Jump to content

Sklepy UK- zacieranie

Recommended Posts

Witam wszystkich na forum.

Czytam od dluzszego czasu i do tej chwili udawalo mi sie zdobyc wszelkie info bez jednego piskniecia:) no ale nadejszla wiekopoomna chwyla...

Jak wiadomo UK to 17 wojewodztwo wiec pomyslalem ze warto powymieniac sie informacjami kto gdzie,jak i za ile.

Przez ostatnie 1,5 roku mieszalem puszki, szybko i bardzo tanio, przy odpowiedniej wprawie wychodzi smacznie ale obecnie biore sie za zacieranie, kompletuje sprzet itd zaczalem rozgladac sie gotowymi zestawami cos na podobienstwo Browamatora(srutowane zestawy) i troche utknalem...(

Mozliwe ze poprostu dalem ciala ale procz tego jednego

http://www.copperkettlehomebrewing.co.uk/home-brewing/4/full-mash-kits?PHPSESSID=e033dffd7e7930086136e83c1e97ae7f

to nic konkretnego nie znalazlem. Wiem ze moge kupic calosc na kazde piwo ale sa to ilosci ktore nie sa mi potrzebne jak i takze ogranicza mnie brak miejsca. I tutaj moje pytanie, czy ktos kupujacy w UK moze polecic sklep internetowy z ow zestawami, badz tez sprawdzone sklepy w tej dziedzinie na terenie Anglii badz Szkocji?

Do dzisiejszej chwili kupowalem w moim lokalnym w Glasgow, maly ale zapchany, polecam.

http://www.innhousebrewery.co.uk/

Zapraszam do dyskusji.

Dzieki Panowie

Jakby co w Edinburghu oragnizuje od czasu do czasu spotkania piwowarów domowych. Generalnie odbywały się do tej pory w przedostatnią Środę tygodnia na ulicy Easter Road w małej sali masońskiej. Jakbyś był zainteresowany daj znać.

Przy okazji mógłbyś zrobić zakupy w Edina Home Brew

Zagladnij na jimbeerkit, sporo dobrych rekomendacji, zrodel zaopatrzenia i baaaardzo przydatne forum itp. Makaron tez tam bywa :). Poza tym zamawialem kiedys maris otter i jakis drobny sprzet z hopandgrape.co.uk. Ceny takie sobie, z reszta wejdz i sam ocen :)

Zagladnij na jimbeerkit, sporo dobrych rekomendacji, zrodel zaopatrzenia i baaaardzo przydatne forum itp. Makaron tez tam bywa :). Poza tym zamawialem kiedys maris otter i jakis drobny sprzet z hopandgrape.co.uk. Ceny takie sobie, z reszta wejdz i sam ocen :)

Jest jeszcze thehomebrewforum.com

scottishcraftbrewer.org

A z organizacji

http://www.craftbrewing.org.uk/ ogolno krajowa

scottishcraftbrewer.org - lokalna

oraz

Scottish Amatuer Wine Makers (z sekcja piwowarksa)

wraz z Guild Of Judges

Z Angielskich organizacji

Bristol Brewers (kolebka brytyjskiego BJCP)

Midlands Brewers

LAB (London Amateur Brewers)

i wiele wiele innych grup lokalnych, mniej lub bardziej zorganizowanych.

• 4 weeks later...

Chłopaki podepnę się pod temat... Znajoma wraca z Glasgow do polski na urlop i chcę ją poprosić o przywiezienie kilku rzeczy do polski. Pytanie brzmi co się opłaca przywieźć do polski z UK ? czy w ogóle się coś opłaca sprowadzać ?

No i przydał by się adres sklepu gdzie w Glasgow można kupić to co się opłaca :)

Prawdę mówiąc polskie sklepy są bardzo dobrze zaopatrzone. Na pewno nic z UK nie wyjdzie taniej. Chyba, że zamówisz jakiś nietypowy chmiel, albo orginalny słód, ale to jeśli miałbyś potrzebe pod jakąś konkretną recepture i nie chcesz używać substytutów.

Chłopaki podepnę się pod temat... Znajoma wraca z Glasgow do polski na urlop i chcę ją poprosić o przywiezienie kilku rzeczy do polski. Pytanie brzmi co się opłaca przywieźć do polski z UK ? czy w ogóle się coś opłaca sprowadzać ?

No i przydał by się adres sklepu gdzie w Glasgow można kupić to co się opłaca :)

Może auto-siphon Fermtecha? Cięzko coś takiego dostać w u nas, a wysylka z UK jest nieopłacalna. Jakbyś brał to weź jedną więcej dla mnie ;)

http://www.ebay.co.uk/itm/Youngs-4-5-litre-auto-syphon-telescopic-siphon-means-no-more-sucking-required-/110947629608?pt=Home_Brew&hash=item19d4fe7a28

http://www.ebay.co.uk/itm/Auto-Syphon-Siphon-4-5litre-Fermtech-For-Wine-and-Beer-Home-Brew-/271031565516?pt=Home_Brew&hash=item3f1abd7ccc

• 7 months later...

Sklep w Sutton z tego co się orientuję prowadzi tylko sprzedaż internetową.. Google podaje jeszcze jeden w tej okolicy, ale sprawdzałem i okazało się, że się zwinął, podobnie jak sklep w Sidcup. Ja w poniedziałek robiłem zakupy w Home Brew Shop w okolicach Guilldford i muszę przyznać, że to najlepiej zaopatrzony sklep w jakim byłem w Uk. Robią darmową wysyłkę, jeśli zamówienie przekroczy, o ile się nie mylę, 60 £, także najbardziej się opłaca zamawiać z kimś do spółki, jeśli nie chce się zamawiać tak dużo ;).. Zwykle wożę słody z Polski, ale tym razem mi zabrakło (intensywny sezon ;) )..

• 2 years later...

Witam! podepnę się i odświeżę temat  bo bez sensu zakładać nowy. W kwietniu spodziewam się wizyty rodzinki z UK, no i chcą przywieść jakiś gift. Jako że od jakiegoś czasu złapałem bakcyla piwowarskiego, mógłby to być jakiś drobiazg w tym temacie. Czy możecie doradzić, czy jest coś co można tam kupić a co jest np. niedostępne w PL? Dodam że siostra przylatuje więc siłą rzeczy nie może to być nic wielkiego np. słody odpadają, no bo raczej bez sensu jest kupować np. 1kg słodu?  Ale myślałem raczej o chmielach , drożdżach gadżetach? sezon na dolniaki się kończy a z górniaków mam w planach m.in. Dry Stout, English Barleywine, IIPA, Standart Bitter,North english brown.