FurioSan Opublikowano 14 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2014 jesteś okrutny cytujesz - nawet nie wyrywasz z kontekstu - nie komentujesz a i tak twoje okrucieństwo jest godne Nerona Lubię to! Mariusz_CH 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
camilos Opublikowano 17 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2014 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gigo Opublikowano 21 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2014 http://www.liveleak....=9ce_1416309266 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jejski Opublikowano 26 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2014 http://www.piwo.org/...240#entry316041 Skoro już jesteśmy temacie... bo trudno by nie Dawno temu miałem piwo, do którego nadmiernie zaglądałem... i coś jeszcze mi w nim nie pasowało, ale nie pamiętam już co... coś jeszcze przed zadaniem drożdży... Ostatecznie piwo fermentowało wzorcowo jeśli chodzi o wygląd, czas fermentacji i pianę. Ale już przy przelewaniu na cichą było wyraźnie kwaśne. Po cichej też nie było widać żadnych oznak zakażenia, a kwach się powiększył, przypominał ogórki kiszone. Piwo ostatecznie i tak trafiło do butelek... to było w kwietniu... teraz wydaje się jakby kwach się ułożył i zaczął przypominać typowego sklepowego lambika... tylko bardziej kwaśnego i jednak nie do końca ułożonego jeszcze... Nie chcę pytać czym to mogło być spowodowane, bo wiem... ciekawość i zaglądanie Martwi mnie odrobinę, że od tamtej pory wszystkie moje piwa są przegazowane (daję 100-140g sacharozy na 20-22l piwa, zależnie od stylu) Niby cały sprzęt po tamtym płukałem w NaOH, ale może zbyt rozcieńczonym... jak bardzo rozcieńczonym? nie pamiętam, to było wieki temu... FurioSan 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zasada Opublikowano 28 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2014 http://repostuj.pl/img/107122/uber-man/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keisan Opublikowano 28 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2014 Jak myślicie z oregano? Z czymś z pomidorów? Jaki chmiel? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amorph Opublikowano 28 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2014 Bazylia, przecier pomidorowy i ser skoro margherita :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gigo Opublikowano 1 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2014 nowoczesna Japońska kuchnia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
camilos Opublikowano 2 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2014 (edytowane) https://www.youtube.com/watch?v=d-CARkS0zKY Edytowane 2 Grudnia 2014 przez camilos Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GLAURUNG Opublikowano 2 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2014 Panowie i Panie trza przestać pić normalnie wszystko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crocco Opublikowano 3 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2014 Cholera ,znowu dzisiaj sikałem mózgiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichalW Opublikowano 3 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2014 Bakterie drożdżowe . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lusterko87 Opublikowano 6 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2014 Polecam po jedzeniu Albo dzieci straszyć jak zębów nie będą myć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zasada Opublikowano 7 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2014 Fajne stołki barowe: http://9gag.com/gag/aXE2Qyz amorph 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ray Opublikowano 7 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2014 [media] [/media] bart3q 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiuszm Opublikowano 9 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2014 Życie. http://www.channelate.com/2013/03/27/yawn/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jejski Opublikowano 14 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2014 (edytowane) Temat wątku: "100% peated ale" czyli torf w piwie Post taki: Mam pytanie odnośnie piwa "torfowego", a mianowicie o zastosowanie syropu klonowego. Na pewno wzmocni piwo, ale czy zostawi jakieś posmaki?Jest to 100% torf, ale mam taki zasyp: 2,00 kg Pilzneński (3,2 EBC) 33,6 % 2,00 kg Wędzony torfem (12,0 EBC) 33,6 % 1,00 kg Pale Ale (5,5 EBC) 16,8 % 0,50 kg Monachijski typ I (12,0 EBC) 8,4 % 0,20 kg Karmelowy 150 (100,0 EBC) 3,4 % 0,25 kg Syrop klonowy (80EBC tu tylko oszacowane) do gotowania na 5 min. Chmielenie 20g Magnum 12,5%AA 41IBU. Receptura na 12l, 30EBC, 24°BLG ale o coo chodzi? Edytowane 14 Grudnia 2014 przez Jejski alechanted i FurioSan 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart3q Opublikowano 14 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2014 To chyba piwo typu ale ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zasada Opublikowano 15 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2014 (edytowane) Spieranie się o rozmiary kobiecych piersi jest jak wybieranie spomiędzy Kingfishera, Fostersa, Carlsberga i Budweisera. Mężczyźni mogą mieć swoje preferencje, jednak będą chwytać to co dostępne. http://9gag.com/gag/aZWRMD3 https://www.youtube.com/watch?v=V7Y1tCoGekQ !!! Edytowane 15 Grudnia 2014 przez zasada Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keisan Opublikowano 15 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2014 (edytowane) Temat wątku: "100% peated ale" czyli torf w piwie Post taki: Mam pytanie odnośnie piwa "torfowego", a mianowicie o zastosowanie syropu klonowego. Na pewno wzmocni piwo, ale czy zostawi jakieś posmaki?Jest to 100% torf, ale mam taki zasyp: 2,00 kg Pilzneński (3,2 EBC) 33,6 % 2,00 kg Wędzony torfem (12,0 EBC) 33,6 % 1,00 kg Pale Ale (5,5 EBC) 16,8 % 0,50 kg Monachijski typ I (12,0 EBC) 8,4 % 0,20 kg Karmelowy 150 (100,0 EBC) 3,4 % 0,25 kg Syrop klonowy (80EBC tu tylko oszacowane) do gotowania na 5 min. Chmielenie 20g Magnum 12,5%AA 41IBU. Receptura na 12l, 30EBC, 24°BLG ale o coo chodzi? Zobacz dwa posty niżej, to będzie wiedział skąd to "ale". A swoją drogę ciekawe czy Ty nigdy nie zrobiłeś błędu pisząc posta? Edytowane 15 Grudnia 2014 przez keisan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jejski Opublikowano 19 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2014 Niestety niewiem kto co myśli ale, wiem kto co pisze. Sugerujesz że zanim napiszesz sprostowanie (:dwa posty niżej) to mam wiedzieć co masz na myśli? Odpowiedzialność za słowa jest w tych czasach nie na topie! Wybacz ale moja szklana kula jest na przeglądzie i nie mogę wiedzieć co chciałeś przekazać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr2 Opublikowano 19 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2014 Wybacz ale moja szklana kula jest na przeglądzie i nie mogę wiedzieć co chciałeś przekazać. nio, a szkło to twardy materiał i polerowanie długo trwa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shooter Opublikowano 19 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2014 Wybacz ale moja szklana kula jest na przeglądzie i nie mogę wiedzieć co chciałeś przekazać. nio, a szkło to twardy materiał i polerowanie długo trwa Szczególnie, gdy to ręcznie robią, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr2 Opublikowano 19 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2014 ręcznie robią, no co Ty, takie gadżety to tylko ręcznie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jejski Opublikowano 19 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2014 Zaznaczam że nie widziałem filmu i odwołuję się tylko do fotki. Porażka ! Talar ze serialu "Dom" miał dziarę "300% normy" W tym wypadku to chyba 1000% normy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się