyć i zdegustować Moje wrażenia są takie że piwo nieco ociosane smakowo i zapachowo - moim zdaniem na skutek filtracji i pasteryzacji, metaliczność konkretna jak na browar zamkowy przystało ujęła mnie /jak to napisali na etykiecie użycie szlachetnych odmian chmielu/ szlachetna goryczka. Piwo jak najbardziej pijalne i wybijające się poza ramy naszego rynku. Dziękuję Edytowane 16 Grudnia 2010 przez josefik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiuzeb Opublikowano 16 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2010 ocena mojej żony (żadko pije piwko) "takie możesz mi uważyć" i teraz klops bo gdzie mi tam do Dori Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgoda Opublikowano 16 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2010 (edytowane) ocena mojej żony (żadko pije piwko) "takie możesz mi uważyć" Moja dokładnie to samo, tylko przez "rz". Edytowane 16 Grudnia 2010 przez zgoda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 16 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2010 ocena mojej żony (żadko pije piwko) "takie możesz mi uważyć" i teraz klops bo gdzie mi tam do Dori Biorąc po uwagę dylematy między wagą a warką, to może być jeszcze ciężej No a ja niestety, mimo że piwo czeka w lodówce, jeszcze nie próbowałem. Tzn. starałem się, ale dorwało mnie kilka dni temu zapalenie gardła i nic co jest gazowane nie jestem w stanie przełknąć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 16 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2010 Ja mogę przełykać, ale kaszel mam nie z tej ziemi. Do tej pory nic nie pomaga, chyba zastosuję terapię szokową czyli 1l czystej. Parę lat temu pomogło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jejski Opublikowano 16 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2010 (edytowane) Takie moje obserwacje związane z BPA Dori są takie: Piwo warzone w Cieszynie nie może być piwem domowym, i to jest istota zagadnienia! Filtracja, pasteryzacja jak dla mnie ukradła troszkę smaczków które lubię. Porównałem piwo warzone na tych samych drożdżach, i na pewno z innym zasypem i z inną gęstością początkową, oraz przede wszystkim innym chmielem. Wiem że to nie to samo, ale drożdże to jak dla mnie 90% sukcesu w smaku piwa. Porównanie jest bardziej na zasadzie ile czasu muszę poświęcić na zrobienie piwa które zdobędzie uznanie (mogą to być lata) , niż że uwarzyłem piwo podobne do stylu w tej kategorii Tym nie mniej prezentuję obserwację po degustacji BPA z Cieszyna. Wspomagałem się zmysłem senorycznym mojej żony, która jako laik ma jakże świeże spojrzenie na temat. Według niej piwo z Cieszyna bardziej jej odpowiada. Lubi o dziwo piwa z małą ilością estrów czy fenoli (kiedyś było inaczej). Dla mnie na polskiej pustyni piwnej BPA to oczywiście rewelacja! Kolor prawie identyczny jak w moim, pomijając filtrację. Smak piwa z Cieszyna jest dość czysty jak na belga. Mało estrów, dość konkretna goryczka i aromat chmielowy podbijany o czym koledzy już wspominali wodą w browarze cieszyńskim bardzo mi odpowiadają, ale troszkę mało mi w nim estrów i chyba właśnie drożdży. Aromat mojego piwa chyba jest lepszy, po prostu bardziej złożony. Piana chyba troszkę lepsza w moim piwie, ale zapewne wynika to z nieco większego wysycenia, które bardzo lubię, a w strukturze prawie identyczne. Chciałbym, aby wszystkie kupowane w sklepie piwa pozostawiały obrączki na szkle w trakcie picia. Tyle wypocin laika-sensoryka w tym temacie I jeszcze mała fotka. Edytowane 16 Grudnia 2010 przez Jejski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 16 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2010 Takie moje obserwacje związane z BPA Dori są takie:Piwo warzone w Cieszynie nie morze być piwem domowym, i to jest istota zagadnienia! Filtracja, pasteryzacja jak dla mnie ukradła troszkę smaczków które lubię. Porównałem piwo warzone na tych samych drożdżach, i na pewno z innym zasypem i z inną gęstością początkową, oraz przede wszystkim innym chmielem. Wiem że to nie to samo, ale drożdże to jak dla mnie 90% sukcesu w smaku piwa. Porównanie jest bardziej na zasadzie ile czasu muszę poświęcić na zrobienie piwa które zdobędzie uznanie (mogą to być lata) , niż że uwarzyłem piwo podobne do stylu w tej kategorii Tym nie mniej prezentuję obserwację po degustacji BPA z Cieszyna. Wspomagałem się zmysłem senorycznym mojej żony, która jako laik ma jakże świeże spojrzenie na temat. Według niej piwo z Cieszyna bardziej jej odpowiada. Lubi o dziwo piwa z małą ilością estrów czy fenoli (kiedyś było inaczej). Dla mnie na polskiej pustyni piwnej BPA to oczywiście rewelacja! Kolor prawie identyczny jak w moim, pomijając filtrację. Smak piwa z Cieszyna jest dość czysty jak na belga. Mało estrów, dość konkretna goryczka i aromat chmielowy podbijany o czym koledzy już wspominali