Billy the Kid Opublikowano 25 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2020 A jak myślisz? Pewnie że probowałem ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rolnik Sam w Dolinie Opublikowano 25 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2020 No to jeśli kabel zasilający jest poprawny I regulator nie reaguje na wciskanie przycisku (i) to po prostu jest martwy. Może daj go do sprawdzenia komuś kto kuma prąd... Zrób jeszcze jedno - odłącz biały kabel zasilający od kostki, wszystkie kable od regulatora (poza termometrem) i podłącz brązowy i niebieski przewód wprost do regulatora. Reszta na razie olej. Napisz czy pomogło. Jakub Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Billy the Kid Opublikowano 25 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2020 Podłączyłem. Na ślubie jest napięcie. Nie włącza się. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rolnik Sam w Dolinie Opublikowano 25 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2020 No to zdalnie nic więcej nie napiszę, że chyba masz pecha i martwy regulator... Jakub Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Billy the Kid Opublikowano 25 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2020 Można to jakoś sprawdzić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert87 Opublikowano 25 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2020 Można, masz multimetr?Wysłane z mojego Ektra przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Billy the Kid Opublikowano 26 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2020 Nie mam. Ale na pewno ktoś ze znajomych ma Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert87 Opublikowano 26 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2020 Zdejmij obudowę i zrób zdjęcie co w środku jestWysłane z mojego Ektra przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rolnik Sam w Dolinie Opublikowano 26 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2020 16 godzin temu, Billy the Kid napisał: Można to jakoś sprawdzić? Padnięty może być na sto sposobów, większości z nich nie zdiagnozujesz. Licz na to, że w środku jest bezpiecznik i go po prostu spaliłeś Zajrzyj do środka, jak koledzy piszą... Jakub Robert87 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
x1d Opublikowano 26 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2020 (edytowane) W dniu 25.05.2020 o 10:58, Billy the Kid napisał: Podłączyłem, prąd na wejściu jest ale czujnik nie działa? Jak go włączyć? A który koniec idzie do gniazdka? I po co jest ta listwa, dzieląca przewody na krótkie odcinki? Każde połączenie to potencjalne miejsce awarii... Edytowane 26 Maja 2020 przez x1d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rolnik Sam w Dolinie Opublikowano 26 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2020 Dlatego sugerowałem, żeby kolega dał samo zasilanie z przewodu - podobno też nie działa. Jakub Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Billy the Kid Opublikowano 26 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2020 Biały przewód to zasilanie z gniazda. Sterownik nowy, to było jego pierwsze podłączenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
x1d Opublikowano 26 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2020 (edytowane) Jak pisali koledzy wyżej, podłącz tylko zasilanie sterownika, sprawdź połączenia przewodów we wtyczce. Jeżeli nie włączy się mimo to, nic nie rozbieraj tylko reklamuj u sprzedawcy. a połączyć docelowo proponuję prościej: Edytowane 26 Maja 2020 przez x1d Robert87 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Billy the Kid Opublikowano 26 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2020 Sprawdziłem podłączeniem bezpośrednio i nie włączył się. Wciskałem przyciski i 0 reakcji. Napięcie było na śrubkach mocujących przekomy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rolnik Sam w Dolinie Opublikowano 26 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2020 Godzinę temu, Billy the Kid napisał: ...Napięcie było na śrubkach mocujących przekomy. Na obu? Jak to sprawdziłeś? Jakub Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Billy the Kid Opublikowano 26 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2020 Na jednej, probowka. Jak podłączyłem ładowarke do tych kabli to telefon się ładował. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rolnik Sam w Dolinie Opublikowano 26 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2020 OK. Odeślij to w cholerę sprzedawcy po prostu. Jakub Robert87 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Billy the Kid Opublikowano 4 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2020 Nowy sterownik działa! Czy ustawić opóźnienie sprężarki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rolnik Sam w Dolinie Opublikowano 4 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2020 Domyślnie masz 3 minuty, powinno wystarczyć. Jakub Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
br.an.tr Opublikowano 4 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2020 Billy the Kid tylko wsadź ten sterownik w jakoś obudowę dla bezpieczeństwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Billy the Kid Opublikowano 4 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2020 Wsadzę, to był tylko test czy działa, bo przy poprzednim trochę nerwów straciłem. A czy jakoś ustawić wartość kalibracji temperatury? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rolnik Sam w Dolinie Opublikowano 5 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2020 Nadal nie przeczytałeś instrukcji? Jakub Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Billy the Kid Opublikowano 6 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2020 Przeczytałem przeczytałem. Nie trzeba było kalibrować. I nie trzeba naciskać włącznika, jak ma podłączone zasilanie od razu pracuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulox81 Opublikowano 10 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2020 Pytanie dla fermentujących w lodówce, która posiada ZAMRAŻARKĘ. Przymierzam się do fermentacji APA w temperaturze w okolicach 16st C. Posiadam lodówkę MPM 215-CZ-20 (https://www.neonet.pl/lodowki-i-zamrazarki/mpm-215-cz-20.html), czyli z zamrażalnikiem z osobnymi drzwiczkami i STC-1000. Zamrażalnik chciałem użytkować jako magazyn na chmiel. Tylko tu pojawia się pytanie o rozmrożenie zamrażalnika. Czy w czasie fermentacji (spodziewam się, że tak może się zdarzyć pod jej koniec), kiedy agregat będzie się załączał rzadko zamrażalnik się rozmrozi? Na początku fermentacji to wiadomo, wydzielane jest ciepło więc agregat powinien chodzić często więc będzie też mrożenie w zamrażalniku, ale pod koniec, kiedy drożdże będą mało aktywne, a dodatkowo na sterowniku podniosę temp. do powiedzmy 17-19 st C czyli dodatkowo spowolnię załączanie agregatu to wydaje mi się, że właśnie pod koniec fermentacji w zamrażalniku będzie odwilż. Co w takim przypadku z chmielem? Czy odmrażanie i ponowne zamrażanie chmielu jest zakazane tak jak w przypadku żywności? Idealnie byłoby mieć osobną kontrolę nad zamrażalnikiem ale to chyba jest niemożliwe w przypadku tak prostej lodówko-zamrażalki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rolnik Sam w Dolinie Opublikowano 10 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2020 Kup sobie zgrzewarkę próżniową i nadmiar chmielu pakuj w woreczki bez powietrza zamiast mrozić. Musisz mrozić chmiel? Aż tak długo go przechowujesz? Jakub Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi