elroy Opublikowano 14 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2012 http://browar.biz/fo...33&postcount=37 Pilzner Czeski: 1. Łukasz Chrząszcz (vettis) - 37,00 pkt. 2. Andrzej Miler (nuka1) - 36,17 pkt. 3. Adam Stawowczyk (uups) - 34,67 pkt. Weizenbock: 1. Jacek Stachowski (stasiek) - 41,00 pkt. 2. Adam Wróbel (mwa) - 39,17 pkt. 3. Agnieszka Łopata (agal) - 38,50 pkt. Grand Prix: Jacek Stachowski (stasiek) - 41,00 pkt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
somek Opublikowano 14 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2012 Gratulacje dla zwycięzców i pozdrowienia dla wszystkich uczestników . Uups - gratuluje pudła! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgoda Opublikowano 14 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2012 Gratulacje dla wszystkich nagrodzonych. A Stasiek się okazuje miszczem wajzenboka, w takim towarzystwie wygrać to jest coś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coder Opublikowano 14 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2012 Gratulacje dla zwycięzców! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 14 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2012 Gratulacje dla Mistrzów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 14 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2012 Gratulacje dla nagrodzonych - Andy daj recepturę na wiki, bo nie masz zapisków! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bimbelt Opublikowano 14 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2012 Gratuluję zwycięzcom, szczególnie koledze Andrzejowi, który sprawia, że Szczecin rośnie w siłę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 14 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2012 Dziękuję za bardzo owocne spotkanie i oczywiście gratuluję najlepszym z najlepszych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gabi Opublikowano 14 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2012 Moje gratulacje ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stasiek Opublikowano 14 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2012 Dzięki! I gratulacje pozostałym laureatom. No proszę: jednak ta receptura coś w sobie ma - teraz zrobiłem prawie wg ten samego przepisu. A może po prostu warszawska kranówa tak dobrze robi weizenbockom? Trzeba będzie gdzieś dobrze zbunkrować parę butelek żeby przetrwały do Żywca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andy Opublikowano 14 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2012 Dzięki wszystkim i gratulacje dla pozostałych wyróżnionych. Drugie miejsce tym bardziej cieszy, że jest to mój pierwszy sezon lagerowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fentel Opublikowano 14 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2012 Gratulacje dla medalistów !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 14 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2012 (edytowane) Gratulacje dla wszystkich medalistów, szczególne dla Jacka. Wasze zdrowie. Piwo i receptura: link Edytowane 14 Maja 2012 przez Pieron Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skybert Opublikowano 14 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2012 Dołączam się i ja do gratulacji dla najlepszych! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mcpol1 Opublikowano 14 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2012 Również moje wyrazy uznania... Gratuluję! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uups Opublikowano 14 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2012 Dzięki za dobre słowo Wszystkim medalistom oraz nie medalistom życzę samych medalowych warek Stasiek : Vettis dla was szczególne słowa uznania , tak trzymać Somek wykrakałeś te pudło pozdrawiam wszystkich z którymi mogłem zamienić choć słowo i tych z którymi nie zamieniłem do zobaczenia Żywcu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waroms Opublikowano 14 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2012 Dzięki! I gratulacje pozostałym laureatom. No proszę: jednak ta receptura coś w sobie ma - teraz zrobiłem prawie wg ten samego przepisu. A może po prostu warszawska kranówa tak dobrze robi weizenbockom? Trzeba będzie gdzieś dobrze zbunkrować parę butelek żeby przetrwały do Żywca. Mój Weizenbock dla którego recepturą wyjściową (z modyfikacjami) była Twoja receptura na razie nie znalazł uznania w oczach, albo raczej - ustach, jury. Czekam na metryczkę i zobaczymy co należy poprawić. Nie pozostaje nic innego jak uczyć się, uczyć, uczyć... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hasintus Opublikowano 14 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2012 Pamiętajmy,że dobra receptura to nie jest nawet połowa sukcesu. Liczy się przede wszystkim technologia, sprzęt, a przede wszystkim dobre nawyki piwowara i dbałość o całokształt procesu. Prawidłowe przygotowanie i poprowadzenie fermentacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pioturek Opublikowano 14 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2012 Gratulacje dla wszystkich uczestników konkursy a szczególne oczywiście dla zdobywców podium Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 15 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2012 (edytowane) tylko bez obrażania, ja wiem że moja waga nie jest idealna ale żeby aż tak...... Co Ty wiesz o idealnej wadze Gratulacje dla Wszystkich medalistów Edytowane 15 Maja 2012 przez anteks Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchy3 Opublikowano 15 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2012 (edytowane) Dzięki! I gratulacje pozostałym laureatom. No proszę: jednak ta receptura coś w sobie ma - teraz zrobiłem prawie wg ten samego przepisu. A może po prostu warszawska kranówa tak dobrze robi weizenbockom? Trzeba będzie gdzieś dobrze zbunkrować parę butelek żeby przetrwały do Żywca. GRATULACJE!!! oj sprawdzę czy mam Twoją butelczynę w piwnicy, jak nie to napewno zgłoszę się niedługo. Edytowane 15 Maja 2012 przez suchy3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waroms Opublikowano 15 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2012 Pamiętajmy,że dobra receptura to nie jest nawet połowa sukcesu. Liczy się przede wszystkim technologia, sprzęt, a przede wszystkim dobre nawyki piwowara i dbałość o całokształt procesu. Prawidłowe przygotowanie i poprowadzenie fermentacji. Oczywiście. Dlatego napisałem że jeszcze dużo nauki przede mną. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marusia Opublikowano 22 Maja 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2012 (edytowane) Gratulacje dla zwycięzców i podziękowania dla przegranych za udział - za rok będzie lepiej Metryczki opracowuje Browarzyciel - pod koniec tego tygodnia może już uda mu się zacząć je rozsyłać. Jak skończy i odeśle mi materiały informacyjne, to ja wtedy roześlę informacje tym, którzy się w pilznerze nie przebili przez eliminacje. Co do wyników - zerkajcie na stronę Warsztatów www.wrowar.pl - wisi tam również info o zasadach realizacji nagród. Lodówka: koniecznie za rok trzeba ją będzie schować w ciemnym kącie. Zresztą za rok nie przewiduję wstępu dla tłumów, tylko na wcześniejsze zapisy, bo taka masówa nie ma sensu, ale wiadomo - jak coś stoi na widoku, to się zawsze jakiemuś cwaniaczkowi do łapki przyklei Osoby, które zapłaciły zbyt późno za wykłady i nie otrzymały jeszcze zwrotu przelewu niech się nie niepokoją - księgowa Zamku jest na urlopie, jak wróci to porozlicza ewentualne braki. Edytowane 22 Maja 2012 przez Marusia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zdrój Opublikowano 22 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2012 Pamiętajmy,że dobra receptura to nie jest nawet połowa sukcesu. Liczy się przede wszystkim technologia, sprzęt, a przede wszystkim dobre nawyki piwowara i dbałość o całokształt procesu. Prawidłowe przygotowanie i poprowadzenie fermentacji. I jeszcze: możliwie najlepsze surowce ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slotish Opublikowano 23 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2012 A można dzisiaj kupić złej jakości surowce? np słód? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się