Skocz do zawartości

IX Wrocławskie Warsztaty Piwowarskie, 12-13 maja 2012


Marusia

Rekomendowane odpowiedzi

http://browar.biz/fo...33&postcount=37

 

Pilzner Czeski:

 

1. Łukasz Chrząszcz (vettis) - 37,00 pkt.

2. Andrzej Miler (nuka1) - 36,17 pkt.

3. Adam Stawowczyk (uups) - 34,67 pkt.

 

Weizenbock:

 

1. Jacek Stachowski (stasiek) - 41,00 pkt.

2. Adam Wróbel (mwa) - 39,17 pkt.

3. Agnieszka Łopata (agal) - 38,50 pkt.

 

Grand Prix: Jacek Stachowski (stasiek) - 41,00 pkt.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 80
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Dzięki! :beer: I gratulacje pozostałym laureatom. :okey:

No proszę: jednak ta receptura coś w sobie ma - teraz zrobiłem prawie wg ten samego przepisu.

A może po prostu warszawska kranówa tak dobrze robi weizenbockom? :D

Trzeba będzie gdzieś dobrze zbunkrować parę butelek żeby przetrwały do Żywca.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dzięki za dobre słowo :D

Wszystkim medalistom oraz nie medalistom życzę samych medalowych warek :beer:

Stasiek : Vettis dla was szczególne słowa uznania , tak trzymać :okey:

Somek wykrakałeś te pudło :)

pozdrawiam wszystkich z którymi mogłem zamienić choć słowo i tych z którymi nie zamieniłem

do zobaczenia Żywcu

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dzięki! :beer: I gratulacje pozostałym laureatom. :okey:

No proszę: jednak ta receptura coś w sobie ma - teraz zrobiłem prawie wg ten samego przepisu.

A może po prostu warszawska kranówa tak dobrze robi weizenbockom? :D

Trzeba będzie gdzieś dobrze zbunkrować parę butelek żeby przetrwały do Żywca.

Mój Weizenbock dla którego recepturą wyjściową (z modyfikacjami) była Twoja receptura na razie nie znalazł uznania w oczach, albo raczej - ustach, jury. ;)

Czekam na metryczkę i zobaczymy co należy poprawić.

Nie pozostaje nic innego jak uczyć się, uczyć, uczyć... :okey:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Pamiętajmy,że dobra receptura to nie jest nawet połowa sukcesu. Liczy się przede wszystkim technologia, sprzęt, a przede wszystkim dobre nawyki piwowara i dbałość o całokształt procesu. Prawidłowe przygotowanie i poprowadzenie fermentacji.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dzięki! :beer: I gratulacje pozostałym laureatom. :okey:

No proszę: jednak ta receptura coś w sobie ma - teraz zrobiłem prawie wg ten samego przepisu.

A może po prostu warszawska kranówa tak dobrze robi weizenbockom? :D

Trzeba będzie gdzieś dobrze zbunkrować parę butelek żeby przetrwały do Żywca.

GRATULACJE!!!

oj sprawdzę czy mam Twoją butelczynę w piwnicy, jak nie to napewno zgłoszę się niedługo.

Edytowane przez suchy3
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Pamiętajmy,że dobra receptura to nie jest nawet połowa sukcesu. Liczy się przede wszystkim technologia, sprzęt, a przede wszystkim dobre nawyki piwowara i dbałość o całokształt procesu. Prawidłowe przygotowanie i poprowadzenie fermentacji.

Oczywiście. Dlatego napisałem że jeszcze dużo nauki przede mną. :)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Gratulacje dla zwycięzców i podziękowania dla przegranych za udział - za rok będzie lepiej :)

Metryczki opracowuje Browarzyciel - pod koniec tego tygodnia może już uda mu się zacząć je rozsyłać. Jak skończy i odeśle mi materiały informacyjne, to ja wtedy roześlę informacje tym, którzy się w pilznerze nie przebili przez eliminacje.

 

Co do wyników - zerkajcie na stronę Warsztatów www.wrowar.pl - wisi tam również info o zasadach realizacji nagród.

 

Lodówka: koniecznie za rok trzeba ją będzie schować w ciemnym kącie. Zresztą za rok nie przewiduję wstępu dla tłumów, tylko na wcześniejsze zapisy, bo taka masówa nie ma sensu, ale wiadomo - jak coś stoi na widoku, to się zawsze jakiemuś cwaniaczkowi do łapki przyklei :ble:

 

Osoby, które zapłaciły zbyt późno za wykłady i nie otrzymały jeszcze zwrotu przelewu niech się nie niepokoją - księgowa Zamku jest na urlopie, jak wróci to porozlicza ewentualne braki.

Edytowane przez Marusia
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Pamiętajmy,że dobra receptura to nie jest nawet połowa sukcesu. Liczy się przede wszystkim technologia, sprzęt, a przede wszystkim dobre nawyki piwowara i dbałość o całokształt procesu. Prawidłowe przygotowanie i poprowadzenie fermentacji.

 

I jeszcze: możliwie najlepsze surowce !

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.