flood Opublikowano 9 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2010 No właśnie fajnie by było w obie strony, plus wykorzystując tabelę porównania drożdży, dołożyć i WLP. pzdr flood Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 9 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2010 też mi właśnie brakuje w drugą stronę. Często było tak że miałem otwarte kilkanaście kart i skakałem między nimi... umieszczenie drożdży w druga stronę byłoby bardzo pomocne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admiro Opublikowano 9 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2010 http://www.mrmalty.com/yeast.htm To wymieniono substytuty WLP i Wyeast Labs. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dori Opublikowano 9 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2010 http://www.mrmalty.com/yeast.htm To wymieniono substytuty WLP i Wyeast Labs. Już to mamy w wiki http://www.wiki.piwo.org/index.php/Por%C3%B3wnanie_dro%C5%BCd%C5%BCy_White_Labs_i_Wyeast Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hagar Opublikowano 7 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2010 Mam pytanie do twórców tłumaczenia: czy jest szansa zestawic wszystko w jeden plik tekstowy i wrzucic do .pdf tak by można było to sobie wygodnie wydrukowac? A może jest to już gdzieś a nie znalazłem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jejski Opublikowano 7 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2010 Jeśli nikt jeszcze tego nie zrobił to zachęcam do użycia klawiszy Ctrl C, Ctrl V i i udostępnienie powstałego pedeefa na forum, może jeszcze komuś się przyda. To forum jest jak dla mnie jest do dawania z siebie, niż brania. Tak proste czynności nie wymagają wsparcia kogoś dużym doświadczeniem. Popracuj, a ktoś to na pewno doceni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hagar Opublikowano 7 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2010 (edytowane) Co nie zmienia faktu iż zanim czlowiek sie zabierze za robote warto zapytac czy ktos juz wczesniej tej roboty nie zrobił Edytowane 7 Listopada 2010 przez hagar Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jejski Opublikowano 7 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2010 Dyć prowda hej! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 7 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2010 ja się zastanawiałem czy nie znaleźć do tych informacji na wiki jeszcze temperatury serwowania stylu oraz szkła w jakim powinno się je serwować. W sumie mógłbym to zrobić, ale zastanawiam się nad celowością takiego działania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hagar Opublikowano 7 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2010 (edytowane) Wg mnie pomysl super, wystarczylyby dwie ikony przy kazdym stylu: kształt szklanki i temperatura, ale jak zauwazylem tworcy tlumaczenia raczej nie chcieli zmieniac oryginalnej formy (chociazby dodajac BLG). W kazdym razie, jesli okaze sie nie powstal pdf, moge zrobic sklad tego tekstu. Edytowane 7 Listopada 2010 przez hagar Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagome Opublikowano 7 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2010 Mam pytanie do twórców tłumaczenia: czy jest szansa zestawic wszystko w jeden plik tekstowy i wrzucic do .pdf tak by można było to sobie wygodnie wydrukowac? A może jest to już gdzieś a nie znalazłem? Swego czasu zrobiłem sobie coś takiego. Mogę Ci wysłać jak chcesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 7 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2010 tutaj jest moja propozycja stylów BJCP z temperaturą serwowania i kształtem naczyń. szkła są stąd a temperatury stąd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 8 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2010 Fajna robota Wasiuk. Pod stylem napisz jeszcze nr kategorii. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 8 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2010 Fajna robota Wasiuk. różnie mnie przekręcali ale takie coś pierwszy raz widzę jak nie będzie więcej uwag to opracuje wszystkie style, dodam stronę tytułową spis treści i zrobię formę prosto do wydrukowania i spięcia. Może też wrzucę do tego Grodziskie, ale to trochę inna bajka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 8 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2010 Fajna robota Wasiuk. różnie mnie przekręcali ale takie coś pierwszy raz widzę Opsh...... poniedziałek i to ranek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo Opublikowano 8 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2010 Stworzyłem tabelę zestawiającą style BJCP 2008 Dane pochodzą z programu BeerSmith. Kolory zostały oznaczone wg zależności w tej tabeli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hagar Opublikowano 8 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2010 (edytowane) jak nie będzie więcej uwag to opracuje wszystkie style, dodam stronę tytułową spis treści i zrobię formę prosto do wydrukowania i spięcia. Może też wrzucę do tego Grodziskie, ale to trochę inna bajka. Jak dla mnie bomba! Dokladnie tego szukałem. Czekam z niecierpliwością na kompletne zestawienie Stworzyłem tabelę zestawiającą style BJCP 2008Dane pochodzą z programu BeerSmith. Kolory zostały oznaczone wg zależności w tej tabeli. hehe jednak warto zapytac Kawał dobrej roboty, szczególnie kolory to ciekawy dodatek jak dla mnie Edytowane 8 Listopada 2010 przez hagar Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 8 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2010 przerobiłem A i B, czyli mam już 1/4 potem jeszcze przejrzę i literówki poprawię i trochę może tekst co to by bardziej po Polskiemu był. Będzie spis treści zwykły i kategoriami. Z tym że to będzie spora książka bo będzie koło 160 stron Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 8 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2010 spoko i tak druknę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 8 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2010 spoko i tak druknę w pracy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makaron Opublikowano 8 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2010 przerobiłem A i B, czyli mam już 1/4 potem jeszcze przejrzę i literówki poprawię i trochę może tekst co to by bardziej po Polskiemu był. To ja poproszę poprawki nanieść i w wiki. Korekta najbardziej by się przydała BJCP. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 8 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2010 To ja poproszę poprawki nanieść i w wiki. Korekta najbardziej by się przydała BJCP. na razie tylko kopiuję, wstawiam temp i szkło, potem włączę śledzenie zmian i przeniosę je na wiki, bo czasem nawet takiego niehumanowego inżyniera jak ja ruszało że to mało po polskiemu jest... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 8 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2010 Zrób trochę, a dostaniesz plusika. Tak na poważnie to zawsze coś ciekawszego. Byle do przodu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makaron Opublikowano 8 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2010 To ja poproszę poprawki nanieść i w wiki. Korekta najbardziej by się przydała BJCP. na razie tylko kopiuję' date=' wstawiam temp i szkło, potem włączę śledzenie zmian i przeniosę je na wiki, bo czasem nawet takiego niehumanowego inżyniera jak ja ruszało że to mało po polskiemu jest...[/quote'] Mnie też to razi, ale miałem starszne dylematy. Czy przetłumaczyć dokładnie znaczenie czy napisać poprawnie po polsku. Podczas tłumaczenia doszedłem do wniosku, że lepiej by to ktoś kiedyś to wygładził, niż zgubić jakieś znaczenie poszczególnych zdań. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 9 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2010 Mnie też to razi, ale miałem starszne dylematy. Czy przetłumaczyć dokładnie znaczenie czy napisać poprawnie po polsku. Podczas tłumaczenia doszedłem do wniosku, że lepiej by to ktoś kiedyś to wygładził, niż zgubić jakieś znaczenie poszczególnych zdań. to wiki więc jak za bardzo mnie fantazja poniesie to w razie co się cofnie myślę też o zebraniu surowców do jakich piw są zalecane, myślałem o formie tabeli, ale to by było 80 kolumn ze stylami i 80 wierszy dla surowców... Na pewno zrobię wygodną rozpiskę dla chmieli, aromatyczny/goryczkowy/dualny i do jakich piw zalecany, bo mam mnóstwo chmieli i zawsze przed warzeniem mam dylemat i robię poszukiwania jakiego użyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się