lukas95 Opublikowano 21 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2016 Oddam gęstwę dwu tygodniową po RED IPA 15blg 3/4 słoika 1l -1 pokolenie US-05 oraz po Rauch Weizenie FM Gwoździe i Banany jednotygodniową podobna ilość. Chcialbym poznac szczesliwca, ktory wezmie od ciebie ta gestwe. Na 1000000% piwa na tej gestwie wygrają wszystkie konkursy az do 2020 roku :) PS. Moze ktorys z browarow rzemieslniczych by sie skusil A co nie można po Weizenie gęstwy zbierać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Undeath Opublikowano 21 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2016 Oddam gęstwę dwu tygodniową po RED IPA 15blg 3/4 słoika 1l -1 pokolenie US-05 oraz po Rauch Weizenie FM Gwoździe i Banany jednotygodniową podobna ilość. Chcialbym poznac szczesliwca, ktory wezmie od ciebie ta gestwe. Na 1000000% piwa na tej gestwie wygrają wszystkie konkursy az do 2020 roku :) PS. Moze ktorys z browarow rzemieslniczych by sie skusil A co nie można po Weizenie gęstwy zbierać? Można ale po tobie nikomu nie życzę tej gęstwy używać. Chłopie masz 4 warki na koncie nie dawno nie wiedziałeś jak się prawidłowo prowadzi fermentacje, a teraz chcesz gęstwę rozdawać, którą w nie wiem jaki sposób zbierasz? Zdarzało się i użytkownikom co mieli 100 warek na koncie zainfekować gęstwę, a co dopiero Ty. Weź ja wywal zanim znajdzie się ktoś chętny.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas95 Opublikowano 23 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2016 Oddam gęstwę dwu tygodniową po RED IPA 15blg 3/4 słoika 1l -1 pokolenie US-05 oraz po Rauch Weizenie FM Gwoździe i Banany jednotygodniową podobna ilość. Chcialbym poznac szczesliwca, ktory wezmie od ciebie ta gestwe. Na 1000000% piwa na tej gestwie wygrają wszystkie konkursy az do 2020 roku :) PS. Moze ktorys z browarow rzemieslniczych by sie skusil A co nie można po Weizenie gęstwy zbierać? Można ale po tobie nikomu nie życzę tej gęstwy używać. Chłopie masz 4 warki na koncie nie dawno nie wiedziałeś jak się prawidłowo prowadzi fermentacje, a teraz chcesz gęstwę rozdawać, którą w nie wiem jaki sposób zbierasz? Zdarzało się i użytkownikom co mieli 100 warek na koncie zainfekować gęstwę, a co dopiero Ty. Weź ja wywal zanim znajdzie się ktoś chętny.... Wyparzam garnek gorącą wodą z pirosiarczynem, pokrywkę też, a zbieram zazwyczaj łyżką albo przelewam z fermentora do słoika. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dario Opublikowano 23 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2016 Wyparzam garnek gorącą wodą z pirosiarczynem, pokrywkę też, a zbieram zazwyczaj łyżką albo przelewam z fermentora do słoika. Pozdrawiam To ty gęstwę zbierasz do garnka??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konus Opublikowano 25 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2016 Czy ktoś w Krakowie dysponuje może gęstwą brett'ów? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
góral123 Opublikowano 26 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2016 Czy ktoś w Krakowie dysponuje może gęstwą brett'ów? od wczoraj kręcę na mieszadle bretty o te http://twojbrowar.pl/prestashop/pl/the-yeast-bay/1703-amalgamation-brett-super-blend-the-yeast-bay.html w sobotę warzenie to jak coś za 5 tygodni służę gęstwą w Krakowie :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konus Opublikowano 27 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2016 Niestety trochę późno, ale dzięki za odzew Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tolo Opublikowano 27 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2016 (edytowane) Potrzebuję gęstwę na Belgian Blonde, którego chcę warzyć w najbliższą sobotę, warka 20l, Kraków. W zamian mogę zaoferować gęstwę po sucharach US-05 (American Wheat 12 Blg). Edytowane 27 Stycznia 2016 przez tml Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirek1g Opublikowano 27 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2016 (edytowane) Mam do oddania gęstwę Lallemand Danstar Nottingham dziś zebrana z belgian ale. Odbiór Olsztyn Edytowane 27 Stycznia 2016 przez mirek1g Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tolo Opublikowano 30 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2016 Chętnie odkupię paczkę sucharków Gozdawy BW-11 lub 2 paczki WB-06 w Krakowie, dziś lub jutro, proszę o info czy ktoś nie miałby do sprzedania, bo się okazało, że trochę mi braknie i stoję z warzeniem, a sklepy pozamykane. Ewentualnie przyjmę jakąś ciekawą gęstwę do Weizenbocka w zamian za gęstwę US-05. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jezier Opublikowano 2 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2016 Czy ktoś z Warszawy lub okolic miałby na zbyciu ok. 300-350 ml porządnej gęstwy do przefermentowania 30 litrów RISa 26Blg? Może być po S-04, US-05 lub jakichś innych w miarę neutralnych drożdżach górnej fermentacji. (wiadomo, byle nie do belgów i pszenicznych). Potrzebna na drugą połowę lutego. Płacę uśmiechem, pieniądzem, piwem lub - w przyszłości - wspomnianym risem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pitervader Opublikowano 3 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2016 Czy ktoś z Warszawy lub okolic miałby na zbyciu ok. 300-350 ml porządnej gęstwy do przefermentowania 30 litrów RISa 26Blg? Może być po S-04, US-05 lub jakichś innych w miarę neutralnych drożdżach górnej fermentacji. (wiadomo, byle nie do belgów i pszenicznych). Potrzebna na drugą połowę lutego. Płacę uśmiechem, pieniądzem, piwem lub - w przyszłości - wspomnianym risem. Ja dzisiaj zlewam Foreign Extra Stout na s-05. Jak coś to dzwoń 504 042 062 i daj znać to nie będę lał do kibla. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gawon Opublikowano 3 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2016 Czy ktoś z Warszawy lub okolic miałby na zbyciu ok. 300-350 ml porządnej gęstwy do przefermentowania 30 litrów RISa 26Blg? Może być po S-04, US-05 lub jakichś innych w miarę neutralnych drożdżach górnej fermentacji. (wiadomo, byle nie do belgów i pszenicznych). Potrzebna na drugą połowę lutego. Płacę uśmiechem, pieniądzem, piwem lub - w przyszłości - wspomnianym risem. mało risowe T-58 za raz po feriach zlewam ,blisko z tego co widzę jak coś PW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dine Opublikowano 8 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2016 Miałby ktoś z Gdańska jakąś gęstwę odstąpić, US-05 albo cokolwiek podobnego na piątek albo wcześniej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
santa Opublikowano 9 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2016 Miałby ktoś z Gdańska jakąś gęstwę odstąpić, US-05 albo cokolwiek podobnego na piątek albo wcześniej? W razie nagłej potrzeby możesz podjechać do Nomartu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markos227 Opublikowano 9 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2016 (edytowane) oddam świeża gęstwe po fm 20 białe walonki uwarzyłem na niej 2 wity , jest lekko "przybrudzona" kolendrą. odbior tylko Wrocław. Edytowane 9 Lutego 2016 przez Markos227 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dine Opublikowano 9 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2016 Miałby ktoś z Gdańska jakąś gęstwę odstąpić, US-05 albo cokolwiek podobnego na piątek albo wcześniej? W razie nagłej potrzeby możesz podjechać do Nomartu. Dzięki, wiem, ale chciałbym coś rozbujanego bo 19 blg do przefermentowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kastuog Opublikowano 17 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2016 WItam, Poszukuje gęstwy na przeniczniaka.np. płynne FM41, Gdańsk Zaspa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
indianin666 Opublikowano 24 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2016 Dzień dobry Czy ktoś z Warszawy (najlepiej okolice ochota-mokotów-wilanów) miałby do odstąpienia gęstwę najlepiej US-05, albo coś podobnego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dario Opublikowano 24 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2016 W piątek będę zbierał, powinno trochę zostać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pun kOmora Opublikowano 24 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2016 Dzień dobry Czy ktoś z Warszawy (najlepiej okolice ochota-mokotów-wilanów) miałby do odstąpienia gęstwę najlepiej US-05, albo coś podobnego? 2xFM52 ale zebrane dość dawno (8.02) z 12L warek 14,5'P lub koło 17.00 dzisiaj jestem w piwnym krafcie, więc mogę ci jakieś kupić. metro ursynów lub mordor (warszawa służewiec) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gawon Opublikowano 27 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2016 na gwałt jakieś pszeniczniaki z warszawy potrzebne, posiada ktoś coś ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr2 Opublikowano 28 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2016 na gwałt jakieś pszeniczniaki nie to żebym kryminalistów wspomagał ;0 ale mogę podesłać gęstwę z kangurów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gawon Opublikowano 28 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2016 na gwałt jakieś pszeniczniaki nie to żebym kryminalistów wspomagał ;0 ale mogę podesłać gęstwę z kangurów. to one mają gwałcić,piwo myślę że do jutra nie dojadą nic się nie znajdzie to też pojadę po kangórosy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jezier Opublikowano 28 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2016 Gęstwy wprawdzie nie mam, ale jeżeli naprawdę natychmiast potrzebujesz, bo brzeczka już stoi bez drożdży czy coś, to mogę poratować paczką WB-06 lub MJ Bavarian Wheat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi