Wiktor Opublikowano 5 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2012 tak - ja upuszczam paczkę i kopię - jak się nic nie wyleje wysyłam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stasiek Opublikowano 5 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2012 (edytowane) Na stronie pspd pojawiła się informacja: 375 piw zgłoszono do X Konkursu Piw Domowych, którego finały odbędą się w dniach 15 i 16 czerwca w Żywcu w ramach Festiwalu Birofilia 2012. Tak duża liczba zgłoszeń oznacza konieczność przeprowadzenia eliminacji, co nastąpi w dniach 7, 8 i 9 czerwca w miejscu przebywania piw, czyli w browarze żywieckim. Wyniki eliminacji nie będą podane do publicznej wiadomości, tak aby wszyscy zainteresowani piwowarzy mogli żywić nadzieję na sukces do samego końca, czyli do momentu ogłoszenia nazwisk laureatów. To jest przewidziane na sobotę 16 czerwca o godzinie 18:00. Czyli dobrze obstawiałem: A jeśli chodzi o łączną ilość to strzelam, że nie będzie więcej jak 350-400 piw. To i tak daje 35-40 piw na jedną kategorię... Edytowane 5 Czerwca 2012 przez Stasiek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekKocurek Opublikowano 5 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2012 Prorok, cy co? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 5 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2012 Współczuje eliminatorom Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andy Opublikowano 5 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2012 Eliminacje mogą być ... powalające średnio prawie 40 piw na kategorię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekKocurek Opublikowano 5 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2012 Nie przesadzajmy. W Wiśle w 2011 daliśmy radę z Rafałem, Staśkiem i Infamem w jeden dzień prawie 40 piw ocenić. 7 godzin roboty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szop007 Opublikowano 5 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2012 Eliminacje mogą być ... powalające średnio prawie 40 piw na kategorię. 29= prawie 40 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kopyr Opublikowano 5 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2012 29= prawie 40 Skarbniku! Jak by nie liczył, to jest 37,5 piwa na kategorię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andy Opublikowano 5 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2012 29= prawie 40 375piw / 10 kategorii = 37,5 piwa no chyba że źle rozumuję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 5 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2012 Może skarbnik uwzględnił tylko te które są opłacone Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sojer Opublikowano 5 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2012 No to nic tylko zablokować konto PSPD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szop007 Opublikowano 5 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2012 375piw / 10 kategorii = 37,5 piwa no chyba że źle rozumuję Sorki, zakręciło mnie , masz rację Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vettis Opublikowano 5 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2012 A jak tam płatności? Chciałbym by pewny, że przelew doszedł. (nie wiem czy to mój program do pdf, czy nie ale numer konta w jednym pliku który otwarłem pokazywał niekompletny numer, dobrze że otwarłem drugi. Piwa już wiem, że dotarły w całości, czyli omijałem dziury dobrze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekKocurek Opublikowano 6 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2012 (edytowane) Chyba ta w której uwarzyć najtrudniej czyli barleywine. Natomiast ta, w której najtrudniej uwarzyć dobre piwo, czyli pils będzie pewnie najliczniejsza. Nie okazałem się tak dobrym prorokiem jak Stasiek. Tylko połowa się sprawdziła: najsilniejsza konkurencja w pilsie (49). Najmniej jest California common (19). Barleywine jest aż 24. Edytka: Drugie miejsce dla witbiera: 47 zgłoszonych. Edytowane 6 Czerwca 2012 przez JacekKocurek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sojer Opublikowano 6 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2012 (edytowane) A jak pozostałe 6 kategorii? edit: I ile osób startuje we wszystkich kategoriach? Edytowane 6 Czerwca 2012 przez Tomek-Pasieka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szop007 Opublikowano 6 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2012 (edytowane) Kategoria I - 32 piwa, Kategoria II - 41 piw, Kategoria III -49 piw, Kategoria IV - 47 piwa, Kategoria V - 42 piwa, Kategoria VI - 19 piwa, Kategoria VII -45 piw, Kategoria VIII - 34 piw, Kategoria IX - 38 piw, Kategoria X - 24 piwa, 131 browarów domowych zgłosiło 371 piw Edytowane 6 Czerwca 2012 przez szop007 Sojer 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 6 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2012 (edytowane) Skoro skrajne zostały podane to w pozostałych 6 wychodzi statystycznie coś w przedziale 30-40 piw. EDIT: Jacek mnie ubiegł Edytowane 6 Czerwca 2012 przez WiHuRa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekKocurek Opublikowano 6 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2012 Jak się okazało wysłałem swoje piwa do najliczniej obsadzonych kategorii... Ehh, trzeba je było wypić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 6 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2012 A że tak z ciekawości zapytam, co się dzieje z pełnymi butelkami piwa, które przepadną w eliminacjach ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekKocurek Opublikowano 6 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2012 Są zapewne komisyjnie "niszczone" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Giziu Opublikowano 6 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2012 To ja się piszę do tego niszczenia:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hasintus Opublikowano 6 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2012 To ja się piszę do tego niszczenia:) Po eliminacjach zostaje wiaderko, wszystko zlane do jednego. Jak chcesz to Ci przywiozę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 6 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2012 Ja mówiłem o tych nieotwartych butelkach, jak ktoś odpada w eliminacjach to sędziowie 4 butelek nie zużywają ? No chyba, że te też są otwierane i do wiadra. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 6 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2012 no ja wysłałem tam gdzie najluźniej jak to co się robi z piwami? protokół zniszczenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sojer Opublikowano 6 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2012 Tacy starzy, a tak mało wiedzą o życiu. Więc napiszę wielkimi literami. ALKOHOL TWÓJ WRÓG, WIĘC LEJ GO W MORDĘ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi