kopyr Opublikowano 13 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2013 To, skoro się taki dział pojawił na piwo.org pojawił to i ja założę nasz wątek. Ostatnio rzadko bywałem na piwo.org, bo, wstyd się przyznać w sezonie 12/13 jeszcze nic nie uwarzyłem w domu. Na szczęście dlatego, że warzyłem w Chrząstawie. Za tydzień 19. stycznie powrót Borsuka. Zmieniliśmy słód wędzony, zamiast Weyermanna, daliśmy Best Malz. Zobaczymy jak będzie. Nie wiem czy będzie więcej dymu, ale będzie na pewno inny, bardziej drewniany, ogniskowy. No i z racji kryzysu chmielowego Chinooka zastąpiliśmy Hallertau Tradition, co zaowocowało niższą goryczką. Na początku lutego premiera Killer Whale, czyli Orki. Cascadian Dark Ale, single hop Amarillo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 13 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2013 Czyli Orka już uwarzona? Szkoda, że Wasze piwa są tak mało dostępne w naszym regionie. Jedyna które udało mi się kupić, to aż w Poznaniu. Powodzenia! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kopyr Opublikowano 13 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2013 Orkę warzyliśmy 28. grudnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Undeath Opublikowano 13 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2013 Tak to jest jak się warzy na większą skalę to zapomina się o domowych potrzebach. To czekam na borsuka, może 20 będzie już w ZUPie? Czyli Orka będzie tylko na Amarillo zapowiada się smakowicie w takim bądź razie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kopyr Opublikowano 13 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2013 Zwykle bywa tak, że w ZUPie jest w kolejną środę, a więc wypadałoby 23. stycznia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskaliber Opublikowano 14 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2013 Szykują się w najbliższym czasie powtórki jakichś poprzednich piw oprócz Borsuka? Niestety do tej pory udało mi się upolować tylko Kangaroo, a chętnie bym spróbował innych, które przegapiłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kopyr Opublikowano 15 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2013 Generalnie chcemy wszystkie nasze piwa powtarzać, no za wyjątkiem Sępa. Tzn. Sępa też, ale to już nie będzie Sęp, tylko inne AIPA. Renifer również będzie dopiero na Boże Narodzenie. Co będzie następne? Najprawdopodobniej coś jasnego, czyli albo Shark, albo raczej AIPA właśnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Undeath Opublikowano 15 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2013 Mi się podoba wasza otwartość na nowe style, i jak dla mnie nie musicie warzyć poprzednich piw tylko nowe albo warzyć tamte i też nowe, ale tak to się chyba nie da Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ray Opublikowano 15 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2013 A można Wasze piwa kupić gdzieś na śląsku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scooby_brew Opublikowano 15 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2013 Co będzie następne? Kilka moich sugestii: 1. "Czarna Magia" - Black IPA 2. "Czart" - Porter Wędzony (górnej albo dolnej fermentacji) 3 "Czekoladowa Piękność" - Stout (albo Porter) Czekoladowy 4. "Megalodon" - IIPA (chociaż Sęp i Shark to w zasadzie IIPA) 5. "Kawa Kawa" - Stout kawowy, piwo śniadaniowe o niskim % ABV 6. "Czerwony Diabeł Chili" - Red Ale z papryką chili Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mareks Opublikowano 15 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2013 (edytowane) Co będzie następne? Kilka moich sugestii: 1. "Czarna Magia" - Black IPA 2. "Czart" - Porter Wędzony (górnej albo dolnej fermentacji) 3 "Czekoladowa Piękność" - Stout (albo Porter) Czekoladowy 4. "Megalodon" - IIPA (chociaż Sęp i Shark to w zasadzie IIPA) 5. "Kawa Kawa" - Stout kawowy, piwo śniadaniowe o niskim % ABV 6. "Czerwony Diabeł Chili" - Red Ale z papryką chili Kopyr pisał, że nazwy piw biorą od nazw zwierząt. Edytowane 15 Stycznia 2013 przez mareks Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
underoak Opublikowano 15 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2013 Co będzie następne? Kilka moich sugestii: 1. "Czarna Magia" - Black IPA 2. "Czart" - Porter Wędzony (górnej albo dolnej fermentacji) 3 "Czekoladowa Piękność" - Stout (albo Porter) Czekoladowy 4. "Megalodon" - IIPA (chociaż Sęp i Shark to w zasadzie IIPA) 5. "Kawa Kawa" - Stout kawowy, piwo śniadaniowe o niskim % ABV 6. "Czerwony Diabeł Chili" - Red Ale z papryką chili Scoob - oni już uwarzyli Black IPA, nazwali je Orka, Kopyr pewno powie kiedy będzie dokładnie w sprzedaży Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scooby_brew Opublikowano 15 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2013 To zamiast "Czerwonego Diabła Chili": "Chupacabra" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kopyr Opublikowano 15 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2013 Smoked Porter też już warzyliśmy. To właśnie Borsuk. Podobnie jak Kawka, to z kolei Coffee Stout. Więc jak widzisz Scooby, 3 pozycje z twojej wish list już machnęliśmy. :-D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KosciaK Opublikowano 15 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2013 A można Wasze piwa kupić gdzieś na śląsku? Sęp był (a może jeszcze jest, musiałbyś przedzwonić lub zapytać się na facebooku) do kupienia w Katowicach, w sklepie na Mariackiej (Piwa regionalne, czy jakoś tak się nazywa) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Undeath Opublikowano 20 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2013 Nikt nic nie pisze, a w sobotę już repremiera nowego/starego piwa http://www.facebook.com/photo.php?fbid=460275810712535&set=a.279984328741685.67371.120483371358449&type=1&theater Nie uda mi się dotrzeć niestety, ale za tydzień dorwę sklepową wersję to zobaczymy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszcz007 Opublikowano 20 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2013 Nikt nic nie pisze, a w sobotę już repremiera nowego/starego piwa http://www.facebook....&type=1 Nie uda mi się dotrzeć niestety, ale za tydzień dorwę sklepową wersję to zobaczymy a co tam było na ryjoksiążce bo mi wyskakuje komunikat "Zawartość chwilowo niedostępna"? Co do wyrobów kolaborantów, to wczoraj "dopadła" mnie Orka i szczerze się tym piwem zachwyciłem, naprawdę bardzo dobre. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuDeX Opublikowano 20 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2013 a co tam było na ryjoksiążce Shark Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Undeath Opublikowano 20 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2013 No ja orki nie dorwałem i żałuje, może jak drugą uwarzą to wtedy. Z mordobooka o Sharka edycję drugą mi chodzi. I brawo dla Wojtka za błąd "drinking at your own risk" ale widzę że już poprawił się Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychu_72 Opublikowano 20 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2013 Właśnie strzelilem sobie dwie Orki, a teraz porownuję z BH. Orka to świetne piwo, powiem tak - nie ma ani jednego posmaku, który by mi nie pasował. Wszystko na swoim miejscu. Piwo wchodzi fenomenalnie. Moim zdaniem lepsze od podobnej propozycji AleBrowaru. Gdyby jeszcze kosztowało 7 zł/500 to bym kupował regularnie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Faszysta Rasista Homofob Opublikowano 20 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2013 A ja sobie podobne zrobiłem w domu. Wychodzi po 1,2 zł za butelkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychu_72 Opublikowano 20 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2013 Dlatego czytam to forum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quentin Opublikowano 6 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2013 Miałem przyjemność ( oj wielką ) być na premierze Misia . Frajda z tego piwa wspaniała , jedzonko zacne , atmosfera świetna dzięki burzliwym dyskusjom z Tomkiem , Wojtkiem i Bartkiem z AleBrowaru . No i wielkie podziękowania za możliwość spróbowania Premium Lagera prosto z browaru . Cudny ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Undeath Opublikowano 6 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2013 Temat coś przycichł, a tu w międzyczasie kilka ciekawych wydarzeń było związanych z browarem, jak choćby otrzymanie tytułu Mikrobrowaru 2012 oraz premier Nowego Piwa i reedycję Sharka i Kruka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quentin Opublikowano 6 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2013 A o wspomnianej premierze Misia ani słowa . Patrząc na aktywność Tomka Kopyry może po prostu nie wyrabia , żeby wszędzie być zaktualizowanym . Tak coś mi się wydaje . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi