Skocz do zawartości

Długo to trwało:)


Bogi

Rekomendowane odpowiedzi

Bardzo miło i serdecznie witam całą piwowarską brać (takbym napisał pierwotnie, ale są też damy wśród piwowarów, więc napiszę witam całą piwowarską siostrbrać :) )

 

Oczywiście to taki ad hoc, bo jak się człowiek rejestruje na którymś forum (niektóre w międzyczasie upadły-nie z mojej winy rzecz jasna, chyba :monster: ) to już sam nie wie co napisać. Pochodzę z Rzeszowa, piwowarstwem zajmuję się od niedawna (2009 rok jak pamiętam), moją domeną głównie są nalewki, likiery, a ostatnio też miody pitne, a zwłaszcza wiążące te zainteresowania w całość-zielarstwo. Jestem w miarę aktywny na Forum Domowych Winiarzy i znany (a czasami znienawidzony) na niektórych forach dot. absyntu, który też jest moją domeną, choć zajmuję się tym dłuższą chwilę, jest to kwestia na razie rozwojowa, bo na rynku znalazły się dwie moje produkcje-Boggy i Żubrsinthe, ale że to forum piwowarskie nie będę Was zanudzał "łzami kozicy"-jak to swego czasu skybert określił moją manię wyszukiwania i stosowania bardzo dziwnych i rzadkich składników ziołowych.

 

W piwowarstwie jestem konsekwentny i z brew-kit'ów, wszak udoskonalanych na wszelkie możliwe sposoby, przerzuciłem się na ekstrakty słodowe plus dodatki. Skupiam się głównie na recepturach z połowy XVIII wieku-Amber Two Penny, Windsor, London czy Burton ale, rozwijam temat starzenia piwa w beczce dębowej, oraz z racji pokrewieństwa ziołowego, idee gruit ale. Moim ulubieńcem jest mój autorski porter (niedawno się dowiedziałem, że może podpadać pod kategorię Imperial), który również rozwijam wykorzystując ciekawe rozwiązanie (jak np. zastąpienie drożdży piwowarskich, drożdżami winnymi, etc).

 

Mam nadzieję, że do czegoś się przydam. Pozdrawiam serdecznie.

Edytowane przez Bogi
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

No witaj Bogi w końcu na forum strikte piwowarskim!

Sezon piwowarski rozpoczęty, owoców mało więc odstaw na razie te nalewki i wodę z ogórków ;) i bierz się za zacieranie. :)

 

Bogi to doświadczony nalewkarz oraz maniak absyntu z rozległą wiedzą na ten temat więc polecam kolegę w razie pytań i wątpliwości.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Już się nazywa, z tym, że są to nieśmiałe próby i po prostu piwo plus absynt:

 

http://boutique.leme...-absinthe.html# albo to: http://www.brasserie...oduct/view/1/14

 

choć tutaj wygląda, że dodano ziele: http://www.brasseurd...a/fr/bieres.php i tutaj też wraz z anyżem: http://www.guidedesbieres.com/biere1274/biere-l-etincelle.html

 

Amerykanie coś kombinują, z tego browaru: http://blogs.westwor...ing_of_an_a.php

Edytowane przez Bogi
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

To i ja się przywitam Bogi, kolega skybert snuł mi niedawno opowieści o Tobie :) Gratuluje - dwa absynty wyprodukowane według Twoje receptury we Francji to już jest "coś"! Życzę podobnych sukcesów w piwowarstwie.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Hej, doniesiono mi :D , że coś tam skybert opowiadał, ale to na razie nic aż tak wielkiego-niedługo nowe partie ruszają. Jak się spotkamy i poznamy, to nie omieszkam przynieść lub najwyżej się wymienimy, bo teraz z czasem tak ciężko.

Edytowane przez Bogi
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.