Stasiek Opublikowano 19 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2012 (edytowane) Szukam gęstwy 3068 lub jakichś belgijskich drożdży. Jeśli ktoś z Warszawy lub okolic ma coś w tym stylu, to chętnie przygarnę. Nie planowałem warzenia, ale w przyszłym tygodniu będę miał "wolną chatę" i żal byłoby tego nie wykorzystać. Edytowane 19 Stycznia 2012 przez Stasiek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 19 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2012 ja mogę mieć Danstary po pszenicy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stasiek Opublikowano 19 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2012 ja mogę mieć Danstary po pszenicy. Dzięki, ale Danstary to ani pszeniczne ani belgijskie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 19 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2012 o te danstary mi chodzi: http://piwowar.com.pl/sklep/index.php?main_page=product_info&products_id=75 więc jednak pszeniczne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stasiek Opublikowano 19 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2012 o te danstary mi chodzi: http://piwowar.com.p...&products_id=75 więc jednak pszeniczne A... to przepraszam. Nie wiedziałem że takie są - wyszukiwarka na hasło danstar zwróciłą mi tylko Nottingam i Windsor. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 19 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2012 to taki niedoceniony trzeci bliźniak. Co pójdę do piwowara to słyszę że "to najlepsze drożdże suche do pszenic, Andrzej Sadownik tak twierdzi" a efekty są co najmniej różne, powiem więcej jak zleję na cichą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robkiz Opublikowano 25 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2012 Chce ktos whitbread ale (1099) po amber ale? zamrozilem kilka probowek ale zostal mi caly sloik i zal mi wywalic w otchlan kanalizacji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makaron Opublikowano 26 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2012 to taki niedoceniony trzeci bliźniak. Co pójdę do piwowara to słyszę że "to najlepsze drożdże suche do pszenic, Andrzej Sadownik tak twierdzi" a efekty są co najmniej różne, powiem więcej jak zleję na cichą. Bardzo malo pszeniczne te pszeniczne drozdze, moim zdaniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 26 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2012 Bardzo malo pszeniczne te pszeniczne drozdze, moim zdaniem. tak, przelałem na cichą i piwo jest dobre, drożdże siadają jak lagerowe, ale z pszenicą mają mało wspólnego. Mam jeszcze paczkę więc dam im ostatnią szansę w teście porównawczym z drożdżami z Australii. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 26 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2012 tak, przelałem na cichą i piwo jest dobre, drożdże siadają jak lagerowe, ale z pszenicą mają mało wspólnego. Mam jeszcze paczkę więc dam im ostatnią szansę w teście porównawczym z drożdżami z Australii. Te drożdże nadają się na jakiegoś amerykańca, 2 lata temu dostałem 10 paczek po 5 wykorzystanych tez zacząłem rozdawać, niestety profilem piwa nigdy nie zbliżyłem się do czegoś co by mnie zadowoliło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 26 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2012 no jak otworzyłem fermentor to zapachniało bananami. No piwo wychodzi bardzo delikatne, można się coś dopatrzeć pszenicznego w nim, ale to nie jest to. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roberto_g Opublikowano 29 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2012 Mam do oddania: Wyeast Witbier 5 zbiór (zrobiony z gęstwy od Coder'a). Jest to moja pierwsza zebrana gęstwa, ale starałem się ją przygotować bardzo starannie i sterylnie. A, że na 10 moich warek nie zepsułem żadnej więc zdecydowanie liczę że i gęstwa powinna być czysta. Zapraszam na Tarchomin lub centrum Warszawy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barą Opublikowano 29 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2012 (edytowane) Miałby ktoś na zbyciu jakieś drożdże do Pilsa do odbioru we Wrocławiu i okolicach? W zamian mógłbym zaoferować gęstwę Scottish Ale za jakieś 2 tygodnie. Już załatwione Edytowane 29 Stycznia 2012 przez sirvantes Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coder Opublikowano 29 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2012 Wyeast West Yorkshire II zbiór Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mimazy Opublikowano 30 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2012 (edytowane) Czy ktos w okolicy ma drozdze Kolsch'owe albo inne ktorym dobrze by robila stabilna temp 15°C PS przepraszam za chwilowy brak polskiej czcionki PSPS chetnie przytulil bym tez 3068 albo inne pszeniczniaki, wzajem moge odstapic grodziskie (niestety praprapra...wnuki odlegle pokolenia) albo moge namnozyc Wyeast 1388 Belgian Strong Ale bodaj 4 pokolenie, albo odstapic zymofermy Z039 Belgische Klosterbier und Ales pewnie podobnie mnozone Edytowane 30 Stycznia 2012 przez mimazy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coder Opublikowano 30 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2012 Ja będę miał na dniach California Lager Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo Opublikowano 22 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2012 Gęstwy do pszenicznego lub witbiera poszukuję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgoda Opublikowano 29 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2012 Do 9 marca poszukuję gęstwy Kolsch, German Ale lub w ostateczności Scottish Ale. Warszawa lub bliskie okolice. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tadzik Opublikowano 1 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2012 Czy któryś z krakowskich piwowarów poratowałby mnie jakąś aleową gęstwą? Może być nawet s-04 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 1 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2012 Mogę Cię poczęstować S-04 lub Mauribrew. Odbiór od jutra na Zawiłej w Krakowie tylko daj znać, żebym wziął. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pieddro Opublikowano 1 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2012 Czy któryś z krakowskich piwowarów poratowałby mnie jakąś aleową gęstwą? Może być nawet s-04 Mogę Ci dać nieotwartą probówkę z Z31 English Ale. Oddasz mi gęstwe :-) Nie zamierzam tego robić w najbliższym czasie, miało iść do mrożenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tadzik Opublikowano 2 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2012 Dzięki wielkie za pomoc kolegom Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ro_y Opublikowano 3 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2012 Do 9 marca poszukuję gęstwy Kolsch, German Ale lub w ostateczności Scottish Ale. Warszawa lub bliskie okolice. 03.03.2012 zebrałem gęstwę po Koelsch-u, i jest w Kielcach. Stasiek ma mieć kolegę w okoloicach Kielc, ale około 10-go marca. Pogadaj ze Staśkiem, to może pomoże. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bzium1986 Opublikowano 5 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2012 Z chęcią przytulę w najbliższym czasie gęstwę do Belga oraz do pszenicy. Warszawa. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stasiek Opublikowano 5 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2012 Z chęcią przytulę w najbliższym czasie gęstwę do Belga oraz do pszenicy Pszeniczka na 3068 fermentuje mi od czwartku. Gęstwę powinienem mieć pod koniec tygodnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się