Kerni Opublikowano 18 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2016 FM26 - Belgijskie Pagórki. Gęstwa po 1 przebiegu będzie za około 1 tygodnia. Jak ktoś chętny to zapraszam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondek Opublikowano 21 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2016 Chętnie przygarnę gęstwę pod Witka w drugiej połowie przyszłego tygodnia. Warszawa i okolice Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymcio Opublikowano 21 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2016 (edytowane) witam! Czy nie ma ktoś na zbyciu gęstwy albo torebki s-04? Zapomniałem kupić, a na jutro 'planowałem' warzenie Odebrać mogę w okolicy Jastrzębia, Żor, Rybnika... Będę niezmiernie wdzięczny Edit: ale jaja znalazlem pac, ke us 05 w lodowce, wiec sprawa nieaktualna Edytowane 22 Maja 2016 przez szymcio Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kondziox2 Opublikowano 4 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2016 Witam Był bym wdzięczny gdyby ktoś z okolic Łodzi mógł odstąpić gęstwę pod IPA i grodziskie . Z góry dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ralphinistrator Opublikowano 6 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2016 Lodz - oddam w dobre rece gestwe S-04 po pierwszym przebiegu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ElGreco Opublikowano 13 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2016 Do oddania mam rześką gęstwę FM41 Gwoździe i banany. W ramach wymiany przygarnę dobre piwo domowe mile widziane Odbiór osobisty w Świebodzicach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pan Łyżwa Opublikowano 24 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2016 Może ktoś ma gęstwe na pszenice w Warszawie, albo jakąś saszetkę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ralphinistrator Opublikowano 8 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2016 Jak ktos potrzebuje to za ok tydzien bedzie gestwa wb-06 do odebrania - Łódź Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
calebns Opublikowano 9 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2016 Oddam gęstwę Fermentis Abbaye, pierwsze pokolenie, zbiór 08.07.2016. Miejsce odbioru: Kraków, Kliny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ralphinistrator Opublikowano 15 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2016 Łódź - ma ktos jakas gestwe nadajaca sie do IPA ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lookasoo Opublikowano 16 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2016 Gwoździe i banany po 2 warkach, przemyte. Kiełczów / Wrocław Wysłane z mojego D6633 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondek Opublikowano 17 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2016 będę miał do oddania od wtorku pierwsze pokolenie danstar nottingham, warszawa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaś Opublikowano 5 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2016 Po testach propagacji, oddam Urquelle 2001, wczoraj zeszły z mieszadla bedzie tego na oko jakies150-200ml czystej gęstwy. Wrocław/Gaj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi666 Opublikowano 6 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2016 Oddam Wyeast XL 3944 Belgian Witbier II zbiór (20.07.2016) Sucha Beskidzka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dominik Marczuk Opublikowano 21 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2016 (edytowane) Do oddania US-05 po 2giej warce (IPA 15 Blg). Dwa słoiki, na oko 400ml i 500ml. Zbiór 21.08.2016. Gdańsk Zaspa. edit: rozdane Edytowane 23 Sierpnia 2016 przez Dominik Marczuk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pun kOmora Opublikowano 21 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2016 Cześć. Zebrałem wczoraj FM51 Grodzie Dębowe. Niestety po imperial grodziskim 13,5blg. Nie myta, zebrana mechanicznie łyżką. Jakieś 400-500ml. Jeżeli ktoś sobie życzy, to zapraszam. Za dnia mordor, wieczorem metro Ursynów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maro86 Opublikowano 13 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2016 [bydgoszcz] Za jakies 3-4 tyg będę potrzebował Wyeast 1010 American Wheat lub FM 50 Kłosy Kansas. W zamian za to - za około 2 tygodnie będę miał do zaoferowania gęstwę : http://www.wiki.piwo.org/Dro%C5%BCd%C5%BCe_Wyeast_1084_Irish_Ale Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Śliwiński Opublikowano 26 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2016 Chętnie przyjmę gęstwę po jakichś płynnych gorniakach. Cos co popracuje w dużym zakresie temperatur. Moze byc cos do christmas ale. Warszawa. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maro86 Opublikowano 28 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2016 (edytowane) Podbijam. [bydgoszcz] Na przyszły weekend będę potrzebował Wyeast 1010 American Wheat lub FM 50 Kłosy Kansas. W zamian za to - mam świeżo zebraną gęstwę Wyeast 1084 Irish Ale: http://www.wiki.piwo..._1084_Irish_Ale Gdy by ktoś miał też jakieś płynne drożdże do Dubbla to też będę wdzięczny ;-) Edytowane 28 Września 2016 przez maro86 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markus383 Opublikowano 28 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2016 Witam. Planuje ktoś z Warszawy warzyć piwo na drożdżach górnej fermentacji? Chciałbym 13.10 uwarzyć Porter Bałtycki (pierwszy w życiu) i potrzebowałbym gęstwy z drożdży, które mogą poradzić sobie z 21 blg. Niewiele mogę zaoferować, ale jeśli jest ktoś zainteresowany cydrem domowym to możemy się wymienić Interesowałby mnie obszar Warszawy lub kierunek do Otwocka Pozdrawiam, Mateusz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zasada Opublikowano 28 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2016 piwo na drożdżach górnej fermentacji [ciach ciach.] Chciałbym 13.10 uwarzyć Porter Bałtycki Cos mi sie tutaj nie spina Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markus383 Opublikowano 28 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2016 Wiem, wiem Niestylowe. Nie mam możliwości fermentować w temp. niższej niż 18°C. No chyba, że wystawię do garażu nieogrzewanego z blachy albo na balkon, ale boje się o spadki temperatury w nocy. Mrozu pewnie jeszcze nie będzie, ale koło 4-5°C to już u mnie bywa rankiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zasada Opublikowano 28 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2016 (edytowane) Nie mam możliwości fermentować w temp. niższej niż 18°C. Wtedy trudno mówić o ściśle bałtyckim. Ale ja bym poszedł w takim razie w drożdże California lager - teoretycznie pasują. Teoretycznie także dałbyś radę zrobić 10 litrową warkę 10 BLG i sam sobie zapewnić gęstwę. edit: wujek dobra rada zawsze w cenie Edytowane 28 Września 2016 przez zasada Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markus383 Opublikowano 28 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2016 Jeśli nie znajdzie się ktoś o wielkim sercu, ktoś kto nie będzie posiadał gęstwy, zakupię New World Strong Ale M42 Mangrove Jack's. Jak wyczytałem - temp. fermentacji od 14°C do 22°C, więc OK, a dodatkowo dedykowane m. in. do Porterów, RISów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 2 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2016 Przyjmę gęstwę w okolicach Wałbrzych, Legnica do piwa górnej fermentacji w stylu angielskim. Style typu EIPA, bitter, Mild, Scottish, stout. Z góry dziękuję krajanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi