Porter Opublikowano 28 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2012 żeby nie rozwalać Porterowi jego wątku Niczym się nie przejmujcie Bardzo mnie to samego ciekawi. Słyszałem o tym zakwaszaniu, więc próbowałem je zastąpić dodatkiem słodu zakwaszającego. Nie wiem, na ile może to pomóc i co więcej - nie bardzo wiem, jakie proporcje zastosować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Porter Opublikowano 17 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2012 Z okazji świętego Patryka zabutelkowałem RISa. Wreszcie. 25 litrów "Oka Moskwy" powędrowało do butelek z dodatkiem 125g cukru. Mam nadzieję, że drożdże podejmą prace i nagazują tę bestię. Łyżka świeżej gęstwy, którą zadałem przy rozlewie niestety osiadła na dnie wiaderka Zrezygnowałem z dodatku lukrecji (jak wcześniej planowałem). Słodycz jest wyczuwalna i wystarczająca. Miłym akcentem jest również wyczuwalny posmak słodu wędzonego. Ostateczna gęstość wyniosła 5°Blg, co daje piwu 11,5% alkoholu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Porter Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2012 W browarze nerwowa cisza podyktowana czekaniem, ale śpieszę donieść, że właśnie dobiegło ono końca: Dwie godzinki temu urodził się nam drugi synek: Ignacy Jan - radujcie się, Koledzy Piwowarzy naszym szczęściem! Przy okazji życzymy wszystkim Zdrowych, Spokojnych i Błogosławionych Świąt Zmartwychwstania - niech Moc będzie z nami! PS Warzelnia wznawia solidną pracę po niedzieli Sojer 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kasanga Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2012 ooooo GRATULACJE dla rodziców. No to zdrowie maleństwa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dori Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Gratulacje!!!! Wszystkiego najlepszego dla maleństwa i rodziców Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Wszelkiej pomyślności, gratulacje od nas dla Was i dla małego Ignacka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacki Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Ho, ho - będziesz miał tych wypijaczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Gratulacje Zdrowia i cierpliwości Spokojnych Świąt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szwed Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Gratulacje. Prezent na zajączka już macie Zdrowie Ignaca oraz Wasze wypiję w niedziele w tym tygodniu się umartwiam i piwa nie degustuję. IGNAC piękne imię Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiuzeb Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Gratulacje dla obojga rodziców i obyście córki doczekali Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stasiek Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Gratulacje! Teraz trzeba nastawić portera albo RISa i na 18tkę będzie prezent jak znalazł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo333 Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Gratulacje! Życzę Wam, abyście święta spędzili juz razem w domu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szwed Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Teraz się chłopie wyśpij na zapas, bo jak Ignac przyjedzie do domu to…. Dzieci to kupa szczęścia z przewagą kupy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sojer Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Gratuluję! Jeszcze tylko dwoje dzieci i będziecie mieli "zrobione swoje" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignac99 Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Gratulacje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19Mateusz87 Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Może jakieś jubileuszowe piwo ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo70 Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Gratulacje i wszystkiego najlepszego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekKocurek Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2012 No brawo. Jednak nie ustawajcie w staraniach by posiadać dzieci a nie "tylko" synów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemski Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Gratulacje! zdrowia dla Mamy i dla młodego! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ijon Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Gratulacje !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubuś Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Gratuluję! Wszystkiego co dobre do całej rodzinki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Brawo i gratulacje ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sojer Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Jednak nie ustawajcie w staraniach by posiadać dzieci a nie "tylko" synów Znajomy wspominał, że mieli syna. Postanowili z żoną, że przyda się córka. Urodził się drugi syn. No to postanowili spróbować jeszcze raz. Urodziły się bliźnięta. Płci męskiej oczywiście. Czwarty raz nie próbowali Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Porter Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Ogromne podziękowania dla WAS wszystkich za wszelką życzliwość i dobre słowa Mama i Malec (choć wcale nie taki malec przy blisko 4kg i 61cm) czują się dobrze. Zalatani trochę z pierworodnym jesteśmy, ale każdemu takiego "zalatania" życzymy Jeszcze raz - wielkie dzięki za serdeczność! Bardzo to doceniamy! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stasiek Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Znajomy wspominał, że mieli syna. Postanowili z żoną, że przyda się córka. Urodził się drugi syn. No to postanowili spróbować jeszcze raz. Urodziły się bliźnięta. Płci męskiej oczywiście. Czwarty raz nie próbowali To i ja trochę OT: siostra żony urodziła kiedyś córkę... Chcieli też mieć syna... Ale po 4 latach, znów się urodziła córka. No to do trzech razy sztuka: niestety trzecie dziecko też córka. I już mieli darować, ale cóż... mała wpadka i się okazało że to bliźniaki! I jak myślicie co? Oczywiście dwie córki! Tak więc równowaga w przyrodzie mniej więcej jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi