Undeath Opublikowano 11 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2013 Wszyscy ale ci co niedostali się do finału pobieżną metryczkę z głównymi wadami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 11 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2013 Dostanie się do finału to już duży sukces. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 21 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2013 Uwarz sobie GCh 2013: http://www.pspd.org.pl/pagesnews/uwarz-sobie-grand-championa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VeryBerry Opublikowano 21 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2013 nooooo... na chmielu nie szczędził Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janior Opublikowano 21 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2013 na niczym nie oszczędzał, warzę 25-27l warki więc nie wiem jak to jest ze stratami w takich większych, ale po odebraniu 69l po filtracji finalnie miał 46l piwka, pewnie dlatego, że to na konkurs to nie starał się odzyskiwać piwa z chmielin, jak widać opłaciło się, wielkie gratulacje za zwycięstwo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wyvern Opublikowano 21 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2013 I jak ładnie wszystko szczegółowo opisane! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz_CH Opublikowano 21 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2013 (edytowane) nooooo... na chmielu nie szczędzi Ja tam wrzuciłem 315 gram do gara (na cichą pójdzie jeszcze z 80g) ale na 25 litrów przy wyjściowym BLG bardzo podobnym bo 18,5 Dziwi mnie to Magnum na początku. raz chciałem oszukać na RYE IPA i było całkiem dobrze do momentu gdy piwko sie postarzało do tak z 3 miesiące (gdy aromaty chmielowe prawie poszły się paść). Wyszła goryczka długo otrzymująca się i trochę ściągająca, zmieniło mi to piwo totalnie. Edytowane 21 Czerwca 2013 przez Mariusz_CH Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 21 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2013 Zwróćcie uwagę na wielkość warki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leech Opublikowano 21 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2013 Sprawa wyższości słodu pale ale nad pilzneńskim też chyba rozwiązana Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arusb Opublikowano 21 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2013 Z taką ilością chmielu to pewnie około 10 PLN będzie Grand Champion kosztował Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz_CH Opublikowano 21 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2013 (edytowane) no nie odstrasza mnie to, raczej spróbuję Edytowane 21 Czerwca 2013 przez Mariusz_CH Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Undeath Opublikowano 21 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2013 Z taką ilością chmielu to pewnie około 10 PLN będzie Grand Champion kosztował Jeżeli mieli zakontraktowany chmiel, bo mogą mieć kłopoty z co poniektórymi odmianami Citre, Simcoe i Amarillo w tym roku mogą już nie dostać z hameryki, pewnie po odkupują chmiel w różnych miejscach To chyba zapas trzeba zrobić Ciekawe jak to rozwiążą, bo być może szykowali się na wygraną AIPA-y Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 21 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2013 Chmiele są już zabezpieczone, więc nie ma co się martwić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goral89 Opublikowano 21 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2013 Widac po opisie że pełen profesionalizm cechuje zwycięzce. Tylko czekać do 6 grudnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi