Fidel Opublikowano 21 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2016 Warka # 100 "Perfect day" Styl: American Pale AleOG zakładane ok. 12°BlgFG zakładane ok. 3°BlgSzacowane IBU 38Barwa 7 SRMWielkość warki ok. 52 lZasyp:Pilzneński - 9 kg Karmelowy 100 EBC - 350 g Karmelowy 30 EBC - 350 g Zacieranie: 60 min - 68°C->78°CChmielenie: 50 g - Iunga 10,8% - 60 min. 28 g - Amarillo 9,5% - 15 min. 28 g - Cascade 6,8% - 10 min. 28 g - Citra 12% - 5 min. Drożdże: US-05 S-04 Porter 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stasiek Opublikowano 21 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2016 (edytowane) Gratulacje setnej warki! Widzę że jednak warka "na spokojnie"? Czy warkę dzielisz na dwa fermentory i jeden będzie na US-05 a drugi na S-04? Edytowane 21 Lutego 2016 przez Stasiek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Porter Opublikowano 21 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2016 Gratki, Fidel!! Witamy w ekstralidze! Idziemy łeb w łeb! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 22 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2016 Tak. Jeden fermentor na Us-05, a drugi na s-04. Jest na spokojnie bo musze rozruszać drożdże. Dzięki za gratulacje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raczek Opublikowano 22 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2016 Cieszę się że jednak jesteś wśród nas.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 22 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2016 Ciężko żyć bez warzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 13 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2016 Warka # 101 "V nouzi poznáš přítele" Styl: American India Pale AleOG zakładane ok. 15,2°BlgFG zakładane ok. 4°BlgSzacowane IBU 53Barwa 10 SRMWielkość warki ok. 45 lZasyp:Pilzneński -11 kg Karmelowy 100 EBC - 650 g Karmelowy 30 EBC - 650 g Zacieranie: 60 min - 68°C->78°CChmielenie: 50 g - Iunga 10,8% - 90 min. 50 g - Citra 13,5% - 15 min. 50 g - Simcoe 13,2% - 10 min.. 50 g - Cascade 6,8% - 5 min. 50 g - Amarillo 9,5% - 0 min. Drożdże: US-05 S-04 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mały Opublikowano 14 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2016 Widzę, że powoli się rozkręcasz w tym sezonie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 14 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2016 Powoli... trochę mam problemów z wodą. Strasznie twarda, niesmaczna. Kombinuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mały Opublikowano 14 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2016 (edytowane) Trzeba by się na jakąś kolaborację umówić Edytowane 14 Marca 2016 przez Mały Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 14 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2016 Zestaw akwarystyczny RO za 150 zł załatwia sprawę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 14 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2016 Spoko. Jestem za. Wymień datę 150 zł to kupa kasy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 14 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2016 Możesz przegotowywać wstępnie wodę i dekantować. Daje to dobre efekty i jest tańsze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 14 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2016 Za dużo roboty Na starość robie się leniwy. Pomyślę o RO Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarzyn_waleczny Opublikowano 14 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2016 Omójbosze Szwagier się uaktywnił. Może poszukaj jakiegoś lokalnego producenta wody RO, na tablicy albo innym serwisie ogłoszeniowym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 14 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2016 Przemyśle temat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raczek Opublikowano 21 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2016 A widzisz, Ja mam w planach właśnie jeździć do rodziców po wode RO i mieszać ją z mineralką ze sklepu dodatkowo dodając odpowiednich soli w zależności od tego co bede robić.... Z problemem wody ja sie zmagam już od dawna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 1 Maja 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2016 (edytowane) Warka # 102 Styl: Blond AleOG zakładane ok. 11,5°BlgFG zakładane ok. 3°BlgSzacowane IBU 20Barwa 3,8 SRMWielkość warki ok. 26 lZasyp:Pilzneński -4 kg Płatki ryżowe - 1 kg Zacieranie: 60 min - 68°C->78°CChmielenie: 10 g - Iunga 10,8% - 60 min. 10 g - Bohemian 7,5% - 20 min. 10 g - Kazbek 4,5% - 20 min.. 10 g - Kazbek 4,5% - 10 min. 10 g - Bohemian 7,5% - 10 min. Skórka z jednej cytryny Drożdże: US-05 Edytowane 1 Maja 2016 przez Fidel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 3 Lipca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2016 Warka # 103 Styl: Belgian Pale AleOG zakładane ok. 12,4°BlgFG zakładane ok. 2,5°BlgSzacowane IBU 30Barwa 4,5 SRMWielkość warki ok. 28 lZasyp:Pale ale - 6 kg Zacieranie: 60 min - 68°C->78°CChmielenie: 20 g - Iunga 10,8% - 60 min. 50 g - Halletrau Blanc 8,1% - 10 min. Drożdże: Odkrycie sezonu - starter 1,8 litra Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 4 Lipca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2016 Wyszło 26 litry o gęstości 14,1 Blg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zasada Opublikowano 4 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2016 50 g - Halletrau Blanc 8,1% - 10 min. Jak będzie już po, napisz proszę jak się sprawdził. Myślę żeby go kupić, a natknąłem się na różne opinie o poprzednich rocznikach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 4 Lipca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2016 Ok. Dam znać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 18 Lipca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2016 Warka # 104 Styl: ImbeeroweOG zakładane ok. 12,5°BlgFG zakładane ok. 2,9°BlgSzacowane IBU 25Barwa 4,7 SRMWielkość warki ok. 23 lZasyp:Pale ale - 5 kg Zacieranie: 60 min - 68°C->78°CChmielenie: 20 g - Iunga 10,8% - 60 min. 50 g - Kazbek 4,6% - 5 min. 150 g startego imbiru 15 minut przed końcem Drożdże: Odkrycie sezonu - gęstwa Wyszło 22 litry o gęstości 13,5°Blg - rozcieńczę później. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 21 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2016 (edytowane) ... Edytowane 5 Września 2016 przez Fidel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 5 Września 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Września 2016 (edytowane) Degustacja warki #38, po prawie 4 latach od uwarzenia.... Aromat: lekko winny, miodowy, plącze sie w nim taka dzika nuta lekko piwniczna Barwa: herbaciana, klarowna Wysycenie: wysokie Piana: utrzymuje się cały czas cienka warstwa Smak: wytrawne, alkohol niewyczuwalny, pomimo winnego aromatu jest malo kwaśne, nuty dzikie nie rozwinęły się zbyt mocno, pomimo wysokiej goryczki nie jest zalegające, Ogólnie ... po łyku ciezko ocenić smak i aromat... jest złożone, ale ładnie się zmienia. Poczekam jeszcze ze 2 lata do następnej degustacji. Edytowane 5 Września 2016 przez Fidel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się