manowar Opublikowano 28 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2013 Jak wszystko pójdzie ok to VI pokolenie Ardennes będę miał za 10 dni To ja się piszę o ile będzie możliwa wysyłka Opcja wysyłki została przetestowana przy V pokoleniu i z tego co mi jest wiadome wszystko poszło ok - drożdże doszły w dobrej kondycji. Oczywiście napiszę jak już będzie co wysyłać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wajcha Opublikowano 28 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2013 (edytowane) Przygarnę gęstwę American Ale bądź jakąś zbliżoną, a sam za niecałe dwa tygodnie będę miał do oddania Wyeast 3711 French Saison. Edytowane 28 Sierpnia 2013 przez Wajcha Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moon Opublikowano 29 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2013 Mogę wysłać Ci swoje 1056 a Ty odeślesz mi 3711, Ok? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kilus Opublikowano 2 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2013 Przygarnę jakieś amerykańce lub belgi. Wrocław Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cml Opublikowano 2 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2013 Będę mieć poza Belgian Ardennes do oddania trochę American Ale II - pewnie koło 6 porcji - 2 są z zeszłego tygodnia, kolejne 4 będę zbierać w piątek lub sobotę w zależności jak mi styknie czasu które pokolenie AAII? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niph Opublikowano 4 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2013 Mam amerykańce do oddania po moim APA, Wyeast 1272 American Ale II (4 pokolenie) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz_CH Opublikowano 4 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2013 (edytowane) Mam amerykańce do oddania po moim APA, Wyeast 1272 American Ale II (4 pokolenie) Wysyłasz? Jak tak to zarezerwowałbym. Edytowane 4 Września 2013 przez Mariusz_CH Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciucha67 Opublikowano 4 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2013 Jeśli masz jeszcze to też poproszę (z wysyłką) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wyvern Opublikowano 4 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2013 A może i ja się załapię? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niph Opublikowano 4 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2013 Łojezu, jaki odzew. Aż tak dużo nie mam przykro mi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tibek Opublikowano 5 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2013 Chętnie przygarnę gęstwę na Witbiera - preferowany odbiór osobisty w Wawie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manowar Opublikowano 7 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2013 Ardennesy VI pokolenie zebrana - jutro będzie porcjowana. Tibek - poszło PW, bambo-5, bedni - podeślijcie adresy do wysyłki (najlepiej nr kom + numer paczkomatu do wysyłki) Jeśli ktoś jeszcze zainteresowany proszę o kontakt - 17 wyjeżdżam na urlop i reszta gęstwy zostanie zutylizowana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qniu Opublikowano 9 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2013 Ardennesy VI pokolenie zebrana - jutro będzie porcjowana. Tibek - poszło PW, bambo-5, bedni - podeślijcie adresy do wysyłki (najlepiej nr kom + numer paczkomatu do wysyłki) Jeśli ktoś jeszcze zainteresowany proszę o kontakt - 17 wyjeżdżam na urlop i reszta gęstwy zostanie zutylizowana. Jeśli aktualne, byłbym zainteresowany, napisalem do Ciebie na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tibek Opublikowano 10 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2013 Dla odmiany zaczynam poszukiwania gęstwy na mocne belgijskie ale. Ardennesy (Wyeast 3522) od manowara (dzięki btw) już chodzą w Witbierze, ale zapachowo na razie dużo gorzej od S33 wypadają (może to kwestia 6. pokolenia albo wczesnego etapu?), więc szukam innych opcji. PS. Bazując na artykule z browar.biz odnośnie własnej hodowli drożdży (http://www.browar.biz/artykuly.php?id=110) próbuję sobie zbankować parę szczepów, więc jak ktoś z Wawy ma cokolwiek w miarę młodego do oddania (mogą być mikro ilości) to też chętnie przygarnę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KosciaK Opublikowano 19 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2013 (edytowane) Do oddania świeżo zebrane Wyeast 3724 Belgian Saison - drugie pokolenie. Odbiór osobisty. EDIT: Nieaktualne. Jeśli dojdą bez problemu to sposób przesyłania będzie opracowany i spokojnie będę mógł wysyłać. Edytowane 24 Września 2013 przez KosciaK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hopek Opublikowano 20 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2013 Bardzo ładnie proszę o drożdże do dubbla, niestety na suchych belga nie zrobię. Odbiór własny Łódź lub jakaś ekonomiczna wysyłka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek9999 Opublikowano 20 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2013 Mam "nieco spracowane" Ardenny, ale żrą jeszcze całkiem całkiem, mogę się podzielić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wajcha Opublikowano 24 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2013 (edytowane) Witam mam do oddania drożdże Wyeast 1056 American Ale 2 pokolenie A sam poszukuję drożdży do piw w stylu brytyjskim. EDIT: Wszystko się rozeszło. Edytowane 24 Września 2013 przez Wajcha Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xenocyd Opublikowano 26 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2013 Ktoś z Wrocławia dysponuje lub będzię w najbliższym czasie dysponował gęstwą US-05? Nie pogardzę też innymi drożdżakami nadającymi się do amrican pale ale Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kerob Opublikowano 26 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2013 poszukuje czegoś do milk stout, poratuje ktoś ? najlepiej odbiór osobisty albo wysyłka - koszty pokrywam oczywiscie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 26 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2013 (edytowane) Czy ktoś z Warszawy ma może gęstwę / y nadające się do dry stouta i do szkockiej 80? Mam S-04 ale zupełnie mi te drożdze nie odpowiadają - więc jak ktoś życzy, mam 2 słoiki do oddania. Mam też 1 słoik belgian ardennes i 1 słoik american ale II Oraz suche drożdze (w saszetkach) coopersa (x1), s-33(x2) i us-05(x2) Edytowane 26 Września 2013 przez Gość Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Undeath Opublikowano 26 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2013 Darujcie sobie gęstwę po suchych drożdżach do wymiany! Po co je rozdawać jak są takie tanie? Ryzyko duże też przy tym występuje, dla siebie lepiej zostawić taką gęstwę lub wylać bo to trochę przesada dla mnie wymieniać się suchymi drożdżami. Rozumiem, że w przypadku jakimś awaryjnym jak nie wystartują komuś się ratować takim czymś, ale gęstwa po suchych drożdżach ani nie są warte przesyłki ani ryzyka. Xenocyd we Wrocku jest twój browar odbiór osobisty możesz zrobić w ofercie mają pełno suchych drożdży Więc doradzałbym się tam udać, a nie prosić o US-05. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stasiek Opublikowano 26 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2013 Darujcie sobie gęstwę po suchych drożdżach do wymiany! Ale dlaczego? Koszty? US-05 kosztuje ok 10zł - to słodu na jakieś 10litrów brzeczki. Gorsza jakość? To też już chyba przeszłość... A jak miałbym zrobić IIPA to sypać dwie czy trzy saszetki tych drożdży? Chyba lepiej wcześniej zrobić na jakieś lekkie piwo (nie ważne czy ja czy ktoś inny) i wykorzystać gęstwę... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Undeath Opublikowano 26 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2013 (edytowane) Chodzi tylko mi o wymianę takiej gęstwy pomiędzy osobami którymi zazwyczaj się nie zna... a nie sens używania samej gęstwy z sucharów, bo ten znam doskonale! Czasem koszta takie mogą być złudne jak warkę będzie trzeba wylać do kibla dostając trzaśnięte drożdże, za których przesyłkę też trzeba było zapłacić. Ja sam używam gęstwy po suchych drożdżach ale tylko swojej Edytowane 26 Września 2013 przez Undeath Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raczek Opublikowano 27 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2013 3068 poszukuję jeśli ktoś ma aktualnie na zbyciu chętnie przygarnę lub inny szczep do weizenbock-a St. Anger 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi