Sunny Opublikowano 7 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2013 (edytowane) Dziwna sprawa, zamówiłem w poniedziałek około południa i dziś zamówienie mam na miejscu, dosyć spore bo chłodnica, fermentory, słody itd itp Edytowane 7 Marca 2013 przez Sunny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Góralczyk Opublikowano 16 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2013 Zamówiłem w BA zestawik Hefeweizen i w odmciu miałem go juz po 2 dniach.Nie powiem ale byłem w pozytywnym szoku. Jak na razie jest o.k no ale dzisiaj zamówiłem jeszcze kilka rzeczy więc z pochwalnymi peanami zaczekam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiuu Opublikowano 26 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2022 Odnośnie fermentory z browamator, to jestem rozczarowany słabą jakością. Kupiłem zestaw startowy i dekle od fermentorów pękają przy otwieraniu. Bardzo kruchy plastyk, absolutnie nie polecam. Kupujcie gdzie indziej. Dodam, że ręczna kapslownica też długo niewytrzymała. Wygina się blacha od dociskania butelki. Kapslownica do wyrzucenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wizi Opublikowano 26 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2022 3 godziny temu, grzesiuu napisał: Kupiłem zestaw startowy i dekle od fermentorów pękają przy otwieraniu Kiedy kupowałeś? Jesteś na forum od 2010. Moje kupione w 2013 i takich defektów nie mają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 26 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2022 Mam wiadra z BA od kilku lat, fakt pokrywki pękają( nie wiem czy akurat od tych ale takiego typu) Większe problemy sa z wiadrami przeźroczystymi bywa że wyłamuje sie uchwyt pz dotyczy wiader z CP, HB i piweczko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
x1d Opublikowano 26 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2022 Przecież to plastik, wymaga odrobiny delikatności... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiuu Opublikowano 28 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2022 W dniu 26.04.2022 o 15:49, wizi napisał: Kiedy kupowałeś? Jesteś na forum od 2010. Moje kupione w 2013 i takich defektów nie mają. Kupowałem koledze chyba w tamtym roku. Kupujcie zestawy startowe gdzie indziej. W dniu 26.04.2022 o 16:29, anteks napisał: Mam wiadra z BA od kilku lat, fakt pokrywki pękają( nie wiem czy akurat od tych ale takiego typu) Większe problemy sa z wiadrami przeźroczystymi bywa że wyłamuje sie uchwyt pz dotyczy wiader z CP, HB i piweczko Podawanie skrótu HB jest niejednoznaczne" homebeer.pl homebrewing.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smola Opublikowano 28 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2022 W dniu 26.04.2022 o 16:29, anteks napisał: Większe problemy sa z wiadrami przeźroczystymi bywa że wyłamuje sie uchwyt Zgadza się, wszystkie wiadra mam transparentne i w kilku uchwyty już się wyłamały. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fradio Opublikowano 10 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2022 Nie wiem już w którym sklepie, ale któryś w opisie przedmiotu umieścił informację, że przezroczyste są bardziej podane na pękanie. Przekonałem się o tym, kiedy przelewając filtrat wyłamała mi się rączka, jednocześnie rozcinając mi łapę... Jednak nie winię producenta, bo wiadro było trzymane przez zimę praktycznie na zewnątrz, a ułamało się kiedy trzymałem za jedną rączkę. Niemniej od tego momentu bardziej uważam przenosząc czy przechylając pełne. Do tego poleam rękawiczki przy przenoszeniu. Co do wiader z browamatora to nie wiem czy w między czasie się nie zmieniły, ale posiadam od nich fermetor który od 2017 jest regularnie w użyciu do filtrowania i łamać się nie chce. Pokrywka gdzieś przepadła i jest trochę porysowany ale swoje zadanie spełnia bardzo dobrze. Pokrywki poleam kupić w większej ilości niż wiadra i po problemie. Z leroy wiadra w świetnym stanie, a pokrywki praktycznie wszystkie popękane, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi