crocco Opublikowano 6 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2013 W pewnej popegeerowskiej wsi mieszkał stary Mateusz Kita. Pewnego letniego dnia siedział sobie przed domem i spoglądał na świat. Około południa żar lał już się z nieba niesamowity i Mateusz podjął decyzję. Wyjął ze skrzyni ostatnie pieniądze, które zostały mu z emerytury, poszedł do obory i odnalazł stary jeszcze przedwojenny, solidny kanister i poczłapał z tym wszystkim do gospody w oddalonym o trzy kilometry miasteczku. Tam kazał sobie nalać pełny kanister złotego, pysznego piwa, zapłacił ostatnimi pieniędzmi i mimo ciężaru i ogromnej spiekoty wesoło podreptał w stronę domu, myśląc już o tym jak wpuści kanister do studni a potem będzie popijał super schłodzone piweczko. Gdy był już niedaleko chałupy zobaczył leżącą przy drodze zakorkowaną butelkę. Podniósł ją i wyciągnął korek. Wtedy z butelki wyleciał Dżin i odezwał się w te słowa: - Za to, że mnie uwolniłeś z niewoli spełnię twoje jedno życzenie. Żar już wręcz kapał z nieba. Mateusz Kita zastanowił się, uśmiechnął się do siebie i powiedział: - Chciałbym aby ten kanister był zawsze pełny piwa tak jak teraz. - OK, zrobione - powiedział Dżin i zniknął. Właśnie mija siedem lat jak stary Kita wszystkimi możliwymi narzędziami próbuje otworzyć ten pie...lonyy kanister... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pershi Opublikowano 6 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2013 Gratuluję Koledze 1000 wpisu w temacie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crocco Opublikowano 7 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2013 No, fakt... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszcz007 Opublikowano 7 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2013 coś dla każdego piwowara http://www.joemonster.org/art/22292/Samochod_dla_kazdego_Bojownika Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 7 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2013 bardziej imponujące by było jakby spiąłby jeszcze do tego klimatyzację do chłodzenia piwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mimazy Opublikowano 8 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2013 ech te regionalizmy Lusterko87 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lusterko87 Opublikowano 8 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2013 Dobre W sumie ten co pisał miał pecha Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 8 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2013 Może mi ktoś wytłumaczyć żart? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Usiu Opublikowano 8 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2013 Co najlepszego może Cię spotkać w Sosnowcu? . . . . . Autobus do Katowic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szwed Opublikowano 8 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2013 Może mi ktoś wytłumaczyć żart? to historyczne zaszlosci jeszcze z czasow rozbiorow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szwed Opublikowano 8 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2013 Leje facet na chodnik, a obok niego przechodzi kobieta i mówi: - Ale bydle ! Koleś odpowiada: - Niech się pani nie boi, trzymam go obiema rękami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lusterko87 Opublikowano 8 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2013 (edytowane) Może mi ktoś wytłumaczyć żart? to historyczne zaszlosci jeszcze z czasow rozbiorow Jak mawiał klasyk " tam gdzie stało ZOMO teraz stoją oni " Elroy - to jest bardzo wrażliwy temat Katowice(Górny Śląsk)- sosnowiec(zagłębię) żeby zrozumieć trzeba tu być Na przystanku przy berzie facet podłazi do drugigo i godo(mówi) ; - wybacz pan jestem z sosnowca i ie wiem jak.. drugi facet mu przerywa ; - Wybaczom wom panie Edytowane 8 Lutego 2013 przez Lusterko87 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szwed Opublikowano 8 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2013 A tu inny klasyk Panie Sztajger, szola sie nam urwala. (winda w kopalni) - A byli tam jacys ludzie? - Nie, ino same gorole z Sosnowca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ray Opublikowano 8 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2013 [media]http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=ugqN3bmszjc[/media] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Z_bychu Opublikowano 8 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2013 (edytowane) Spotkało sie roz dwóch górników. - Zeflik znosz śląski napój na k..? - pyto jeden. - Kwaśnica! - Psinco! - No to co? - Krzynka piwa! - No to ci teroz też powiem. Znosz śląski napój na d..? - Nie? - Dwie krzynki piwa! Edytowane 8 Lutego 2013 przez Z_bychu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 9 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2013 Ach te lokalne animozje. Dziś usłyszałem u siebie tez fajny. Co by było gdyby wszy łonowe świeciły ? Kalisz wyglądałby jak Las Vegas Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lusterko87 Opublikowano 9 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2013 Ach te lokalne animozje. Dziś usłyszałem u siebie tez fajny. Co by było gdyby wszy łonowe świeciły ? Kalisz wyglądałby jak Las Vegas Oj moja rodzina z Kalisza by się obraziła Znałem ten kawał tylko ze w wersji z Sosnowcem Jadać kiedyś pociągiem od Czestochowy w stronę Katowic, pociąg przejeżdża przez jedną z dawnych granicznych rzek między Katowicami a sosnowcem, a dwóch pijaków mówi na głos " Wisłę przejeżdżamy ! " Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mimazy Opublikowano 9 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2013 Katowicami a sosnowcem, Domyślam się że pisanie Zagłębie i Sosnowiec z małej jest celowe i zamierzone?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lusterko87 Opublikowano 9 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2013 Nie potwierdzam i nie zaprzeczam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szwed Opublikowano 9 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2013 Ach te lokalne animozje. Dziś usłyszałem u siebie tez fajny. Co by było gdyby wszy łonowe świeciły ? Kalisz wyglądałby jak Las Vegas Oj moja rodzina z Kalisza by się obraziła Znałem ten kawał tylko ze w wersji z Sosnowcem Jadać kiedyś pociągiem od Czestochowy w stronę Katowic, pociąg przejeżdża przez jedną z dawnych granicznych rzek między Katowicami a sosnowcem, a dwóch pijaków mówi na głos " Wisłę przejeżdżamy ! " Ta rzeka to Brynica Bo Brynica to jest taka nmgiczna rzeka, że na most wjeżdżasz na kole, w mantlu i hucie, a zjeżdżasz na rowerze, w płaszczu i kapeluszu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heniu Opublikowano 11 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2013 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wassyl Opublikowano 11 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2013 Reklama niezła [media]http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=igJ9d64E0OQ[/media] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wassyl Opublikowano 11 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2013 (edytowane) ale odpowiedź jeszcze lepsza [media]http://www.youtube.com/watch?v=ypQOs6QCgPg[/url][/media] Edytowane 11 Lutego 2013 przez wassyl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 12 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2013 Im głupiej tym lepiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hagar Opublikowano 12 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2013 oryginał : i przeróbka: koleś jest genialny, odpalcie jego inne filmy: http://www.youtube.com/user/Cybermarianpl?feature=watch Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi