dziedzicpruski Opublikowano 19 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2011 dostałem paczek,patrze wypełnienie granulatem styropianowym,pies podszedł do pudła i zaczął ten styropian wyjadać,sie okazało ,ze to chrupki kukurydziane. w sumie fajny patent,bo tego granulatu styropianowego nie cierpie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 19 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2011 dostałem paczek,patrze wypełnienie granulatem styropianowym,pies podszedł do pudła i zaczął ten styropian wyjadać,sie okazało ,ze to chrupki kukurydziane.w sumie fajny patent,bo tego granulatu styropianowego nie cierpie. Takiego "upychacza" używaj jedna hurtownia piwowarska. Mój syn to kiedyś zjadł i w ramach sprawdzenia co to, sam na szybko wypróbowałem. Czy to na pewno kukurydza, to nie wiem, ale nikomu nic się nie stało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bimbelt Opublikowano 19 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2011 Fajne, ekologiczne. Bardzo mi się taki pomysł podoba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo333 Opublikowano 19 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2011 Próbował to ktoś zacierać ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 19 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2011 szczerze mówiąc jak zobaczyłem temat to myślałem że to pytanie w stylu "kupiłem w twoim browarze chrupki kukurydziane do american lagera, powiedzcie mi jak je skleikować" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andy Opublikowano 19 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2011 Ja o tych chrupkach mogę powiedzieć tyle, że pachną jak kukurydziane smakują jak kukurydziane i nie są trujące (przynajmniej nie zabijają szybko, jakbym nie zaglądał tu jakiś czas to raczej ich nie próbujcie ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomX Opublikowano 19 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2011 Ciekawy, ekologiczny, nieetyczny patent. Setki milionów ludzi na świecie głoduje, a u nas jedzeniem upycha się paczki. Cool. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slotish Opublikowano 19 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2011 (edytowane) O tym samym pomyślałem. Bądź co bądź to jest jedzenie i nie powinno się traktować tych chrupek jak śmieci. Edytowane 19 Stycznia 2011 przez slotish Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bimbelt Opublikowano 20 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2011 Ciekawy, ekologiczny, nieetyczny patent. Setki milionów ludzi na świecie głoduje, a u nas jedzeniem upycha się paczki. Cool. Czyli wg ciebie, jeśli będziemy upychać styropian do paczek, to mniej ludzi będzie głodować? Oby za jakiś czas się nie okazało, że sami nie będziemy mieli co jeść, bo będziemy żyć na wielkim wysypisku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomX Opublikowano 20 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2011 Każde rozwiązanie ma swoje wady i zalety. Wadą chrupek jest to jak działają na nasz wyobraźnie w kontekście głodu na świecie. Wadą styropianu jest to, że nie jest biodegradowalny. Ale przecież od tego mamy łeb na karku żeby rozwiązywać problemy i wymyślać nowe, lepsze rozwiązania. Ścinki makulatury? Zabezpieczą dobrze a przynajmniej teoretycznie po wyrzuceniu ulegają rozkładowi... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziedzicpruski Opublikowano 20 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2011 zapewne to przeterminowane chrupki,więc głodującym tego nie wyślą,zresztą wysyłanie chrupek mało ekonomiczne,ja tak myślę o wodzie która my zużywamy,a w afryce susza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bimbelt Opublikowano 20 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2011 Wbrew pozorom Polska nie jest wcale zasobna w wodę pitną. Nie trzeba od razu porównywać do Afryki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hrapek Opublikowano 22 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2011 Wadą styropianu jest to, że nie jest biodegradowalny. Może styropian nie jest biodegradowalny, ale wystarczy wrzucić go do acetonu i znika. Chrupki jakoś mi się nie podobają... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alkos Opublikowano 23 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2011 wystarczy wrzucić go do acetonu i znika. No, super sztuczka. Równie dobrze można go spalić albo zasypać w dole i udawać że nie ma Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anmar Opublikowano 23 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2011 Tak, ale taki rozpuszczony w acetonie styropian można użyć jako lakier bezbarwny np. w modelarstwie. Przypomniały mi się szczenięce lata i moja przygoda z modelarstwem. Ojciec przynosił mi robiony chałupniczą metodą lakier, używaliśmy go ( oczywiście lakieru ) do impregnacji poszyć na skrzydłach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziedzicpruski Opublikowano 23 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2011 a chrupki można dać kurom sąsiada,wrzucić da kibla (głodująca afryko,sorry),pewnie jakby sie uprzeć to lakier też z nich można by zrobić,albo jakiś klej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 23 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2011 nie wiem jak wy, ale ja te wypełnienia styropianowe zbieram i używam ponownie jak coś wysyłam... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mimazy Opublikowano 23 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2011 Ciekawy, ekologiczny, nieetyczny patent. Setki milionów ludzi na świecie głoduje, a u nas jedzeniem upycha się paczki. Cool. Setki milionów ludzi na świecie głoduje, a u nas przerabia się tony ziarna na alkoholowe używki, nawet forum jest temu poświęcone. Jakby nie słodować tylko kaszy nagotować... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 24 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2011 Może styropian nie jest biodegradowalny, ale wystarczy wrzucić go do acetonu i znika. Chrupki jakoś mi się nie podobają... co wy chcecie chrupki są świetnym bioodnawialnym, biodegradowalnym polimerem. Z resztą skrobi używa się do mieszania z niektórymi polimerami bo jest od nich 2 razy tańsza... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi