Stasiek Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Czy ktoś wie gdzie można kupić garnki emaliowane? Kiedyś zanotowałem sobie taki adres: http://www.sklep.eskot.pl/Garnki-Emaliowane/Garnek-emaliowany-29-litrow-z-pokrywa/pid,595,cid,6235,product.html Mają też innej wielkości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 17 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2009 W WESie ciekawe kapsle okolicznościowe (w kilku kolorach) http://www.sklep.wes.com.pl/?d=produkt&id=238 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maku13 Opublikowano 3 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2009 Od siebie dorzucę taki sklep: http://piwowar.com.pl/sklep/ Akurat kupowałem tam "wine kity" ale zakup był bezproblemowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 15 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2010 Ostatnio pojawił się też http://www.twojbrowar.pl. Obsługa fana i dobrze pakuja przesyłki- choć słodów nie zamawiałem tylko drożdże. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wesoly Opublikowano 15 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2010 Brałem u nich w promocji szyszkę Tettanangera, przecena z 250zł na 25zł/kg, ale mieli tylko 800g, ledwo co wystarczyło na dzisiejszą warkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bnp Opublikowano 15 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2010 Wesoły ty to masz przerób :o a słody brałeś od nich ? zjechany na początku sklep zaczyna wracać do łask Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 15 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2010 Rafał, może byś opisał tą warkę, gdzie to wrzucasz prawie kg chmielu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagome Opublikowano 15 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2010 (edytowane) Ja brałem. Promocyjnie 100 kg od razu. Swoją drogą, cieszę się, że dają możliwość zakupu większej ilości w lepszej cenie. Osobiście nie chce mi się bawić w kupowanie słodu po 5 kg. Żałuję tylko, że wiedeńskiego nie mają. A sklep jest wart polecenia już choćby za piękny (i jak na razie najlepszy i najtańszy) wybór drożdży. No i jeszcze chmielu w szyszkach nie mają Edytowane 16 Stycznia 2010 przez Dagome Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wesoly Opublikowano 16 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2010 Bnp, Słodów nie brałem bo mam ciut lepsza cenę gdzie, ale widziałem ich składzik i powiem że zacny, hehe Pieron, Zwykła jednostkowa warka, znaczy 1hl Klasyczny pils wg sprawdzonej receptury. 17kg pilsa 2kg carapilsa 0,5kg zakwaszającego no i goryczka na poziomie 35IBU. Wg wyliczeń Promasha, aby to uzyskać przy szyszce Tettanangera, dowaliłem: - 200g na 60 minut gotowania - 300g na 30 minut gotowania - 300g na 5 minut Brzeczka smakowała bardzo zachęcająco. Tydzień wcześniej warzyłem pilsa wg tej samej receptury, tylko na szyszce Lubelskiego. Na podstawie testów organoleptycznych muszę stwierdzić że Lubelski 2009 miał znacznie mniej alfakwasów niż leciwy Tettananger. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coder Opublikowano 16 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2010 Ja brałem. Promocyjnie 100 kg od razu. Jak oni przesyłają te 100 kg? Koszty przesyłki wyszły 80 zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 16 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2010 Cześć. Jak oni przesyłają te 100 kg? Koszty przesyłki wyszły 80 zł Dokładnie tak, dzwoniłem tam żeby się upewnić co do kosztów przesyłki. 20 zł za 30 kg, wiec jak bierzesz 4 worki słodu to jeszcze w tej cenie przesyłki możesz coś dobrać do 120 kg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagome Opublikowano 16 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2010 Ja brałem. Promocyjnie 100 kg od razu. Jak oni przesyłają te 100 kg? Koszty przesyłki wyszły 80 zł Przesyłają po worku 25 kg w jednej paczce, czyli razem cztery paczki. Dla mnie takie zamówienie się kalkuluje nawet przy 80 zł za przesyłkę, bo zamawiając kilka razy wedle potrzeby, zapłacę więcej i na sumie za przesyłki i za sam słód. A słód zejdzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coder Opublikowano 16 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2010 No tak. Ale ja mogę odbierać osobiście w piwodziej.pl, mam do nich ~20 km. Nawet wypada mi tam kupować, trzeba wspierać sklep lokalny. Ale teraz akurat pilzneński im wyszedł.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kopyr Opublikowano 16 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2010 Ale teraz akurat pilzneński im wyszedł.... Słucham?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flood Opublikowano 16 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2010 pilzneński im wyszedł.... pożyczyć? pzdr flood Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagome Opublikowano 16 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2010 No tak. Ale ja mogę odbierać osobiście w piwodziej.pl, mam do nich ~20 km. Nawet wypada mi tam kupować, trzeba wspierać sklep lokalny. Ale teraz akurat pilzneński im wyszedł.... Jak odbierasz osobiście, to pewnie że bez sensu. Szkoda, że w Białymstoku nie mamy żadnego sklepu z surowcami piwowarskimi. Ale za to mamy samopomoc Polo 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coder Opublikowano 17 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2010 Ale teraz akurat pilzneński im wyszedł.... Słucham?? W sensie: brak w magazynie. Spokojnie, mam jeszcze wór pale ale, monachijski, pszeniczny, jak mnie najdzie ochota to mam z czego warzyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kopyr Opublikowano 17 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2010 Ale teraz akurat pilzneński im wyszedł.... Słucham?? W sensie: brak w magazynie. No ja rozumiem. Po prostu szokujący jest dla mnie brak słodu pilzneńskiego w sklepie piwowarskim. IMO wszystkiego może zabraknąć, ale pilsa??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maidenowiec Opublikowano 17 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2010 Wiesz, jak dużo schodzi to może zabraknąć kiedyś, zdarza się. W tym tygodniu będzie z powrotem w każdym razie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stasiek Opublikowano 15 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2010 W Bogutynmłyn po prawie 2 latach przerwy znów jest dostępny słód. Cena 78zl za worek 30kg wydaje się być całkiem atrakcyjna. Tym bardziej, że po paru zakupach można mieć nawet 10% zniżki. Pojawiły się też ciekawe słody z Włoch (np czekoladowy 400EBC), ale są już zmielone (i to na mąkę). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coder Opublikowano 15 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2010 Ten MALT IT 40 - palony lekko czekoladowy 400EBC może ujść za Pale chocolate Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam5 Opublikowano 15 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2010 Bogutyn Młyn po dwóch latach przerwy znów posiada w swojej ofercie Słód pilzneński Opakowanie 30kg = 78,00zł. Posiada też mniejsze opakowania. Może kogoś ta informacja zainteresuje. edit elroy: połączyłem z istniejącym wątkiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radekam Opublikowano 16 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2010 Bogutyn Młyn po dwóch latach przerwy znów posiada w swojej ofercie Słód pilzneńskiOpakowanie 30kg = 78,00zł. Posiada też mniejsze opakowania. Może kogoś ta informacja zainteresuje. edit elroy: połączyłem z istniejącym wątkiem. A wie ktoś może skąd (z jakiej słodowni) ten słód teraz mają? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam5 Opublikowano 16 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2010 Bogutyn Młyn po dwóch latach przerwy znów posiada w swojej ofercie Słód pilzneńskiOpakowanie 30kg = 78' date='00zł. Posiada też mniejsze opakowania. Może kogoś ta informacja zainteresuje. edit elroy: połączyłem z istniejącym wątkiem. A wie ktoś może skąd (z jakiej słodowni) ten słód teraz mają? Ja niestety nie wiem. Otrzymałem od nich meila, że posiadają słód. Trzeba by po prostu ich zapytać - myślę, że udzielą takiej informacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam5 Opublikowano 16 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2010 Wysłałem przed chwilą do nich meila z zapytaniem z której słodowni mają ten słód. Jak mi odpowiedzą to poinformuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi