LeoxxX Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2012 http://bioplanet.pl/produkty/produkty-sniadaniowe/platki-pszenne-bio/ A takie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo333 Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2012 To płatki pszenno-ryżowe. Poszukaj w Auchanie zwykłych pszennych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo333 Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Te drugie chyba są ok (nie ma za wiele informacji), ale pewnie są bardzo drogie. Możesz też spróbować na allegro: http://allegro.pl/platki-pszenne-1kg-swieze-prosto-z-mlyna-i2528772517.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 4 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2012 W Bydgoszczy dostaniesz płatki pszenne w Kauflandzie na Wojska Polskiego - w dziale z płatkami, ryżem i kaszą, nie musli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hvar_anka Opublikowano 6 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2012 W drodze z punktu A do punktu B uaktywnily mi sie dwie saszetki drozdzy (London Ale). Troche jeszcze za cieplo na warzenie, co moge z tym zrobic? Przechowywac w lodowce, zrobic starter, zamrozic...?? Z gory dziekuje za odpowiedz i przepraszam za brak polskich znakow diakrytyczych. Ps. Jak na zlosc Belgijski Saison sie nie uaktywnil Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 6 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2012 Cześc. Przechowuj w lodówce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hvar_anka Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Dzieki za rade, Bielok! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mcpol1 Opublikowano 10 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2012 (edytowane) Witam potrzebuję szybkiego info Zabieram się zaraz za Grodziskie 8 blg Czy 100 % zasypu może stanowić słód pszeniczny grodzki Weyermanna? Do filtracji łuska gryczana Nie będzie to zbyt mocno wędzonym posmakiem czuć? Edytowane 10 Sierpnia 2012 przez mcpol1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Undeath Opublikowano 10 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2012 Jak ci nie szkoda to chyba może być, ale ja bym na twoim miejscu dał z pół kilo zwykłej pszenicy i pół kilo pilzneńskiego. Choć nie pamiętam o którym to słodzie się wypowiadali że coraz słabsza wędzonka jest, być może o tym. Ja tam dałem tylko 1 kg tego słodu jutro będę zlewał dopiero, ale za 30 minut sprawdzę blg to posmakuje i ci powiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mcpol1 Opublikowano 10 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2012 Dzięki Undeath.Zasypałem całość a co tam bez eksperymentów nic byśmy nie wiedzieli o tym świecie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 10 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2012 Cześć. J... ale ja bym na twoim miejscu dał z pół kilo zwykłej pszenicy i pół kilo pilzneńskiego. Czasem skroty myślowe są dość karkołomne :-( zwykla pszenica do piwa grodziskiego? Wysyłane z mojego MT11i za pomocą Tapatalk 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Undeath Opublikowano 10 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2012 No tak, dodałem w dwóch grodziszach co do tej pory robiłem pszenicę, a to coś złego? Zrobiłem degustacje, i jest dobra wędzonka moim zdaniem ciekawa jaka u ciebie wyjdzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mcpol1 Opublikowano 10 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2012 Póki co kończę i robię maschout i ni chu...chu... nie czuć nic wędzonką . Normalnie permanentne 0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 10 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2012 Piwo grodziskie bylo warzone z slodu wędzonego pszenicznego. Tyle w temacie ;-) Wysyłane z mojego MT11i za pomocą Tapatalk 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mcpol1 Opublikowano 10 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2012 Piwo grodziskie bylo warzone z slodu wędzonego pszenicznego. Tyle w temacie ;-) Wysyłane z mojego MT11i za pomocą Tapatalk 2 I tak właśnie warze... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 10 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2012 Witam potrzebuję szybkiego info Zabieram się zaraz za Grodziskie 8 blg Czy 100 % zasypu może stanowić słód pszeniczny grodzki Weyermanna? Do filtracji łuska gryczana Nie będzie to zbyt mocno wędzonym posmakiem czuć? Oryginalny Grodzisz warzony był ze 100% pszenicy, warzyłem na 100% Weyermanie i było OK Grodzisz to nie wędzonki z Bambergu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gawon Opublikowano 11 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2012 Witam ,może głupie pytanie ,ale albo nie doczytałem albo nie pamiętam, do wysładzanie jaka temperatura wody ma być 100C (gotująca)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vettis Opublikowano 11 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2012 76-78°C Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makaron Opublikowano 11 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2012 Ja bym się trzymał granicy do 80°C Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gawon Opublikowano 11 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2012 dzięki wielkie,więc pierwsze koty za płoty jak to mawiają Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gawon Opublikowano 11 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2012 (edytowane) rozumiem że "filtrat" nie będzie miał kolory finalnego piwa?będzie leciało mętne jak pszenica ? ok po przelaniu ok.5 L widzę już o co chodzi Edytowane 11 Sierpnia 2012 przez Gawon Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Witam. Ma ktoś doświadczenia z drożdżami T-58? Jak głęboko odfermentowują? Uwarzyłem na nich belgian amber abbey 15 blg. Stoi tydzień w fermentorach i spadło do 4,5 blg. Nie wiem czy lać juz na cichą czy jeszcze się wstrzymać....??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gawon Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2012 ja robiłem na nich "świąteczne" z 19blg do 4 zeszło przez 3 tygodnie temperatura 20C Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Właśnie warzę pszeniczne, tym razem na drożdżach Wyeast 3068 Weihenstephan Weizen. Starter juz wesoło bulka w słoju. Pytanie: czy jedno opakowanie poradzi sobie z 50 L warką czy moze jednak zadać je na połowę, a drugą "doprawić" wb06 które tez posiadam??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makaron Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Właśnie warzę pszeniczne, tym razem na drożdżach Wyeast 3068 Weihenstephan Weizen. Starter juz wesoło bulka w słoju. Pytanie: czy jedno opakowanie poradzi sobie z 50 L warką czy moze jednak zadać je na połowę, a drugą "doprawić" wb06 które tez posiadam??? Jaki strater ? 1L? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi