Skocz do zawartości

Oddam / poszukuję gęstwę


Rekomendowane odpowiedzi

witam!

 

Czy nie ma ktoś na zbyciu gęstwy albo torebki s-04? Zapomniałem kupić, a na jutro 'planowałem' warzenie ;) Odebrać mogę w okolicy Jastrzębia, Żor, Rybnika... Będę niezmiernie wdzięczny :)

 

 

Edit: ale jaja znalazlem pac, ke us 05 w lodowce, wiec sprawa nieaktualna

Edytowane przez szymcio
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...

Cześć.

Zebrałem wczoraj FM51 Grodzie Dębowe. Niestety po imperial grodziskim 13,5blg. Nie myta, zebrana mechanicznie łyżką. Jakieś 400-500ml.

Jeżeli ktoś sobie życzy, to zapraszam. Za dnia mordor, wieczorem metro Ursynów.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 4 tygodnie później...

[bydgoszcz]

Za jakies 3-4 tyg będę potrzebował Wyeast 1010 American Wheat lub FM 50 Kłosy Kansas.

 

W zamian za to - za około 2 tygodnie będę miał do zaoferowania gęstwę :

http://www.wiki.piwo.org/Dro%C5%BCd%C5%BCe_Wyeast_1084_Irish_Ale

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

Podbijam.

 

[bydgoszcz]

Na przyszły weekend będę potrzebował Wyeast 1010 American Wheat lub FM 50 Kłosy Kansas.

 

W zamian za to - mam świeżo zebraną gęstwę Wyeast 1084 Irish Ale:

http://www.wiki.piwo..._1084_Irish_Ale

 

Gdy by ktoś miał też jakieś płynne drożdże do Dubbla to też będę wdzięczny ;-)

Edytowane przez maro86
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Witam.

Planuje ktoś z Warszawy warzyć piwo na drożdżach górnej fermentacji? Chciałbym 13.10 uwarzyć Porter Bałtycki (pierwszy w życiu) i potrzebowałbym gęstwy z drożdży, które mogą poradzić sobie z 21 blg. Niewiele mogę zaoferować, ale jeśli jest ktoś zainteresowany cydrem domowym to możemy się wymienić ;) 

Interesowałby mnie obszar Warszawy lub kierunek do Otwocka :)

 

Pozdrawiam,

Mateusz :)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Wiem, wiem :) Niestylowe. Nie mam możliwości fermentować w temp. niższej niż 18°C. No chyba, że wystawię do garażu nieogrzewanego z blachy albo na balkon, ale boje się o spadki temperatury w nocy. Mrozu pewnie jeszcze nie będzie, ale koło 4-5°C to już u mnie bywa rankiem.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Nie mam możliwości fermentować w temp. niższej niż 18°C.

Wtedy trudno mówić o ściśle bałtyckim.

Ale ja bym poszedł w takim razie w drożdże California lager - teoretycznie pasują.

Teoretycznie także dałbyś radę zrobić 10 litrową warkę 10 BLG i sam sobie zapewnić gęstwę.

edit: wujek dobra rada zawsze w cenie

Edytowane przez zasada
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli nie znajdzie się ktoś o wielkim sercu, ktoś kto nie będzie posiadał gęstwy, zakupię New World Strong Ale M42 Mangrove Jack's.

 

Jak wyczytałem - temp. fermentacji od 14°C do 22°C, więc OK, a dodatkowo dedykowane m. in. do Porterów, RISów.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.