wodą w browarze cieszyńskim bardzo mi odpowiadają, ale troszkę mało mi w nim estrów i chyba właśnie drożdży. Aromat mojego piwa chyba jest lepszy, po prostu bardziej złożony. Piana chyba troszkę lepsza w moim piwie, ale zapewne wynika to z nieco większego wysycenia, które bardzo lubię, a w strukturze prawie identyczne. Chciałbym, aby wszystkie kupowane w sklepie piwa pozostawiały obrączki na szkle w trakcie picia. Tyle wypocin laika-sensoryka w tym temacie I jeszcze mała fotka. No nie może Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jejski Opublikowano 16 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2010 Ale co nie może? Jeśli chodzi o sex, to oświadczam że Jejski jeszcze może Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 16 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2010 Chyba za mało wypiłem BPA bo na mnie tak nie działa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gesio0 Opublikowano 19 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2010 Brackie zostawia obrączki na szkle. Kupiłem spory zapas bo akurat termin dochodził (90 gr za butelkę). Dalej nie spróbowałem Brackiego Pale Ale... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yanek Opublikowano 26 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2010 pablo w zamęcie przedświątecznym, zapomniałem podziękować za ten zestaw birofilski.Przesyłka doszła na czas, jeszcze raz wielki dzięki, młody bardzo się ucieszył. Przy najbliższej okazji stawiam piwo :beer: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skitof Opublikowano 17 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2011 W plebiscycie Browar.bizu BPAb zostało Piwem Roku 2010, Debiutem Roku i zwycięzcą kategorii Piwa jasne górnej fermentacji. http://www.browar.biz/piworoku/2010 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo70 Opublikowano 17 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2011 W plebiscycie Browar.bizu BPAb zostało Piwem Roku 2010, Debiutem Roku i zwycięzcą kategorii Piwa jasne górnej fermentacji.http://www.browar.biz/piworoku/2010 No to za sukces BPAb BRAWO Dori Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dori Opublikowano 17 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2011 Muszę przyznać, że wyniki mi się podobają Dla uczczenia sukcesu otwarłam sobie butelkę porteru z browaru Flying Dog Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coelian Opublikowano 17 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2011 (edytowane) Brawo dori. Edytowane 17 Lutego 2011 przez coelian Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 17 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2011 Muszę przyznać, że wyniki mi się podobają Dla uczczenia sukcesu otwarłam sobie butelkę porteru z browaru Flying Dog Gratulejszyn. Jak porter? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stasiek Opublikowano 17 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2011 I to zwycięstwo z jaką przewagą nad pozostałymi piwami! Brawo dori! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dori Opublikowano 17 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2011 Muszę przyznać' date=' że wyniki mi się podobają Dla uczczenia sukcesu otwarłam sobie butelkę porteru z browaru Flying Dog :)[/quote']Gratulejszyn. Jak porter? Porter rewelacja Gdybym takie piwa mogła dostać na co dzień to chyba przestałabym warzyć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sojer Opublikowano 17 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2011 Skandal. Chciałem ostatnio kupić GCH w almie i nie było nawet butelczyny (o trzech nie wspomnę)... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dori Opublikowano 17 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2011 Skandal. Chciałem ostatnio kupić GCH w almie i nie było nawet butelczyny (o trzech nie wspomnę)... To w sumie dobrze, że nie zalega na półkach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coelian Opublikowano 18 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2011 Dla uczczenia sukcesu otwarłam sobie butelkę porteru z browaru Flying Dog :) etykietę to mają odjechaną podobne jak i pozostałe A przewga piwa dori nad innymi piwami w plebiscycie Browar.biz jest rzeczywiście co najmniej wyraźna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szwed Opublikowano 18 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2011 (edytowane) W plebiscycie Browar.bizu BPAb zostało Piwem Roku 2010, Debiutem Roku i zwycięzcą kategorii Piwa jasne górnej fermentacji.http://www.browar.biz/piworoku/2010 A mnie zaskoczyło bardzo dobre drugie miejsce Lwóweka Książęcego. Moim zdaniem to piwo jest przeciętne, dużo bardziej wolę Racibórz, Twierdzowe Niepasteryzowane Edytowane 18 Lutego 2011 przez apolloks Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi