Jump to content

Browar Miejski w Bielsku

Recommended Posts

W Bielsku powoli rozpoczyna działalność BROWAR MIEJSKI! Ciekawa wiadomość. Nie przypuszczałem, że doczekam takiego zjawiska.

http://bielskobiala.gazeta.pl/bielskobiala/1,88025,9143775.html

Co dzieje się w Cieszynie w temacie browaru restauracyjnego? Wie ktoś?

Edited by gesio0

• 2 weeks later...

Otwarcie było wczoraj, nie maja jeszcze jasnego bo leżakuje w tankach wiec jest pszenica, marcowe i ciemne

szklanka 0,4l 8 zł

Butelka 0,75l na wynos - 20 zł

http://www.browar.biz/forum/showpost.php?p=974551&postcount=986

https://picasaweb.google.com/d.jochman/BrowarMiejskiBielitzer#

Edited by coelian

Butelka 0' date='75l na wynos - 20 zł[/quote']

Z porcelanką czy kapsel ?

zdaje się, że z porcelanką:

https://picasaweb.google.com/d.jochman/BrowarMiejskiBielitzer#5603949234568422978

Niestety przegapiłem otwarcie. Info o "wczoraj" jest od bieloka.

Mam zamiar się wybrać na kufelek ciemnego...

Czy ktoś pił piwa z browaru? Jak smakuje Ciemne?

Lipa' date=' jak słodka woda, puste w smaku :|

Marcowe niezłe, pszeniczka dobra :)[/quote']

Całkiem niezłe,na pewno lepsze niż te wszystkie puszkowe i butelkowe ze sklepu !!!

Polecam jasne ;) piłem też Ciemne,ale jakoś się nie przekonałem do niego,ale nie każdy lubi ciemne :)

Ogólne wrażenie w skali do 10 .. ja daje 9 :D;)

a kufle swoje sprzedają ?

Pękaty kufelek prezentuje się bardzo ładnie... Było by dobrze gdyby sprzedawali...

Sprzedają :D i wiem tylko że ten mały z grubego szkła z uchem 0,4l na 20 zł został wyceniony przez właściciela (dla mnie drogo) ;)

• 4 weeks later...

Jak ja byłem w tym browarze to mieli tylko jasne. Wg mnie całkiem dobre. Co ciekawe na afiszu można było przeczytać że akurat ciemne i pszeniczniak się warzy ale ja takiego zjawiska nie zaobserwowałem. Chyba po prostu leżakowało w piwnicach. Niemniej warto tam wpaść.

Ten browar to jakaś porażka, sprzedają też piwo z innych browarów jako swoje.

tz z jakich browarów?

chciałem tam wstąpić ale zamknięte było dla porannych ptaszków.

Ten browar to jakaś porażka, sprzedają też piwo z innych browarów jako swoje.

A skąd wiadomo,że tak robią. Bo pewnie się tym nie chwalą i wyszło przy okazji?

Ten browar to jakaś porażka' date=' sprzedają też piwo z innych browarów jako swoje.[/quote']

A skąd wiadomo,że tak robią. Bo pewnie się tym nie chwalą i wyszło przy okazji?

No bo raz proponują Pszenicę z Tuchera, a za dwa dni swoją, a jeszcze następnego dnia z Tuchera.

witam

Skoro proponują pszenicę z tuchera , to przecież wcale nie znaczny, że sprzedają ją jako swoją ( gdyż mówią że tucher). Może poprostu nie wyrabiają z produkcją i posiłkują się innymi piwami by w ofercie mieć kilka stylów. Gorzej by było jakby zataili fakt i sprzedawali tuchera jako swój produkt.

pozdrawiam

Arek S.

Skoro proponują pszenicę z tuchera , to przecież wcale nie znaczny, że sprzedają ją jako swoją ( gdyż mówią że tucher). Może poprostu nie wyrabiają z produkcją i posiłkują się innymi piwami by w ofercie mieć kilka stylów. Gorzej by było jakby zataili fakt i sprzedawali tuchera jako swój produkt.

Tylko, że wg wpisów z browar.biz raz jest to Tucher, a raz nie i niekoniecznie widać w tym jakąś prawidłowość. Za to istnieje podejrzenie, że różnica polega tylko w szczerości obsługi.