Faszysta Rasista Homofob Opublikowano 24 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2012 (edytowane) Z ciekawości, bo pewnie macie rozpracowane co i jak, a ja swój wymiennik na razie przepłukuję tylko wrzącą wodą, bo po zastosowania ClO2 coś podejrzanego niebieskiego z niego wyleciało, więc wolę nie ryzykować. Edytowane 24 Lutego 2012 przez jake Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darko Opublikowano 24 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2012 Mycie zawsze ługiem. Dezynfekcja preparatem z kwasem nadoctowym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mimazy Opublikowano 24 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2012 To bardzo nowoczesne myślenie, że jak nie ma strony, profilu na FB i tłytera, to rzecz nie istnieje. Jak dla mnie to jest tak jakby ogon kręcił psem. Jak się koh i noor zawiesi na sznurku do snopowiązałki to jednak sam kamień się nie obroni. Dobre piwo będzie smakowało i w musztardówce, ale przyjemniej jest pić z odpowiedniego pokala. Butelka pet ponoć jest równie dobrym opakowaniem dla piwa co szklana, a pod wieloma aspektami wiele lepsza, jednak browary masowo na to opakowanie nie przechodzą... Oprawa nie jest ważniejsza, ale nie jest bez znaczenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shooter Opublikowano 24 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2012 Jak czegoś szukam to znaczy, że nie wiem gdzie jest i czy jest. Wtedy pytam wujka Google i coś tam znajdę. Jak nie znajdę i nikt mi o tym nie powie to tak jakby dla mnie nie istniało. Skoro producent / importer / sprzedawca nie chce trafić do klienta to jego sprawa. Możliwe, że Artezan ma już zbudowaną sieć dystrybucji na obecne swoje możliwości i na razie nie poszukuje innych punktów zbytu. Niemniej warto zadbać o wizerunek firmy, bo ktoś chcący poznać produkt trafi na stronę znacznie odbiegającą od innych. Myślę, że chłopaki i nad stroną popracują, a teraz mają inne pilniejsze sprawy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sojer Opublikowano 24 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2012 Wydaje mi się że koledzy już o tym wiedzą więc dajcie im spokój. Jak ruszą z produkcją będą mieli czas na budowę strony. Kibi 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 25 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2012 Jak czegoś szukam to znaczy, że nie wiem gdzie jest i czy jest. Wtedy pytam wujka Google i coś tam znajdę. Jak nie znajdę i nikt mi o tym nie powie to tak jakby dla mnie nie istniało. aha, czyli kilkutysięcy piwowarów domowych nie ma, bo nie opisują swoich warek na forach. Niezłe. Przestaje się dziwić, że niektórzy nie chcą nic pisać jak czytają takie farmazony. A pomyśleć, że jeszcze 7 lat temu wystarczyła mi książka Panorama Firm i telefon i można było wszystko znaleźć i załatwić. Internetu nie miałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shooter Opublikowano 25 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2012 ... Jak nie znajdę i nikt mi o tym nie powie to tak jakby dla mnie nie istniało. ... aha, czyli kilkutysięcy piwowarów domowych nie ma, bo nie opisują swoich warek na forach. Niezłe. Przestaje się dziwić, że niektórzy nie chcą nic pisać jak czytają takie farmazony. A pomyśleć, że jeszcze 7 lat temu wystarczyła mi książka Panorama Firm i telefon i można było wszystko znaleźć i załatwić. Internetu nie miałem. Jest PRAWIE tak jak mówisz, tych kila tysięcy piwowarów, niezarejestrowanych, wchodzących na forum jako gość, dla mnie nie istnieje. Jacer czytaj ze zrozumieniem, piszę raczej poprawnie i chyba jasno wyrażam swoje myśli. Celowo umieściłem zwrot DLA MNIE. A pomyśleć, że jeszcze 7 lat temu wystarczyła mi książka Panorama Firm i telefon i można było wszystko znaleźć i załatwić. Internetu nie miałem. Twoja strata, że nie miałeś, istniał wtedy numer dostępowy TP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 25 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2012 Zmartwie cię, oni istnieją Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sojer Opublikowano 25 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2012 Zmartwie cię, oni istnieją Na historii filozofii facet udowadniał nam, że drzwi, które są za nami nie istnieją. Ba! Stół na który patrzymy też nie istnieje, bo z każdą chwilą przestaje być. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 25 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2012 Widocznie to się śniło filozofom Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coder Opublikowano 1 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2012 Z przyjemnością zawiadamiam, że dziś nasz kocioł warzelny R2D2 przeszedł pomyśnie obmiar OUM w ramach zatwierdzenia typu. Trwało to bite 7 godzin, ale jest zakończone pomyślnie: nie było odkształceń, rozszczelnień i przecieków, pomiary były powtarzalne i godne zaufania. Sojer 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 1 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2012 Cześć. To bardzo dobra wiadomość. Z ciekawości zapytam ile razy był powtarzany pomiar? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 1 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2012 Tam zapytałem tu odpowiedzieli, hehe. To super. Co oni tam robili przez 7h? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 1 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2012 też macie do trzeciego miejsca po przecinku obmiar zrobiony? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darko Opublikowano 1 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2012 Jeszcze nie mamy, na razie są spisane milimetry. Jutro musimy kupić rurkę do cieczowskazu, bo inaczej dupa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 1 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2012 to na warzelnym macie cieczowskaz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darko Opublikowano 1 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2012 Nie, na fermentorze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sojer Opublikowano 1 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2012 Jak na zaciernym to pewnie zacierowskaz Gratuluję kolejnego kroku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AgaL Opublikowano 2 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2012 Gratulacje! Za wytrwałość i cierpliwość . Już niedługo będziemy pić Artezanowe piwo. To super. Co oni tam robili przez 7h? Nabijali sobie godzinówkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coder Opublikowano 2 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2012 Trzeba napełnić 1000+ litrowy zbiornik z kolby 20L. Przed nalaniem wody kolba musi być spoziomowania, po nalaniu woda musi się wypienić, nadmiar musi się zlać do kołnierza, i można wlewać do zbiornika. Należy poczekać, aż się zleje, resztki przestaną ciurkać, odczekać jeszcze minimum. 30 sekund aż się wszystko wykropli, trzykrotnie zamknąć i otworzyć zawór, zamknąć zawór i można nalewac kolejną kolbę. W międzyczasie jeszcze pomiary poziomu cieczy (każdy pomiar 2-3 krotnie), no i ze 2 godziny biurorkacji: spisywanie parametrów zbiornika, wyliczanie dawki wody, współczynników rozszerzania, kontola spoziomowania zbiornika, pomiar temperatury otoczenia i wody itd. Dla zbiorników ciśnieniowych jeszcze pomiar szczelności - 24h pod ciśnieniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coder Opublikowano 2 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2012 PS. Hasintus właśnie dzwonił, że siedzi w hucie i robią dla niego rurkę cieczowskazu, chyba uda się dziś zrobić obmiar fermentora. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coder Opublikowano 2 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2012 (edytowane) Parę zdjęć z pomiaru: Edytowane 2 Marca 2012 przez coder Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 2 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2012 Niezłe, niezłe. To niedarady kupić takiej rurki, że aż trzeba ekstra produkować? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AgaL Opublikowano 2 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2012 A to ja myślałam, że to Wy sobie kawkę popijacie i zgryzacie herbatniczkami, a panowie z GUM zasuwają.... Tym bardziej szacun! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 2 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2012 jakby ta kolba stała w Browarze Zamkowym nikt by się nie zorientował że nie jest częścią browaru a co do rurki to w jednym z browarów widziałem że zamiast rurek są wężyki. ps. Pomyślcie sobie jak wygląda obmiar w Żywcu - 2 000 hl uzupełnić kolbą 20 litrów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się