Wajcha Opublikowano 29 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2016 Tak już cześć jest dostępna na stronie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joonecky Opublikowano 31 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2016 (edytowane) Czy chmiele są pakowane próżniowo? Edytowane 31 Stycznia 2016 przez joonecky Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wajcha Opublikowano 31 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2016 Piotr niestety nie pakuje próżniowo ale chmiele przechowuje w odpowiednich warunkach i są cały czas świeże. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Erikos Opublikowano 31 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2016 Dodam, że opakowania są bardzo dobrej jakości z zamknięciem strunowym. Z zewnątrz szare, a w środku srebrna folia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
santa Opublikowano 9 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2016 Muszę pochwalić sklep kolejny raz . Dla mnie jest to w tej chwili najlepszy sklep na rynku. Wysyłka w 2h od złożenia zamówienia (wraz ze śrutowaniem), jest godna pogratulowania, chociaż aż tak mi się nie spieszy. W sklepie doceniam bardzo dobry kontakt z właścicielem. Drugą rzeczą są paczkomaty, zawsze to parę groszy mniej. Ja warzę malutkie warki, po 11L. Nie mam także warunków na samodzielne śrutowanie. W związku z tym bardzo dobrą opcją są dla mnie słody specjalne już w ilości 100/250 gr. Kupuję tylko tyle, ile mi potrzeba i nic mi nie zalega. Było pytanie o chmiel. Opakowania są naprawdę solidne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Azizi1926 Opublikowano 9 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2016 Muszę napisać, że jestem pod wrażeniem, zamówiłem tam pierwszy raz i na pewno nie ostatni. No i te paczkomaty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quraqus Opublikowano 10 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2016 Dziękuję za miłe słowa które tutaj padły na temat sklepu, staramy się i cieszy to, że ktoś to docenia. Muszę pochwalić sklep kolejny raz . Dla mnie jest to w tej chwili najlepszy sklep na rynku. Wysyłka w 2h od złożenia zamówienia (wraz ze śrutowaniem), jest godna pogratulowania, chociaż aż tak mi się nie spieszy. W sklepie doceniam bardzo dobry kontakt z właścicielem. Drugą rzeczą są paczkomaty, zawsze to parę groszy mniej. Ja warzę malutkie warki, po 11L. Nie mam także warunków na samodzielne śrutowanie. W związku z tym bardzo dobrą opcją są dla mnie słody specjalne już w ilości 100/250 gr. Kupuję tylko tyle, ile mi potrzeba i nic mi nie zalega. Było pytanie o chmiel. Opakowania są naprawdę solidne. Santa nie chwal się że w 2h wysyłamy bo wszyscy będą tak chcieli A tak poważnie, to rożny jest czas realizacji zlecenia, zależy to przede wszystkim ilości zamówień jaką mamy do realizacji na dany dzień, jednak staramy się żeby zlecenia wychodziły od nas najpóźniej dzień po zaksięgowaniu wpłaty (nie liczę weekendów). Co do opakowań na chmiel to są one wykonane z wysoko barierowej folii dodatkowo metalizowanej, z wierzchu wykończone papierem, zamknięte hermetycznie. Są one wyposażone w strunę dzięki której po otwarciu, gdy nie zużyjemy całości, możemy łatwo zamknąć woreczek (przestrzegam jednak przed zbyt długim przechowywaniem otwartego i tak zabezpieczonego opakowania bo przez strunę zachodzi wymiana gazowa). Przy okazji chciałem poinformować wszystkich zainteresowanych, że: będę jechał przez Kraków 19 lutego i mogę podrzucić do Huty Piwa zamówienia. Proszę tylko żeby złożyć je najpóźniej do czwartku (18 luty) popołudniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jasiu Opublikowano 11 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2016 Czy jest szansa na pojawienie się w sklepie Wyeast Brett Lambicus lub Bruxellensis w najbliższym czasie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quraqus Opublikowano 12 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2016 Czy jest szansa na pojawienie się w sklepie Wyeast Brett Lambicus lub Bruxellensis w najbliższym czasie? Obawiam się, że w najbliższym czasie nie będziemy mieli dostawy drożdży Wyeast Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wihajster.KRK Opublikowano 28 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2016 kiedy można się spodziewać wizyty w KRK? zestaw Black IPA jakie ma zaplanowane BLG/ABV/IBU? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quraqus Opublikowano 2 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2016 kiedy można się spodziewać wizyty w KRK? zestaw Black IPA jakie ma zaplanowane BLG/ABV/IBU? Nie mam jeszcze ustalonej daty wyjazdu do Krakowa, być może 12/03/16, ale jak już to będzie pewne to będę potwierdzał. Co do Black IPA: Szacowana gęstość początkowa: 14oBlg Szacowana wielkość warki: 20l Szacowana goryczka: 65 IBU Szacowany kolor: 64 EBC (Zestaw zawiera już nową instrukcję) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
santa Opublikowano 2 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2016 Jest kilka chmieli, które nie mają w opisach roku pochodzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quraqus Opublikowano 5 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2016 Jest kilka chmieli, które nie mają w opisach roku pochodzenia. Obiecuję, że w najbliższym czasie zrobię porządek w opisach chmielu, przeważnie te bez opisu są 2013 lub 2014. Poza tym są już chmiele z USA z rocznika 2015, większość popularnych odmian już dostępna, te mniej popularne jeszcze nie dojechały Wybieram się do Krakowa 12/03/2016 (sobota), wszystkich zainteresowanych odbiorem zamówień w sklepie "Huta Piwa" na os. Szkolnym proszę o składanie zamówień do 10/03/2016 (czwartek) do godziny 17. Opłacone zamówienia (nie ma możliwości płacenia na miejscu) będą do odbioru w sobotę już około godziny 11. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
santa Opublikowano 8 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2016 Obiecuję, że w najbliższym czasie zrobię porządek w opisach chmielu, przeważnie te bez opisu są 2013 lub 2014. Ile % AK ma chmiel Aurora? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
needmorehops Opublikowano 19 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2016 Kiedy będzie więcej drożdży z FM? Chodzi konkretnie o Amerykański Sen. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quraqus Opublikowano 20 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2016 Kiedy będzie więcej drożdży z FM? Chodzi konkretnie o Amerykański Sen. Producent obiecał, że będą za około 2 tygodnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemo_666 Opublikowano 26 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2016 Cztery przesyłki do paczkomatu, każda 2 dni od zamówienia, jak dla mnie git. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buber Opublikowano 30 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2016 Kiedy dostawa do Huty Piwa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quraqus Opublikowano 31 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2016 Kiedy dostawa do Huty Piwa? Będę jechał do Krakowa na 99% 16-17 kwiecień, jak już będę wiedział na 100% dam znać na forum i FB Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quraqus Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Wybieram się do Krakowa 16 kwietnia Osoby zainteresowane bezpłatną dostawą zamówienia do sklepu "Huta Piwa" na os.Szkolnym 35 proszę o złożenie zamówień do czwartku(14 kwietnia) do godz. 18. Zamówienia będą do odbioru 16 kwietnia już około południa. Przypominam, że nie ma możliwości płacenia za zamówienia na miejscu w sklepie, jedyna możliwość to przedpłata na konto. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasznet Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2016 czy w alepiwo chmiele są pakowane próżniowo ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jasiu Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Co do opakowań na chmiel to są one wykonane z wysoko barierowej folii dodatkowo metalizowanej, z wierzchu wykończone papierem, zamknięte hermetycznie. Są one wyposażone w strunę dzięki której po otwarciu, gdy nie zużyjemy całości, możemy łatwo zamknąć woreczek (przestrzegam jednak przed zbyt długim przechowywaniem otwartego i tak zabezpieczonego opakowania bo przez strunę zachodzi wymiana gazowa). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANalfabeta Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Chmiele pakowane są moim zdaniem bardzo dobrze i praktycznie. Większość ma usunięty nadmiar powietrza, a po pierwszym otwarciu opakowanie zamykane na strunę i schowane do zamrażarki dobrze utrzymuje świeżość. BA na przykład pakuje próżniowo, ale po otwarciu trzeba kombinować, żeby dalej się dobrze przechowywał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
santa Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Nic się nie bójcie, chmiele pakowane są bardzo dobrze, w bardzo wygodne opakowania . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crusher Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Paczka zamowiona wczoraj o 7 rano. Tego samego dnia wysylka. Dzis o 16 u mnie. Prawie 600km. Profeska panowie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi