korzen16 Opublikowano 29 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2014 koleżanka betiglo stała się posiadaczką 37L gara w bardzo rozsądnej cenie betiglo 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
betiglo Opublikowano 29 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2014 Masz oczywiście ode mnie punkcik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korzen16 Opublikowano 29 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2014 Dzięki, Najważniejsze coby się darzyło i warzyło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nalewaxxl Opublikowano 10 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2014 Mam ten pierwszy, na razie herbatę w nim na kaca robiłem, śmiga na 2 fajerki na gazowej. Ujdzie czy raczej lipa jest? A, poj. 40 l (szer. 45cm wys. 25cm) to chyba na warkę 30 l powinno starczyć bo odparowanie jak nie wiem co, no chyba że będę rozcieńczał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lgorek Opublikowano 22 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2014 też musze wymienić garczek ponieważ mam 26 litrowy i zostaje mi 2cm przy gotowaniu. Co myślicie o takim http://allegro.pl/garnek-gastronomiczny-50x30cm-hascevher-60-lit-i4248600040.html Oraz na co zwracać uwagę przy kupnie garczka grubość dna czy może coś innego. Garczek chciałbym aby był niższy a szerszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rabbek Opublikowano 22 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2014 http://olx.pl/oferta/garnek-CID628-ID5Sglh.html#692bd315dd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leech Opublikowano 22 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2014 też musze wymienić garczek ponieważ mam 26 litrowy i zostaje mi 2cm przy gotowaniu. Co myślicie o takim http://allegro.pl/ga...4248600040.html Oraz na co zwracać uwagę przy kupnie garczka grubość dna czy może coś innego. Garczek chciałbym aby był niższy a szerszy. Bardzo fajny garnek, dobra cena i ma grube dno dzięki czemu oprócz gotowania nadaje się też do zacierania (nie przypali się słód). Jeżeli warzysz na standardowej kuchence to średnica 50cm jest idealna żeby przykryć wszystkie palniki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rabbek Opublikowano 22 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2014 dla mnie ten garnek jest beznadziejny no chyba , że faktycznie duże warki robisz. Bo jak 20 litrów to nawet tego schłodzić dobrze nie idzie bo chłodnica w 1/3 będzie przykryta tylko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lgorek Opublikowano 22 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2014 Jako źródło ciepła będę zapewne od następnej warki używał taboretu http://allegro.pl/taboret-gazowy-7-5-kw-termopara-piezo-zestaw-podla-i4177933052.html ponieważ na kuchence 4 palnikowej ciężko idzie, dodatkowo problem z wietrzeniem pomieszczenia a tak jak bedzie taboret to wszystko bede robil tam gdzie chcial. Z chłodnicą nie ma problemu bo sobie wygnę rurę karbowaną jak potrzeba, więc dla mnie lepszy jest niższy garnek niż wysoki. Tylko własnie brakował będzie garczek, a wpadł mi przez przypadek taki w wyszukiwarkę. Zacieram i gotuje w tym samym garczku może kiedyś będą dwa osobne. Druga sprawa że obecnie mam 4 warki uwarzone dzień po dniu i pewnie przy kolejnej też tak będzie. A w przypadku większego garczka można zrobić na jeden raz na dwa fermentory. Dlatego pisze do was czy garczek z powyższego posta warto kupić. Czy jest potrzebne grube dno ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rabbek Opublikowano 22 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2014 takiej średnicy gar to też duże parowanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichalW Opublikowano 22 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2014 takiej średnicy gar to też duże parowanie. To można przykręcić gaz. A pomieścisz się z zacierem do kadzi filtracyjnej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rabbek Opublikowano 22 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2014 Jak przykręcić jak to ma się gotować ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichalW Opublikowano 22 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2014 Ma wrzeć czy wystarczy ruch w garnku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr2 Opublikowano 22 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2014 takiej średnicy gar to też duże parowanie. a jaki to stanowi problem (wyjaśnij jeśli można)? Uwzględniasz to w całym procesie i do roboty. Jak przykręcić jak to ma się gotować ? normalnie, kurkiem (najczęściej) tak by wrzało ale nie koniecznie na maksimum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichalW Opublikowano 22 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2014 Dlatego pisze do was czy garczek z powyższego posta warto kupić. Czy jest potrzebne grube dno ? Mam wersję 40 l, nie narzekam. Może tylko na to, że przerwa dekstrynująca wymaga wyczucia palnika. No i trochę waży . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 23 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2014 takiej średnicy gar to też duże parowanie. Używałeś takiego ? Mam szeroki gar (50cm średnicy) i nie ma problemów ze zbyt dużym odparowywaniem. Mieszczę się w 12-13%. Do tego porządnie gotuje i mam potężne przełomy. Dlatego pisze do was czy garczek z powyższego posta warto kupić. Czy jest potrzebne grube dno ? Gar wygląda solidnie, grube dno nie jest niezbędne ale się przydaje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rabbek Opublikowano 23 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2014 Mój gar ma 45 cm średnicy i odparowuje 6 litrów. A gaz można przykręcić tylko wtedy już pewnie nie będzie gotowanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
winopiwo666 Opublikowano 1 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2014 a co myślicie o takim garnku? Znam gościa co robi bardzo fajne garnki z stali nierdzenej, ja sam taki mam! - pojemność 50 litrów - ścianki boczne 1 mm - dno 1,5 mm - mufa 3/4 wspawana przy dnie ( do filtracji, można tam zakręcić zawór ja mam narazie korek) - średnica 40 cm , wysokość 40 cm za garnek taki jak na zdjęciu zapłaciłem 600 zł - jeszcze gość mi wysłał spedycją gratis jak coś to pisać do mnie i mogę załatwić taki gar! meil : winopiwo666@interia.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lewatywa8 Opublikowano 1 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2014 Kupa szmalu, jak dla mnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nikitechi Opublikowano 1 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2014 na allegro 50l z przykrywką chodzą za 300zł co to za okazja za 6 stów?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piok Opublikowano 1 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2014 (edytowane) @winopiwo666 - chyba trochę przepłaciłeś Ja za swój spawany zapłaciłem 250 zł. Z pokrywką, z mufą, wym. 400x450mm Jedynie co to musiałem sobie sam spoiny wytrawić. Edytowane 1 Czerwca 2014 przez piok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
winopiwo666 Opublikowano 1 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2014 na allegor za 300 zł na allegro 50l z przykrywką chodzą za 300zł co to za okazja za 6 stów?? na allegro za 300 zł są wykonane z "stali szlachetnej" stal stal szlachetna to może być stal. H17 ( 1.4016) a taka stal nie jest w 100% nierdzewna! jeśli te garnki za 300 z allego są z stali 0H18N9 - to zgadzam się że jest to okazja!( tylko brać!) przemo_07_10 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lewatywa8 Opublikowano 1 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2014 Arkusz blachy 304, 2000x1000mm to koszt rzędu 260zł, za to mamy 2 gary i trochę blachy zostanie. Za kwotę 600 zł to nic tylko gary klepać... po prostu drogi ten spawacz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrblaha Opublikowano 1 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2014 600zł za taki garnek to przynajmniej 2x za dużo. Zdarzało mi się kupować większe pojemności za ułamek tej ceny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maryush Opublikowano 1 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2014 Zdecydowanie za drogi ten gar. Pewnie bez wywinięcia jest mało stabilny i nie da się go przenieść gdy jest pełny Za tę kasę 4 kegi 50l będą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi