jacer Opublikowano 14 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2008 Trzeba to uczcić. Trzymam ostatnie butelki Tripla na szczególne okazje, zaraz ide do piwnicy po jedno Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 14 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2008 No koledzy to daliście czadu. Moje gratulacje. JK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kopyr Opublikowano 14 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2008 Gratuluję zwycięzcom. Bardzo się cieszę. Chciałbym bardzo podziękować elroyowi za zorganizowanie przesyłki, dorii za wygrzebanie informacji o tym konkursie i mojej Żonie, za wyrozumiałość podczas mojego warzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coder Opublikowano 14 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2008 Ho - ho, aleśmy porządzili Gratulacje dla współ-uczestników; podziękowania dla organizatorów i dla Czesa za ekspresową relację! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Franekkkk Opublikowano 14 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2008 Gratuluję uczestnikom i zwyciężcom Idę do piwnicy po butelkę pszenicznego, coby uczcić Wasz suskces Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 14 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2008 no panowie szacunek, idę do piwnicy poszukać coś na tę okazję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kopyr Opublikowano 14 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2008 Czes ze skromności nie podał, że zajął 3. miejsce w kategorii Rauchbier. Także zgarnęliśmy 5 medali. W klasyfikacji medalowej jesteśmy zaraz za Czechami. Podobno piwa z Polski stanowiły 1/3 piw zgłoszonych. Info za BA. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zdrój Opublikowano 14 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2008 Moje gratulacje, miło było świadkować wyczytywaniu kolejnych polskich piwowarów podczas ogłaszania wyników ! Trochę zdjęć z imprezy znajdziecie tutaj: http://www.browamator.pl/szczegoly.php?grupa_p=7&przedm=6907740&=Czechy_-_Konkurs_Piw_Domowych_-_sukces_polskich_piwowar%F3w pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gerdzio Opublikowano 15 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2008 Nie liczyłem na zwycięstwo,miła niespodzianka:D . Podziękowania za umożliwienie udziału w konkursie dla dorii i elroya. Gratulacje dla wszystkich zwycięzców. Wasze zdrowie:beer: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coder Opublikowano 15 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2008 A tak w ogóle to może udało by się umiędzynarodowić także nasz konkurs w Żywcu, chętnie bym stanął w szranki z czechami, austriakami i niemcami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stasiek Opublikowano 15 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2008 A tak w ogóle to może udało by się umiędzynarodowić także nasz konkurs w Żywcu, chętnie bym stanął w szranki z czechami, austriakami i niemcami. Jest taka szansa: Czesi się odgrażają, że w przyszłym roku w ramach odwetu wystawią swoje piwa w Żywcu. Szczególnie w kategorii Bohemian Pilzner. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BaronVonZuk Opublikowano 15 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2008 Moje GRATULACJE!!! Super wyniki!!! Wynika z tego po raz kolejny,że nie powinniście/my czuć absolutnie żadnych kompleksó w stosunku do piwowaró np. z USA. Jeszcze raz GRATULUJE i pozdrawiam!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coder Opublikowano 15 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2008 Moje GRATULACJE!!! Super wyniki!!! Wynika z tego po raz kolejny,że nie powinniście/my czuć absolutnie żadnych kompleksó w stosunku do piwowaró np. z USA. No, bez przesady, konkurs był międzynarodowy, ale i niezbyt trudny skoro moja średnia co najwyżej pszeniczka załapała się na medalowe miejsce. Raptem 20+ zawodników. Czesi wystawili na pewno swoich najlepszych piwowarów, ale oni dopiero zaczynają. Z innych krajów raczej nie startowała czołówka, tylko przyjaciele i znajomi królika. I tak dziwne, że gospodarze nas wyprzedzili (choc w sumie to i dobrze, niezręcznie byłoby zgarnąć całą pulę). Co do USA - może warto by zorganizować analogiczną wysyłkę na jakiś konkurs? Masa problemów, ale teoretycznie byłoby to do zrobienia... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 15 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2008 A po co odrazu do USA? Nie mozna bliżej np. do Belgii lub Holandii? W Holandii takich konkursów jest rocznie kilka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 15 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2008 CODER małe info ostatni konkurs w Żywcu był też międzynarodowy. Wystawiał się jeden Czech. Piwo dopuszczone było w ostatniej chwili dlatego nie było go na liście. JK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coder Opublikowano 15 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2008 A po co odrazu do USA? Nie mozna bliżej np. do Belgii lub Holandii? W Holandii takich konkursów jest rocznie kilka. Można i bliżej, choć w niderlandach to akurat będą problemy językowe, może lepiej Wielka Brytania? Ale USA to piwowarski Everest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 15 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2008 Można i bliżej, choć w niderlandach to akurat będą problemy językowe, może lepiej Wielka Brytania?Ale USA to piwowarski Everest. Nie rozumiem dlaczego w UK miało by nie być problemów językowych a w NL tak. Coder, tam z każdym dogadasz się po angielsku. lzkamil z browar.biz pracuje na uczelni w Utrechcie i z nikim nie rozmawia po holendersku. Tylko angielski. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 15 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2008 Myślę, że w grę w przyszłości wchodzą raczej kraje w UE. Wątpię, choć tematu nie zgłębiałem, żeby prostą sprawą byłoby wysłanie alkoholu bez akcyzy za ocean:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 15 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2008 Jak na razie to wisimy Ci kasę za pierwszy wytęp. Ile i gdzie wysłać?JK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 15 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2008 Faktura zbiorcza od kuriera przychodzi pod koniec miesiąca do firmy gdzie pracuję, więc na razie nie wiem Poinformuję wszystkich zainteresowanych mailowo. Zapewne będzie to już rok 2009. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 2 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2009 Imprezę tą odnotowała i czeska wikipedia Zwróćcie uwagę na listę nagrodzonych, a konkretnie na imiona i nazwiska naszej ekipy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kopyr Opublikowano 2 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2009 Zwróćcie uwagę na listę nagrodzonych, a konkretnie na imiona i nazwiska naszej ekipy Ja to mam zawsze pecha :rolleyes:, ale czyż można mieć pretensje do braci Czechów, jak w Polsce też z moim nazwiskiem mają problemy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thobeta Opublikowano 2 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2009 (edytowane) :lol::) Tomáš Kopřiva Kopriva brzmi fajnie. tak amerykańsko :lol: Edytowane 2 Stycznia 2009 przez thobeta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 2 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2009 Czy coś potrzeba włączyć ekstra bo mi sie nie otwiera. JK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stasiek Opublikowano 2 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2009 :lol::) Tomáš Kopřiva Kopriva brzmi fajnie. tak amerykańsko :lol: Ja bym powiedział, że to brzmi bardzo czesko. Tym bardziej, że "zapomnieli" dodać "Polsko". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi