Bogi Opublikowano 26 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2012 (edytowane) Bardzo miło i serdecznie witam całą piwowarską brać (takbym napisał pierwotnie, ale są też damy wśród piwowarów, więc napiszę witam całą piwowarską siostrbrać ) Oczywiście to taki ad hoc, bo jak się człowiek rejestruje na którymś forum (niektóre w międzyczasie upadły-nie z mojej winy rzecz jasna, chyba ) to już sam nie wie co napisać. Pochodzę z Rzeszowa, piwowarstwem zajmuję się od niedawna (2009 rok jak pamiętam), moją domeną głównie są nalewki, likiery, a ostatnio też miody pitne, a zwłaszcza wiążące te zainteresowania w całość-zielarstwo. Jestem w miarę aktywny na Forum Domowych Winiarzy i znany (a czasami znienawidzony) na niektórych forach dot. absyntu, który też jest moją domeną, choć zajmuję się tym dłuższą chwilę, jest to kwestia na razie rozwojowa, bo na rynku znalazły się dwie moje produkcje-Boggy i Żubrsinthe, ale że to forum piwowarskie nie będę Was zanudzał "łzami kozicy"-jak to swego czasu skybert określił moją manię wyszukiwania i stosowania bardzo dziwnych i rzadkich składników ziołowych. W piwowarstwie jestem konsekwentny i z brew-kit'ów, wszak udoskonalanych na wszelkie możliwe sposoby, przerzuciłem się na ekstrakty słodowe plus dodatki. Skupiam się głównie na recepturach z połowy XVIII wieku-Amber Two Penny, Windsor, London czy Burton ale, rozwijam temat starzenia piwa w beczce dębowej, oraz z racji pokrewieństwa ziołowego, idee gruit ale. Moim ulubieńcem jest mój autorski porter (niedawno się dowiedziałem, że może podpadać pod kategorię Imperial), który również rozwijam wykorzystując ciekawe rozwiązanie (jak np. zastąpienie drożdży piwowarskich, drożdżami winnymi, etc). Mam nadzieję, że do czegoś się przydam. Pozdrawiam serdecznie. Edytowane 27 Października 2012 przez Bogi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
henry Opublikowano 26 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2012 Witam z okolic Rzeszowa.. kącik południowo-wschodni rośnie.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wyvern Opublikowano 26 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2012 Witaj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bastisz Opublikowano 26 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2012 Miło, witamy na forum i powodzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 26 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2012 Witaj witaj, masz doświadczenie (i znajomości ) , więc na pewno w piwowarstwie osiągniesz to co chcesz Powodzenia ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz_CH Opublikowano 26 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2012 Noooo, nieźle, płd-wsch zakątek rośnie w siły. Pozdrówka! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skybert Opublikowano 26 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2012 No witaj Bogi w końcu na forum strikte piwowarskim! Sezon piwowarski rozpoczęty, owoców mało więc odstaw na razie te nalewki i wodę z ogórków i bierz się za zacieranie. Bogi to doświadczony nalewkarz oraz maniak absyntu z rozległą wiedzą na ten temat więc polecam kolegę w razie pytań i wątpliwości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dario63 Opublikowano 27 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2012 Witaj ! Samych udanych warek życzę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BeerGrill Opublikowano 27 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2012 Witam! Co do rzadkich składników ziołowych, to już bym miał pytanie, ale to nie w tym dziale raczej. Życzę więc powodzenia w warzeniu i eksperymentach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bogi Opublikowano 27 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Października 2012 Bardzo mi miło i dzięki za wszystkie powitania. @Beergrill-wal jak w dym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lkulos Opublikowano 27 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2012 witaj na piwnym pokładzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witia Opublikowano 27 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2012 Witam również. Absynt+koniak= "trzęsienie ziemi". Hmm... jak będzie się nazywał absynt+piwo ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bogi Opublikowano 27 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Października 2012 (edytowane) Już się nazywa, z tym, że są to nieśmiałe próby i po prostu piwo plus absynt: http://boutique.leme...-absinthe.html# albo to: http://www.brasserie...oduct/view/1/14 choć tutaj wygląda, że dodano ziele: http://www.brasseurd...a/fr/bieres.php i tutaj też wraz z anyżem: http://www.guidedesbieres.com/biere1274/biere-l-etincelle.html Amerykanie coś kombinują, z tego browaru: http://blogs.westwor...ing_of_an_a.php Edytowane 27 Października 2012 przez Bogi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pogonowiak Opublikowano 28 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2012 Witam i powodzenia życzę!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 30 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2012 To i ja się przywitam Bogi, kolega skybert snuł mi niedawno opowieści o Tobie Gratuluje - dwa absynty wyprodukowane według Twoje receptury we Francji to już jest "coś"! Życzę podobnych sukcesów w piwowarstwie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bogi Opublikowano 30 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Października 2012 (edytowane) Hej, doniesiono mi , że coś tam skybert opowiadał, ale to na razie nic aż tak wielkiego-niedługo nowe partie ruszają. Jak się spotkamy i poznamy, to nie omieszkam przynieść lub najwyżej się wymienimy, bo teraz z czasem tak ciężko. Edytowane 30 Października 2012 przez Bogi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaz Opublikowano 30 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2012 Witaj Bogi i na tym forum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się