polter Opublikowano 3 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2012 (edytowane) Zakładka Tools, następnie Dilution Tool Edytowane 3 Listopada 2012 przez polter Porter 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Porter Opublikowano 3 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2012 @ polter - stokrotne dzięki! Tego szukałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qxa Opublikowano 8 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2012 Jak odzyskać receptury z programu który utracił triala i nie da się go włączyć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszcz007 Opublikowano 8 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2012 masz to w katalogu BeerSmith2 w moich dokumentach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 8 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2012 Receptury są w katalogu Moje dokumenty, katalog BeerSmith2, plik o nazwie recipe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qxa Opublikowano 8 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2012 Dzięki tego szukałem, teraz sobie przypomniałem że kiedyś o tym czytałem w tym temacie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 23 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2012 (edytowane) Tradycyjnie z okazji czarnego piątku w USA jest okazja kupić program w atrakcyjnej cenie, promocja trwa do 27.11 (wtorek): http://beersmith.com...e-ends-tuesday/ Edytowane 23 Listopada 2012 przez WiHuRa gacek 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goral89 Opublikowano 18 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2012 Twoją realną wydajność - pole Measured Efficiency - program zawsze sam Ci wyliczy, jeśli wprowadzić już realną objętość i gęstość do receptury. Jak tworzysz nową recepturę musisz sam założyć w programie jaką masz wydajność - pole Total Efficiency, możesz to sobie wyestymować, wymanipulować, ale najlepiej wpisać na podstawie poprzednich realnych wydajności jakie osiągałeś. Trzeba tylko pamiętać że wydajność w BS2 (zarówno tak zakładana jak i realna) jest liczona inaczej. Właśnie próbuję zrozumieć działanie BS2, jednak nie rozumiem o co chodzi w tej amerykańskiej i "naszej" wydajności. Jak ustawić wydajność mniej więcej w BS2, gdyż różnica miedzy 70 % a 80% jest ogromna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Afghan Opublikowano 18 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2012 Stwórz recepturę piwa które już zrobiłeś i sterując wydajnością ustaw tak jak ci w tym piwie wyszło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 20 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2012 (edytowane) *Najnowszy BS2 v2.1 działa w chmurze, nie posiadam tej wersji, prawdopodobnie wtedy cała zabawa z Dropboxem nie jest potrzebna. Że tak zacytuje sam siebie. Posiadam już wersje v2.1 z funkcją "Cloud". Funkcja sychnronizuje tylko i wyłącznie receptury. Za darmo można umieścić w chmurze tylko 10 receptur, za dodatkowe trzeba extra dopłacać. Funkcja bardziej przyda się w przypadku gdy chcemy komuś udostępnić jakąś recepturę, zamiast jej eksportowania i wysyłania osobno np. pocztą elektroniczną. Edytowane 20 Grudnia 2012 przez WiHuRa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BeerGrill Opublikowano 20 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2012 Tradycyjnie z okazji czarnego piątku w USA jest okazja kupić program w atrakcyjnej cenie, promocja trwa do 27.11 (wtorek): http://beersmith.com...e-ends-tuesday/ Czy oprócz tego jednego dnia, zdarzają się jeszcze promocje na zakup tego programu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 20 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2012 (edytowane) Być może będzie na Memorial Day (amerykańskie święto państwowe), święto obchodzone jest w ostatni poniedziałek maja. Edytowane 20 Grudnia 2012 przez WiHuRa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BeerGrill Opublikowano 21 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2012 OK, będę miał na uwadze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marbelka Opublikowano 1 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2013 nie mogę sobie poradzić z importem słodów ze strzegomia- Mam wersje 2.0.40 ,ściągłem plik slodownia_strzegom_v1.1.bsmx wkleiłem ten plik do program files/beersmith2 nic to nie dało wkleiłem go do moje dokumenty/Beersmith2-nic to nie dało Otworzyłem plik slodownia_strzegom_v1.1.bsmx za pomocą notepad+ i skopiowałem jego zawartość W beersmith2 otworzyłem plik Grain bsmx notepadem i wkleiłem zawartość slodownia_strzegom v 1.1 bsmx nic to nie dało.Edytowałem plik Grain jeszcze raz ,usuwając jego zawartość i wkleiłem tylko slodownia strzegom-nic nie dało a klikając add grain nadal wyskakują te słody,które były w oryginale ,mimo ,że edytowałem plik Grain bsmx Pomoże mi ktoś krok po kroku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nikiboom Opublikowano 1 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2013 Najprostsze rozwiązanie są najlepsze:) Otwórz plik ze słodami strzegomskimi z menu Plik>Otwórz zaznacz wszystkie słody, prawym przyciskiem myszy i Kopiuj wklej do listy słodów w programie (karta Składniki>Słody) i powinna być lista starych słodów uzupełniona o strzegomskie marbelka 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marbelka Opublikowano 1 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2013 Dzięki! a ja kombinowałem,żeby podmieniać te pliki żeby jeszcze spolszczenie było... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klisz Opublikowano 1 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2013 żeby jeszcze spolszczenie było... No jest przecież. Do ściągnięcia w dziale pliki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marbelka Opublikowano 1 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2013 przeoczyłem,bo ten plik nie jest na pierwszym planie:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rolnik Opublikowano 4 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2013 (edytowane) 60 minut gotowania marynka 35 g na poczatek i lubelski 40 gram na ostatnie 10 minut ale to ibu????????????????????? Edytowane 4 Stycznia 2013 przez Rolnik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skybert Opublikowano 4 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2013 No przecież masz wyliczone: wg. formuły Ragera 43 a wg Tinsetha 35. Formuła Tinsetha lepiej przyjęła się w piwowarstwie ponieważ uwzględnia dodatkowe parametry. Więc wg obecnych standardów masz 35 IBU. Beersmith i pewnie inne programy domyślnie korzystają z formuły Tinsetha. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tadzik Opublikowano 14 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2013 Jak oznaczony jest zakwaszający? Wersja 1.4. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nikiboom Opublikowano 14 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2013 W wersji 2 jest po prostu Acid Malt, może w starszej było inaczej. Tadzik 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marbelka Opublikowano 10 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2013 Czy da się "przerzucić" receptury z Brewtarget do Beersmith2? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 10 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2013 Tak da się, eksportuje je jako xml i takie też wczytaj w Beersmith Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marbelka Opublikowano 10 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2013 Coś źle robię - zapisane receptury z Brewtarget do pliku xml , w Beersmith2 klikam u góry: plik-otwórz plik-wskazuję ten plik z Brewtargeta xml i pojawia mi się taki komunikat: Import of BeerXML files not yet complete - it will be added in an early update to Beersmith Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi