gesio0 Posted April 26, 2011 Share Posted April 26, 2011 (edited) W Bielsku powoli rozpoczyna działalność BROWAR MIEJSKI! Ciekawa wiadomość. Nie przypuszczałem, że doczekam takiego zjawiska. http://bielskobiala.gazeta.pl/bielskobiala/1,88025,9143775.html Co dzieje się w Cieszynie w temacie browaru restauracyjnego? Wie ktoś? Edited April 26, 2011 by gesio0 Link to comment Share on other sites More sharing options...
bielok Posted April 26, 2011 Share Posted April 26, 2011 Cześć Zauważyłeś że artykuł jest z lutego? Link to comment Share on other sites More sharing options...
gesio0 Posted April 26, 2011 Author Share Posted April 26, 2011 Zauważyłem. Niemniej,informacja jest aktualna. Otwarcie ma być w maju. http://www.bielsko24.pl/wiadomosci/i/292/nawarza_i_podadza_czyli_otwarcie_mini_browaru_tuz_tuz Link to comment Share on other sites More sharing options...
coelian Posted May 9, 2011 Share Posted May 9, 2011 (edited) Otwarcie było wczoraj, nie maja jeszcze jasnego bo leżakuje w tankach wiec jest pszenica, marcowe i ciemne szklanka 0,4l 8 zł Butelka 0,75l na wynos - 20 zł http://www.browar.biz/forum/showpost.php?p=974551&postcount=986 https://picasaweb.google.com/d.jochman/BrowarMiejskiBielitzer# Edited May 9, 2011 by coelian Link to comment Share on other sites More sharing options...
anteks Posted May 9, 2011 Share Posted May 9, 2011 Butelka 0,75l na wynos - 20 zł Z porcelanką czy kapsel ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
coelian Posted May 9, 2011 Share Posted May 9, 2011 Butelka 0' date='75l na wynos - 20 zł[/quote']Z porcelanką czy kapsel ? zdaje się, że z porcelanką: https://picasaweb.google.com/d.jochman/BrowarMiejskiBielitzer#5603949234568422978 Niestety przegapiłem otwarcie. Info o "wczoraj" jest od bieloka. Mam zamiar się wybrać na kufelek ciemnego... Link to comment Share on other sites More sharing options...
misiuzeb Posted May 10, 2011 Share Posted May 10, 2011 a kufle swoje sprzedają ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pieron Posted May 10, 2011 Share Posted May 10, 2011 Czy ktoś pił piwa z browaru? Jak smakuje Ciemne? Link to comment Share on other sites More sharing options...
hrapek Posted May 11, 2011 Share Posted May 11, 2011 a kufle swoje sprzedają ? Pękaty kufelek prezentuje się bardzo ładnie... Było by dobrze gdyby sprzedawali... Link to comment Share on other sites More sharing options...
coelian Posted May 12, 2011 Share Posted May 12, 2011 Już coś jest na allegro. http://allegro.pl/bielsko-biala-browar-miejski-podstawki-i1607180608.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
szop007 Posted May 13, 2011 Share Posted May 13, 2011 Czy ktoś pił piwa z browaru? Jak smakuje Ciemne? Lipa, jak słodka woda, puste w smaku Marcowe niezłe, pszeniczka dobra Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grigorij Posted May 19, 2011 Share Posted May 19, 2011 Czy ktoś pił piwa z browaru? Jak smakuje Ciemne? Lipa' date=' jak słodka woda, puste w smaku Marcowe niezłe, pszeniczka dobra [/quote'] Całkiem niezłe,na pewno lepsze niż te wszystkie puszkowe i butelkowe ze sklepu !!! Polecam jasne piłem też Ciemne,ale jakoś się nie przekonałem do niego,ale nie każdy lubi ciemne Ogólne wrażenie w skali do 10 .. ja daje 9 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grigorij Posted May 19, 2011 Share Posted May 19, 2011 a kufle swoje sprzedają ? Pękaty kufelek prezentuje się bardzo ładnie... Było by dobrze gdyby sprzedawali... Sprzedają i wiem tylko że ten mały z grubego szkła z uchem 0,4l na 20 zł został wyceniony przez właściciela (dla mnie drogo) Link to comment Share on other sites More sharing options...
gesio0 Posted June 14, 2011 Author Share Posted June 14, 2011 Jak ja byłem w tym browarze to mieli tylko jasne. Wg mnie całkiem dobre. Co ciekawe na afiszu można było przeczytać że akurat ciemne i pszeniczniak się warzy ale ja takiego zjawiska nie zaobserwowałem. Chyba po prostu leżakowało w piwnicach. Niemniej warto tam wpaść. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pieron Posted June 14, 2011 Share Posted June 14, 2011 Jaskółki mi doniosły że ponoś piwo warzy tam czeski piwowar. Widać, że u nas brak kadry. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jacer Posted June 14, 2011 Share Posted June 14, 2011 Ten browar to jakaś porażka, sprzedają też piwo z innych browarów jako swoje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pieron Posted June 14, 2011 Share Posted June 14, 2011 Ten browar to jakaś porażka, sprzedają też piwo z innych browarów jako swoje. tz z jakich browarów? chciałem tam wstąpić ale zamknięte było dla porannych ptaszków. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jacer Posted June 15, 2011 Share Posted June 15, 2011 np. Tucher Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pieron Posted June 15, 2011 Share Posted June 15, 2011 np. Tucher A to rewelacja :rolleyes: Link to comment Share on other sites More sharing options...
elroy Posted June 15, 2011 Share Posted June 15, 2011 Ten browar to jakaś porażka, sprzedają też piwo z innych browarów jako swoje. A skąd wiadomo,że tak robią. Bo pewnie się tym nie chwalą i wyszło przy okazji? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kopyr Posted June 15, 2011 Share Posted June 15, 2011 Ten browar to jakaś porażka' date=' sprzedają też piwo z innych browarów jako swoje.[/quote']A skąd wiadomo,że tak robią. Bo pewnie się tym nie chwalą i wyszło przy okazji? No bo raz proponują Pszenicę z Tuchera, a za dwa dni swoją, a jeszcze następnego dnia z Tuchera. Link to comment Share on other sites More sharing options...
areks1111 Posted June 15, 2011 Share Posted June 15, 2011 witam Skoro proponują pszenicę z tuchera , to przecież wcale nie znaczny, że sprzedają ją jako swoją ( gdyż mówią że tucher). Może poprostu nie wyrabiają z produkcją i posiłkują się innymi piwami by w ofercie mieć kilka stylów. Gorzej by było jakby zataili fakt i sprzedawali tuchera jako swój produkt. pozdrawiam Arek S. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kopyr Posted June 15, 2011 Share Posted June 15, 2011 Skoro proponują pszenicę z tuchera , to przecież wcale nie znaczny, że sprzedają ją jako swoją ( gdyż mówią że tucher). Może poprostu nie wyrabiają z produkcją i posiłkują się innymi piwami by w ofercie mieć kilka stylów. Gorzej by było jakby zataili fakt i sprzedawali tuchera jako swój produkt. Tylko, że wg wpisów z browar.biz raz jest to Tucher, a raz nie i niekoniecznie widać w tym jakąś prawidłowość. Za to istnieje podejrzenie, że różnica polega tylko w szczerości obsługi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gesio0 Posted June 15, 2011 Author Share Posted June 15, 2011 A to małe oszusty.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
coelian Posted June 15, 2011 Share Posted June 15, 2011 Komisja Warrena już planuje tam wizytę.... znam jednego gościa co tam pracuje. Zasięgnę języka... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts