Kasanga Opublikowano 5 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2012 Dzięki wielkie panowie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kasanga Opublikowano 12 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2012 Filmik z "tworzeniem" skosów agarowych krok po kroku gdzieś to widziałem i przepadło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 12 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2012 http://www.piwo.org/...ilosci-drozdzy/ Sorki, nie zauważyłem, że chodzi o filmik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszcz007 Opublikowano 23 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2012 Gdzieś widziałem link do instrukcji składania/naprawy kranów celli, wspomoże ktoś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 23 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2012 http://www.piwo.org/topic/6819-budowa-kranu-celi-regulacja-konserwacja/page__hl__%2Bkonserwacja+%2Bkranu zgoda 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszcz007 Opublikowano 23 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2012 dzięki, faktycznie to ten temat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amap Opublikowano 23 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2012 Gdzieś widziałem link do instrukcji składania/naprawy kranów celli, wspomoże ktoś a co potrzeba? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszcz007 Opublikowano 23 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2012 nie odbija mi gałka nalewaka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 23 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2012 Przeczyścić, ewentualnie nasmarować wazeliną spożywczą, słabo używasz krany nie lubią zastoju dłuższego niż 24h. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amap Opublikowano 23 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2012 Przeczyścić, ewentualnie nasmarować wazeliną spożywczą, słabo używasz krany nie lubią zastoju dłuższego niż 24h. tak jest, dlatego ja codziennie je uruchamiam , niestety mam tylko dwa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszcz007 Opublikowano 23 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2012 świeży zdobyczny kran, dopiero chcę go uruchomić, dzięki za poradę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Seeman Opublikowano 25 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2012 A czy macie tu temat, gdzie można się z szacownym gronem przywitać? Jestem neofitą ledwo co tu zarejestrowanym z twardym postanowieniem zabrania się za ważenie na własne (niemałe zresztą) potrzeby DonBeer 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malymiki Opublikowano 25 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2012 Cześć ! Tu masz odpowiedni temat: http://www.piwo.org/forum/16-poznajmy-sie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepe11 Opublikowano 25 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2012 A czy macie tu temat, gdzie można się z szacownym gronem przywitać? Jestem neofitą ledwo co tu zarejestrowanym z twardym postanowieniem zabrania się za ważenie na własne (niemałe zresztą) potrzeby i lepiej pisz - za warzenie bo będzie zgrzyt na dzień dobry Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Seeman Opublikowano 25 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2012 A czy macie tu temat, gdzie można się z szacownym gronem przywitać? Jestem neofitą ledwo co tu zarejestrowanym z twardym postanowieniem zabrania się za ważenie na własne (niemałe zresztą) potrzeby i lepiej pisz - za warzenie bo będzie zgrzyt na dzień dobry Racja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
H.M. Opublikowano 28 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2012 Gdzieś widziałem opis wad piwa w formie: Objaw - co go może powodować. Nie wiecie gdzie to może być? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malymiki Opublikowano 28 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2012 Gdzieś widziałem opis wad piwa w formie: Objaw - co go może powodować. Nie wiecie gdzie to może być? Nie wiem czy o to chodzi. http://www.jkudla.user.icpnet.pl/s/aromat.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
H.M. Opublikowano 28 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2012 Nie, nie tego szukałem, ale ciekawe i warte poczytania. To było pisane odwrotnie np. aromat i smak masła - diacetyl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepo Opublikowano 28 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2012 zapewne o to ci chodzi: http://www.piwo.org/topic/7259-zakazenie-czy-co/?do=findComment&comment=156990 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
H.M. Opublikowano 28 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2012 też nie to. To było w formie: Objaw - opis potencjalnych przyczyn. Właśnie w tym kierunku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiR88 Opublikowano 5 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2012 Witam nie potrafie znaleźć takiego filmiku gdzie było pokazane nagazowanie piwka w danym dniu. Gościu otwierał piwka w kolejnych dniach refermentacji. Nie umiem tego znależć na forum a na 99% tutaj to oglądałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrblaha Opublikowano 24 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2012 Czy ktoś wie gdzie można zaleźć kartę receptury do wypełnienia? Pamiętam, że był taki mały wykres z temperaturami, tabelki na słody itp... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bajo33 Opublikowano 27 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2012 Witam nie potrafie znaleźć takiego filmiku gdzie było pokazane nagazowanie piwka w danym dniu. Gościu otwierał piwka w kolejnych dniach refermentacji. Nie umiem tego znależć na forum a na 99% tutaj to oglądałem. Też chętnie bym to zobaczył Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heniu Opublikowano 27 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2012 (edytowane) Też to oglądałem, więc mam link do tego filmiku ( niestety do tematu nie ) [media] [/media] Edytowane 27 Listopada 2012 przez Heniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Undeath Opublikowano 14 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2013 Witam szukam zestawień drożdży White Labsów z Wyeastami oraz które są podobne do wersji suchej drożdży nie widział ktoś gdzieś tego? bo miałem to i mi umknęło, a nie mogę znaleźć ponownie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się