dabeer Opublikowano 3 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2012 (edytowane) Według mnie pewne zamieszanie wprowadza fakt, że informacje o moim browarze są wprowadzane teraz w dwóch różnych miejscach serwisu, to jest w katalogu browarów (którego dotyczy ten wątek), ale również w profilu użytkownika, pod nagłówkiem "Piwowarstwo". Na pewno nie należy to do dobrych praktyk, bo wynika z tego oczywisty problem z aktualizacją na przykład ilości warek (zamiast raz, muszę to robić dwukrotnie). Z drugiej strony nie można tak po prostu usunąć tej sekcji w profilu użytkownika, bo wiele cennych danych zostałoby utraconych (jest wiele osób, które mają wypełnione informacje o browarze w profilu, choć nie założyły własnego browaru w katalogu) Może rozwiązaniem byłby skrypt, który by automatycznie przepisał zawartość pól z profilu (nazwa browaru, lokalizacja, ilość warek, data powstania) do katalogu. W ten sposób każda osoba, która podała dane w profilowej sekcji "Piwowarstwo" miałaby automatycznie stworzony swój browar w katalogu. Wtenczas można by spokojnie usunąć dane na temat browaru z profilu, zaś użytkownik miałby w katalogu możliwość dopisania nowych danych do tych, które już kiedyś podał. Edytowane 3 Grudnia 2012 przez dabeer Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 4 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2012 (edytowane) Nie wiem czy już było wspomniane wyżej. W filtratorach jest filtrator z rurek miedzianych, używamy również plastikowych, więc albo można to rozróżnić albo po prostu nazwać "filtrator z rurek". Edit: Jeszcze jeden mało istotny szczegół, jeśli chodzi o wyszynk to istnieje również keezer Widzę że u nas mało popularny, dopiero kegeratory się rodzą ale akurat u mnie będzie keezer Edytowane 4 Grudnia 2012 przez WiHuRa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 5 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2012 Kolejna rzecz jak mi się nasunęła. Jest już prawie 100 browarów, pewnie będzie i więcej, aby katalog spełniał swoją edukacyjną formę dobrze by było aby była również możliwość przeszukiwania katalogu po parematerach jakie wybieraliśmy podczas dodawaniu browaru, tzn. np. wyszukanie browarów które stosują sterownik boleckiego, czy tych które mieszadeł miechanicznych itp itd. Takie szybkie wyszkukiwanie w formie formularza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 5 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2012 Tak tak, nad tym właśnie pracuję. Będzie się ładnie dało wyciągnąć te dane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Afghan Opublikowano 9 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2012 Podoba mi się ten nowy dział Dobrze by było też, żeby było można fotki z browaru jakoś po opisywać i żeby się dało wyszukiwać po nazwach urządzeń lub etapach produkcji. Np. wpisuję "fermentacja" lub "fermentor" i wyskakują wyniki z różnych browarów z fotkami etapu fermentacji. Oczywiście liczę, że co raz więcej browarów będzie uzupełniać fotki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Faszysta Rasista Homofob Opublikowano 10 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2012 (edytowane) Nie "ilość warek" tylko "liczba warek". Można też dodać jako parametr technikę (albo sprzęt do) wysładzania, np. ramię rotacyjne. Edytowane 10 Grudnia 2012 przez jake Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 10 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2012 Afghan - to trzeba byłoby uzupełnić sprawę o tagowanie zdjęć. Myślę, że mały procent osób będzie to uzupełniało. Jake - ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Afghan Opublikowano 12 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2012 Może by wystarczyło żeby fotki nie były wrzucane do kategori "Zdjęcia" tylko do każdej z kategori etapów produkcji. Ale to tylko taka moja mała sugestia :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sziszi Opublikowano 13 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2012 W opisie kategorii browaru jest: "RIMS/HERMS - konstrukcje w których wykorzystana została pełna automatyka zacierania/warzenia w obiegu wymuszanym przez pompy cyrkulujące." powinno być raczej coś w stylu: "RIMS/HERMS -konstrukcje w których używane są pompy w układzie zamkniętym, które pompują brzeczkę z kadzi zaciernej do wymiennika ciepła i z powrotem w celu kontroli temperatury zacierania" Chodzi mi o to, że automatyka nie jest rzeczą konieczną w takim systemie, konstrukcje takie wyróżnia kontrola temperatury poprzez recyrkulacje brzeczki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pershi Opublikowano 17 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2012 Ciekawe kto pierwszy "otworzy" 100 browar tradycyjny ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amap Opublikowano 19 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2012 do fermentacji używa się też szklanego baniaka - może warto byłoby dodać? czy jest możliwość zamiany dropdownów na multi select? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 20 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2012 Tak jest możliwość - nie ma najmniejszego problemu. Do końca roku zbieram wszelakie sugestie i hurtem wprowadzam w styczniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gottri Opublikowano 20 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2012 (edytowane) A czy jest możliwość dodania odnośnika "Mój Browar" także w opcji zarządzania profilem (nick w górnym prawym rogu obok "wyloguj")?? No i kosmetyka ...może więcej opcji na fermentację?! W moim przypadku to strych ale tylko dla lagerów ( zatem dla górniaków multi select wspomniany już 100 razy byłby przydatny) natomiast lagerowanie już garaż. Aby jednak nie rozwijać tego dalej na szopy, stodoły, drewutnie i psie budy proponuję "pomieszczenie gospodarcze". Aktualnie korzystam z opcji "piwnica" której de facto nie posiadam. Edytowane 20 Grudnia 2012 przez gottri Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VeryBerry Opublikowano 21 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2012 (edytowane) a jak tak pomyślałem że może przydało by się coś w formie "magazynu" wirtualnego Wpisujemy co mamy, co zużywamy i jesteśmy na bieżąco z naszymi stanami magazynowymi. Łatwiej dokonywać zakupów internetowych jak się wie co się ma Edytowane 21 Grudnia 2012 przez VeryBerry Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 21 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2012 a jak tak pomyślałem że może przydało by się coś w formie "magazynu" wirtualnego Wpisujemy co mamy, co zużywamy i jesteśmy na bieżąco z naszymi stanami magazynowymi. Łatwiej dokonywać zakupów internetowych jak się wie co się ma Dodał bym jeszcze stan konta bankowego, żeby wiedzieć kiedy wziąć kredy na nowy sprzęt/zapasy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VeryBerry Opublikowano 23 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2012 no jeśli nie wiesz ile masz na koncie to dlaczego nie:P ja osobiście nie wiem aktualnie co mam. Wiem że mam jeszcze kilka chmieli, nazwy bym wymienił, ale ilości już nie znam. Robiąc zapasy pewnie zdubluje któryś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KosciaK Opublikowano 30 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2012 Zauważyłem literówkę: Kontrola temperatury: Manualnie Recyrkulacja zacieru: Manulanie (powinno być Manualnie) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bnp Opublikowano 22 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2013 Takie małe sprostowanie. Browar Dziadka to system RIMS a nie typu Speidel To że ma kosz to nie przesądza o systemie Speidel Jak w każdym RIMSie brzeczka jest cyrkulowana - przechodzi przez młuto na fałszywym dnie, zasysana spod fałszywego dna przez grzałki (wymiennik) a następnie podawana nad taflę zacieru. To jest RIMS http://www.wiki.piwo.org/Cyrkulacyjne_systemy_zacierania_-_RIMS_i_HERMS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e-prezes Opublikowano 24 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2015 No nie mówicie, że jest tylko pićset browarów... dopisywać się panowie do katalogu i wrzucać foty do galerii! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się