05paw Opublikowano 27 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2013 No nie wiem czy nie trzeba bo ja musiałem wpisać ponownie klucz po aktualizacji. Spróbuj odzyskać klucz przez profil na stronie BS. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
101k Opublikowano 30 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2013 Taka mała uwaga dla płacących przez paypal. Wybrać należy "Direct Deposit" i w uwagach napisać, że płacę przez paypal. Ich konto paypal to ross[małpa]craftbrewer [kropka]com[kropka]au. Możesz powiedzieć ile Ci wyszło w złotówkach przez PP? Nie doczytałem wcześniej, a że zwykła debetówka z Inteligo hula wszędzie, to kupiłem tak - skasowali mnie 49,69zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiwoLab Opublikowano 1 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2014 Konto paypal mam w usd i zapłaciłem 17,25usd, czyli 18,14aud. Po kursie średnim wyszło około 53,50zl. Mało zapłaciłeś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moon Opublikowano 2 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2014 Ja kupowałem ze strony producenta poprzez Paypal ale taniej wychodziło używając przelicznika walut Visa/MC niż Paypal. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Browariat Opublikowano 11 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2014 Chciałbym wpisać do programu parametry słodów Optima i mam problem. W programie są takie pozycje w wydajności: potencjał, wydajność i gruba drobna śruta. Czy na podstawie załączonego atestu słodu możecie podpowiedzieć co tam wpisać/jak przeliczyć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 11 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2014 (edytowane) Można, tu masz teorię do analizy: http://www.wiki.piwo...Parametry_słodu Jest też możliwość, że ktoś kto sobie już stworzył takie słody w BS2, je udostępni. Edytowane 11 Lutego 2014 przez WiHuRa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgoda Opublikowano 11 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2014 Skopiuj sobie zwykły słód pilzneński, wpisz kolor i ekstraktywność z atestu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Browariat Opublikowano 11 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2014 Dziękuję za pokierowanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Browariat Opublikowano 12 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2014 A wiecie może jak dodać wodę do magazynu (kupuję w baniakach)? Po dodaniu do receptury pokazuje na magazynie 0 ale nawet przez listę zakupów nie da się wody wcisnąć na magazyn.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Browariat Opublikowano 12 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2014 (edytowane) Przy okazji: wpisałem do BS2 słody Optima, wedle atestów, może ktoś się poczęstuje. Optima słody BS2.zip Ceny jednostkowe zawierają śrutowanie (0,70zł/kg). Edytowane 12 Lutego 2014 przez Browariat WiHuRa 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 13 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2014 Przy okazji: wpisałem do BS2 słody Optima Wrzuć do plikowni bo zginie: http://www.piwo.org/files/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Łukasz Opublikowano 21 Lutego 2014 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2014 Wrzuciłem plik ze słodami z BestMalz. Jakbyście mieli jakieś poprawki to dajcie znać to poprawię. http://www.piwo.org/files/file/59-bestmalzbsmx/ amap, WiHuRa, 05paw i 2 innych 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Łukasz Opublikowano 21 Lutego 2014 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2014 Jak już ogarnąłem BestMalz to jeszcze przyszła mi chęć na Castle Malting (aczkolwiek tego było dużo więcej). Również proszę o uwagi to poprawię. http://www.piwo.org/files/file/60-castlemaltingbsmx/ Artur.G, leszcz007, Browariat i 2 innych 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Łukasz Opublikowano 24 Lutego 2014 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2014 Wrzuciłem plik ze słodami z FawcettMalsters. Jakbyście mieli jakieś poprawki to dajcie znać to poprawię. http://www.piwo.org/files/file/62-fawcettmalstersbsmx/ 05paw, KosciaK, Artur.G i 2 innych 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
05paw Opublikowano 24 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2014 Dobra robota kolego, właśnie tych producentów słody kupuje u siebie więc paczki się przydadzą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
05paw Opublikowano 24 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2014 Jak dodać te paczki ze słodami? Jakoś nie mogę sobie z tym poradzić tak żeby były na stałe w programie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przem0 Opublikowano 24 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2014 Otwierasz paczkę, powinno Ci się otworzyć przez beersmitha. Będziesz widział słody które chcesz mieć w bazie. Obok w programie otwierasz okno ze slodami. Zaznaczasz okno z słodami które chcesz wgrać. I kolejno ctrl+a, ctrl +c. Zaznaczasz okno z slodami które sa w "bazie" i ctrl+v:-) powodzenia :-) 05paw 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
05paw Opublikowano 24 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2014 aaaa..... działa Myślałem że to się jakoś instaluje jako dodatek i nie chciało mi tego wrzucić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 24 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2014 Jak macie jakieś potrzeby konkretnych słodowni to dajcie znać - pójdę za ciosem i dorobię też i inne w miarę wolnego czasu oraz oczywiście dostępnych charakterystyk. Przem0 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 25 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2014 Wrzuciłem plik ze słodami z Briess. Jakbyście mieli jakieś poprawki to dajcie znać to poprawię. http://www.piwo.org/files/file/63-briessbsmx/ cml 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 25 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2014 (edytowane) Tym razem znalazłem mały update bazy chmieli i drożdży - kilka jest zaktualizowanych, ale doszło też dość sporo brakujących w standardowej bazie BS2. http://www.piwo.org/...dze-bs2-update/ Edytowane 25 Lutego 2014 przez lukaszr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojciech.B Opublikowano 2 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2014 (edytowane) Serwus, mam problem z BS2 w szczegółach zacierania program pokazuje ujemną wartość wody potrzebnej do wysładzania. Jakie ustawienie może powodować ten błąd? Pozdrawiam. edit: po zmianie wartości 'uzupełnić wodę do kotła" w zakładce parametrów sprzętu problem się rozwiązał. Edytowane 2 Marca 2014 przez Wojciech.B Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tomato Opublikowano 2 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2014 Tym razem znalazłem mały update bazy chmieli i drożdży - kilka jest zaktualizowanych, ale doszło też dość sporo brakujących w standardowej bazie BS2. http://www.piwo.org/...dze-bs2-update/ jak to sie dodaje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Browariat Opublikowano 2 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2014 Tomato przeczytaj wątek było parę postów wcześniej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tomato Opublikowano 2 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2014 nie znam tego wątku i wiesz, jakby mi sie chciało czytać 32 strony to bym nie zadawał głupich pytań. w takim razie sobie daruję te chmiele. kiedyś dodawałem strzegomy ale zupełnie nie moge dojść gdzie-co-jak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi