uncleshaqi Opublikowano 22 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2010 witam, mam problem. gdy wyciągam rurkę fermentacyjna czuje jak unosi się zapach pracy drożdży lecz gdy wkładam ja spowrotem nie widac bablowania, gdzie jest problem? czekam juz 2 dni od wsypania drozdzy, znajduja sie w otpowiedniej temp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgoda Opublikowano 22 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2010 Nie ma problemu. CO2 ma lepszą drogę wydostania się wiadra, niż przepychanie jakiejś wody w rurce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darko Opublikowano 22 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2010 Czy takich tematów nie można od razu zamykać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 22 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2010 ye, yes, yes. Uwielbiam bąblarzy, proponuje ban na tydzień. Przez tydzień będzie miał czas poczytać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seniorroberto Opublikowano 22 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2010 witam, mam problem. gdy wyciągam rurkę fermentacyjna czuje jak unosi się zapach pracy drożdży lecz gdy wkładam ja spowrotem nie widac bablowania, gdzie jest problem? czekam juz 2 dni od wsypania drozdzy, znajduja sie w otpowiedniej temp. Zmień bąblownicę lub uszczelnij pojemnik bąblotwórczy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 22 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2010 witam, mam problem. gdy wyciągam rurkę fermentacyjna czuje jak unosi się zapach pracy drożdży lecz gdy wkładam ja spowrotem nie widac bablowania, gdzie jest problem? czekam juz 2 dni od wsypania drozdzy, znajduja sie w otpowiedniej temp. Podczas rejestracji każdy powinien zaznaczyć że nie będzie pisał o bąblowaniu i używał polsich znaków Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 22 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2010 i koniecznie musi podać datę urodzin. Bardzo mnie ciekawi czy to naród głupieje czy wypuszczają ludzi ze szkół bez umiejętności czytania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 22 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2010 i koniecznie musi podać datę urodzin. Bardzo mnie ciekawi czy to naród głupieje czy wypuszczają ludzi ze szkół bez umiejętności czytania. Od razu wypuszczają , wyganiają ich jak kończą 40lat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seniorroberto Opublikowano 22 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2010 witam' date=' mam problem. gdy wyciągam rurkę fermentacyjna czuje jak unosi się zapach pracy drożdży lecz gdy wkładam ja spowrotem nie widac bablowania, gdzie jest problem? czekam juz 2 dni od wsypania drozdzy, znajduja sie w otpowiedniej temp.[/quote']Podczas rejestracji każdy powinien zaznaczyć że nie będzie pisał o bąblowaniu i używał polsich znaków ...ale wszystkich, wszystkich... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryzoo Opublikowano 22 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2010 Nie było by tych tematów, gdyby nie sprzedawano "dziurawych" fermentorów . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 22 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2010 Nie było by tych tematów, gdyby nie sprzedawano "dziurawych" fermentorów . bzdury gadasz. O fermentacji w otwartych kadziach słyszałeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uncleshaqi Opublikowano 22 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2010 tiaa, zara pociski, tu jest tyle tego ze wolałem założyć nowy temat, to moje pierwsze warzenie, a tu eksperci mało wyrozumiali, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 22 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2010 a tu eksperci mało wyrozumiali, Jeżeli, w ciągu kilku dni kilka osób pyta o to samo i pewno za dwa dni znów ktoś leniwy nie poczyta tylko zada znów to samo pytanie, to nerwy mogą puścić. Zrozumiesz to za kilka lat. Dziwne tylko, że przez 4 lata jak warzę to ludzie nie mieli z rurkami problemów. Jakoś ostatnie 3 msc to istny wysyp bąblarzy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coder Opublikowano 22 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2010 Ludzie, dajcie spokój uncleshaqi ; bo zaczynam się czuć jak na browar.biz. Każdy nowy uczestnik ma prawo do jednego głupiego pytania, forum od tego nie padnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryzoo Opublikowano 22 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2010 tiaa, zara pociski, tu jest tyle tego ze wolałem założyć nowy temat, to moje pierwsze warzenie, a tu eksperci mało wyrozumiali, Zapraszam do innego wątku, gdzie napisałem jak ja sobie poradziłem z nieszczelnością swoich fermentorów: http://www.piwo.org/forum/t4417-Nieszczelne-fermentory.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 22 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2010 witam' date=' mam problem. gdy wyciągam rurkę fermentacyjna czuje jak unosi się zapach pracy drożdży lecz gdy wkładam ja spowrotem nie widac bablowania' date=' gdzie jest problem? czekam juz 2 dni od wsypania drozdzy, znajduja sie w otpowiedniej temp.[/quote'']Podczas rejestracji każdy powinien zaznaczyć że nie będzie pisał o bąblowaniu i używał polsich znaków ...ale wszystkich, wszystkich... ale ja używałem polskich znaków , tylko zjadłem literkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomX Opublikowano 22 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2010 (edytowane) Ludzie, dajcie spokój uncleshaqi ; bo zaczynam się czuć jak na browar.biz. Wiem, że miałeś tam szczególnie nieprzyjemną sytuację (gdzieś o tym pisałeś), ale bardzo proszę, nie uogólniajmy. Ponad 6 lat udzielam się na tamtym forum i mam o nim bardzo dobrą opinię, niezaprzeczalnie jest to skarbnica wiedzy jednak nieco inaczej ukierunkowana niż Piwo.org. Tu zajmujemy się piwowarstwem domowym, tam jest to tylko dodatek do portalu poświęconemu branży piwowarskiej. Nie demonizujcie tak tutaj Browaru. Tamto forum "cierpi" na znacznie większą popularność (10x tyle użytkowników, blisko milion postów) więc siłą rzeczy częściej zdarzają się tam sytuacje budzące emocje, szczególnie że często toczą się tam dyskusje związane z oceną pewnych poczynań browarów, zahaczające o ekonomię politykę, historię... Gdy ludzie dyskutują o swoich poglądach to zdecydowanie częściej puszczają im nerwy niż przy rozmowie o technicznych aspektach procesu piwowarstwa. W wielu miejscach wiele osób na tym forum przedstawia Browar.biz jako forum nieżyczliwe, wręcz niekulturalne, generalnie w złym świetle. Nie zgadzam się z tym - nie jest ono idealne, ale i Piwo.org takie nie jest. Jakby nie patrzeć, tam 13Robert tak samo rozwala kolejne dyskusje, a zbanowany nie został... (to nie zarzut, tylko przykład. Ja tam się z tego ciesze...) Przepraszam za offtopic. Edytowane 22 Grudnia 2010 przez TomX Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kopyr Opublikowano 22 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2010 Przepraszam za offtopic. Dzięki za ten głos. Mnie się już nie chciało po raz kolejny stukać w klawiaturę na ten sam temat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 22 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2010 Ten z Torunia - przepraszam, ale masz zbyt trudny dla mnie do zapamiętania nick. Moja rada, którą powtarzam już od - czytaj, czytaj i czytaj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 22 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2010 Ten z Torunia - przepraszam, ale masz zbyt trudny dla mnie do zapamiętania nick.Moja rada, którą powtarzam już od - czytaj, czytaj i czytaj. Żaden "Ten" Janku. Kolega wypełnił profil i ma na imię Kuba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 22 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2010 Przepraszam KUBĘ za mój nietakt. Rada zostaje ta sama - czytaj, czytaj i czytaj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coder Opublikowano 22 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2010 Przecież nie piszę, że browar.biz jest zły; apeluję jedynie o nie przenoszenie pewnych zachowań stamtąd tutaj. W tym konkretnym przypadku mam na myśli branie pod obcasy początkujących użytkowników forum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo333 Opublikowano 22 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2010 Każdy nowy uczestnik ma prawo do jednego głupiego pytania Zwłaszcza, że jesteśmy w "piaskownicy piwowarstwa". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 22 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2010 (edytowane) Przecież nie piszę, że browar.biz jest zły; apeluję jedynie o nie przenoszenie pewnych zachowań stamtąd tutaj. W tym konkretnym przypadku mam na myśli branie pod obcasy początkujących użytkowników forum. Ale chyba przyznasz Piotrze że któryś tam post w tym miesiącu o rurce może irytować ps Kiedys ktoś sie oferował że będzie odpowiadał na każde ( nawet głupie pytanie ) w piaskownicy Edytowane 22 Grudnia 2010 przez anteks Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
plx Opublikowano 22 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2010 Kiedyś krążył obrazek z Simsonem piszący na tablicy 1000 razy "będę używał Google". W tym wypadku wyszukiwarki. Andrzeju, jak coś powtarza się po raz... po prostu nie czytam. Taki nawyk dopracowywany latami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się