Pierre Celis Posted January 30, 2013 Share Posted January 30, 2013 na pismo z kancelarii „Koneksja”. Dzisiaj listem poleconym za zwrotnym potwierdzeniem odbioru wysłałem do Kancelarii Radców Prawnych „Koneksja”: dwa pisma oraz wydruk wpisu Jest afera…, którego, jak mniemam, dotyczyło wczorajsze pismo. Poniżej znajdują się skany pism. Z mojej strony uważam … Continue reading → Wyświetl pełny artykuł Link to comment Share on other sites More sharing options...
scooby_brew Posted January 30, 2013 Share Posted January 30, 2013 Bardzo dobra odpowiedź. Swoją drogą to ja myślałem, że system prawny tutaj w Stanach jest popier... Widzę że się myliłem i w Polsce jest jeszcze gorzej. Czy myślicie, że to Browar Amber stał za tą trollowską nagonką na Kopyra z "leżakowaniem IPA" i z "diacetylem o smaku maślanki"? Link to comment Share on other sites More sharing options...
anteks Posted January 30, 2013 Share Posted January 30, 2013 (edited) To za Kopyrem stoi ogromny koncern pragnący zniszczyć Ambera Edited January 30, 2013 by anteks Link to comment Share on other sites More sharing options...
kopyr Posted January 30, 2013 Share Posted January 30, 2013 To z Kopyrem stoi ogromny koncern pragnący zniszczyć Ambera Ja stoję tam gdzie stałem, ale kto stoi tam gdzie stało ZOMO? Link to comment Share on other sites More sharing options...
baradnor Posted January 30, 2013 Share Posted January 30, 2013 Bardzo dobra odpowiedź! Ale Amber i tak ma minusa jak stąd do Kansas i z powrotem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bogi Posted January 30, 2013 Share Posted January 30, 2013 Chcą odciągnąć zainteresowanie klientów od pogorszenia się jakości ich produktów i w ogóle spadku formy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
elroy Posted January 30, 2013 Share Posted January 30, 2013 A mi się pismo średnio podoba. Wystarczyło wysłać to drugie - skromność też jest cnotą. Pierwsze może i złe nie jest, ale ostatni akapit kładzie całość i mnie lekko rozbawił. Poza tym (obym był złym prorokiem, bo ostatnio się też myliłem) dla nich (kancelarii) to na plus. Mają dalej co robić, a to jest przeliczalne na złotówki. Chcą odciągnąć zainteresowanie klientów od pogorszenia się jakości ich produktów i w ogóle spadku formy. Tak Cała Polska żyje sprawą Kopyr-Amber. Niestety klienci Lewiatana na Kobierzyńskiej w Krk (którego dzisiaj odwiedziłem) jeszcze o tym nie słyszeli. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Slonx Posted January 30, 2013 Share Posted January 30, 2013 Tak Cała Polska żyje sprawą Kopyr-Amber. Niestety klienci Lewiatana na Kobierzyńskiej w Krk (którego dzisiaj odwiedziłem) jeszcze o tym nie słyszeli. Pan zdaje się mieszka całkiem niedaleko mnie Co do Browaru Amber - cała sprawa powinna umrzeć śmiercią naturalną. Myślę, że ani Kopyrowi nie zależy na dalszej eskalacji konfliktu, ani Amberowi. Przecież tam w dziale marketingu i PRu musi być chociaż jedna osoba z łbem na karku, która dojdzie do wniosku, że gdyby sprawa została nagłośniona w tym tonie, to wizerunek browaru ucierpi. Ludzie w naszym kraju nie lubią, gdy wielki prywaciarz ciąga szarego człowieka po sądach. Link to comment Share on other sites More sharing options...
josefik Posted January 30, 2013 Share Posted January 30, 2013 Co do Browaru Amber - cała sprawa powinna umrzeć śmiercią naturalną. Myślę, że ani Kopyrowi nie zależy na dalszej eskalacji konfliktu, ani Amberowi. Przecież tam w dziale marketingu i PRu musi być chociaż jedna osoba z łbem na karku, która dojdzie do wniosku, że gdyby sprawa została nagłośniona w tym tonie, to wizerunek browaru ucierpi. Ludzie w naszym kraju nie lubią, gdy wielki prywaciarz ciąga szarego człowieka po sądach.No ale tak z tego co czytam, to co Kopyr napisał, to są żadne przeprosiny i celem jest właśnie rozgłos i eskalacja konfliktu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AgaL Posted January 30, 2013 Share Posted January 30, 2013 Jak dla mnie, najlepsze w tym piśmie jest odczucie niepokoju, którego doświadcza żona Tomka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Faszysta Rasista Homofob Posted January 30, 2013 Share Posted January 30, 2013 (edited) Chyba wiem, skąd ta nazwa kancelarii. Zobaczcie kto jest właścicielem, a kto podpisał pismo. Czyżby synalek? Znam ten typ. Więcej nie napiszę, bo jeszcze gotów mnie podać do sądu. I jeszcze specjalizuje się w "ochronie własności intelektualnej", czyli najgorszej zarazie jaką świat widział. Edited January 30, 2013 by jake Link to comment Share on other sites More sharing options...
Usiu Posted January 30, 2013 Share Posted January 30, 2013 Jak dla mnie, najlepsze w tym piśmie jest odczucie niepokoju, którego doświadcza żona Tomka Dla mnie najlepsze jest wybaczenie w duchu chrześcijańskiego pojednania Link to comment Share on other sites More sharing options...
scooby_brew Posted January 30, 2013 Share Posted January 30, 2013 Jak dla mnie, najlepsze w tym piśmie jest odczucie niepokoju, którego doświadcza żona Tomka O jesuu ludzie powiedzcie mi że ten post nie jest na serio? Link to comment Share on other sites More sharing options...
elroy Posted January 30, 2013 Share Posted January 30, 2013 No raczej jest na serio. A po co żonę w całą sytuację miesza Tomek? Link to comment Share on other sites More sharing options...
szop007 Posted January 30, 2013 Share Posted January 30, 2013 Jak dla mnie, najlepsze w tym piśmie jest odczucie niepokoju, którego doświadcza żona Tomka Bardzo śmieszne Link to comment Share on other sites More sharing options...
anteks Posted January 30, 2013 Share Posted January 30, 2013 No raczej jest na serio. A po co żonę w całą sytuację miesza Tomek? Połowa kasy jest jej, chyba że mają rozdzielność majątkową Link to comment Share on other sites More sharing options...
scooby_brew Posted January 31, 2013 Share Posted January 31, 2013 No raczej jest na serio. A po co żonę w całą sytuację miesza Tomek? Tak teraz zauważyłem wzmiankę Kopyra w liście do prawników Browar Amber n.t. jego żony, ale co się dziwić; oni próbują jego i jego rodzinę zbankrutować. Nic dziwnego że jego rodzina sie stresuje. Ja mam taki pomysł: zostawmy rodziny innych ludzi poza obrazem, nie ruszajmy ich, i bądzmy cywilizowani. Nie cieszmy się z cudzego nieszczęscia. To tylko taki zwariowany pomysł. Co o tym myślicie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
AG1929 Posted January 31, 2013 Share Posted January 31, 2013 Jakieś 20 lat temu, gdy zaczynałem smakować cudowny napój, pewien browar konkurował smakowo i cenowo z browarami z Elbląga, Braniewa i Gdańska. Był najtańszy, ale i marny w smaku. Wtedy niestety, pozbawiony jakiegokolwiek dochodu, byłem zmuszony kierować się ceną produktu i wybierać najtańszy trunek. Tak też postępowali moi koledzy. Powstało wtedy takie powiedzenie: 'Każdy bamber, pije ..........' Link to comment Share on other sites More sharing options...
Slonx Posted January 31, 2013 Share Posted January 31, 2013 Ja mam taki pomysł: zostawmy rodziny innych ludzi poza obrazem, nie ruszajmy ich, i bądzmy cywilizowani. Nie cieszmy się z cudzego nieszczęscia. To tylko taki zwariowany pomysł. Co o tym myślicie? No jak to tak? Współczuć? Nie cieszyć się, że ktoś ma chociaż przez chwilę gorzej? Jak żyć? Link to comment Share on other sites More sharing options...
jacer Posted January 31, 2013 Share Posted January 31, 2013 'Każdy bamber, pije ..........' Te, odczep się od bambrów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AgaL Posted January 31, 2013 Share Posted January 31, 2013 No raczej jest na serio. A po co żonę w całą sytuację miesza Tomek? Tak teraz zauważyłem wzmiankę Kopyra w liście do prawników Browar Amber n.t. jego żony, ale co się dziwić; oni próbują jego i jego rodzinę zbankrutować. Nic dziwnego że jego rodzina sie stresuje. Ja mam taki pomysł: zostawmy rodziny innych ludzi poza obrazem, nie ruszajmy ich, i bądzmy cywilizowani. Nie cieszmy się z cudzego nieszczęscia. To tylko taki zwariowany pomysł. Co o tym myślicie? Wszystkim spiętym, śmiertelnie poważnym i przejętym całą tą sytuacją wyjaśniam, że chodziło mi o użyte sformułowanie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
scooby_brew Posted January 31, 2013 Share Posted January 31, 2013 Aga, my wiemy ze nie mowilas na serio. Tylko tak zabrzmialo, to wszystko. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts