crosis Opublikowano 17 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2013 Ej, mało śmieszny ten żart... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korzen16 Opublikowano 17 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2013 hmmm......... jakoś nie wierzę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 17 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2013 248 warek i wystarczy. Koniec działalności Andrzej to, że czasami marudzisz to wszyscy wiemy, ale TAKA DECYZJA. Ja też miesiąc temu zakończyłem działalność, alt tylko do jesieni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bnp Opublikowano 17 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2013 u mnie w pracy stary dobry inspektor powiedział : kto pił a nie pije, ten będzie pił kto palił a nie pali, ten będzie palił kto nie ruh..ł ten nie będzie ruh...ł ja dodaje : kto warzył a nie warzy ten będzie warzył anteks 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sztyft Opublikowano 14 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2013 248 warek i wystarczy. Koniec działalności A ptaszki co innego ćwierkały, coś o jakiejś kolaboracji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piwosz Opublikowano 16 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2013 Speniał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 16 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2013 A co to znaczy, bo nie znam słowa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makaron Opublikowano 16 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2013 Dawno nie słyszałem tego słowa w użyciu, ale generalnie u mnie na podwórku używano tego słowa zamiennie ze słowem stchórzyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Usiu Opublikowano 16 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2013 A co to znaczy, bo nie znam słowa? http://leksykony.interia.pl/haslo?hid=253432 http://www.miejski.pl/slowo-Speniać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 25 Lipca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2013 Nie będę już hejtować,6 lat i wystarczy. Miło było was poznać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Giziu Opublikowano 26 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2013 Anteks, pozdrawiam Cię serdecznie. Na Twoich przepisach uczyłem się warzyć piwo. Lubisz pomarudzić, ale mam madzieję, że poznam Cię kiedyś osobiście. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dori Opublikowano 26 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2013 Nie będę już hejtować,6 lat i wystarczy. Miło było was poznać Anteksie drogi nie wygłupiaj się i zostań. Sporo się od Ciebie nauczyłam i będzie Cię tutaj brakować. Makaron i St. Anger 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tieroo Opublikowano 26 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2013 Dobra dobra Anteks robi sobie wakacje, sezon letni, i moge sie zalozyc ze wróci na koniec wrzesnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacenty Opublikowano 27 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2013 (edytowane) Chyba mało kto da się na to nabrać. Warzenie piwa, po czasie staje się częścią życia, nie można tak po prostu powiedzieć, że się z tego rezygnuje. Uczestnictwo w życiu forum można ograniczyć, ale całkowicie zrezygnować się nie da (no chyba, że inne forum powstanie). Edytowane 27 Lipca 2013 przez Jacenty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sojer Opublikowano 27 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2013 Ja tam nie warzę od roku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GB... Opublikowano 27 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2013 Ja tam nie warzę od roku. współczuję chyba, że masz ludzi, którzy za Ciebie to robią Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kasanga Opublikowano 27 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2013 (edytowane) Warzenie to hobby , czasami się znudzi. To chyba wie każdy który miał kiedyś jakąś pasję. Dodałem wątekwątek do ulubionych, sam jestem ciekaw jak to się skończy. Pozdrawiam jeszcze nie pier.. na punkcie warzenia, tych co pełną parą oraz tych co robią tą bo człek nie wielbłąd napić się musi. Kasanga ps. sry za ort i interp. troszkę jestem chmielny. Edytowane 27 Lipca 2013 przez Kasanga Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacenty Opublikowano 27 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2013 Ja tam nie warzę od roku. Bo? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tadzik Opublikowano 28 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2013 Ja tam nie warzę od roku. Bo? Przecież to indywidualna sprawa każdego jak często warzy lub zawiesza piwowarstwo na mniej lub bardziej określony czas. Sam warzę co kilka miesięcy i nie czuję się z tego powodu gorszym piwowarem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GB... Opublikowano 28 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2013 Co zrobić jeśli lubi się piwo? Wypija się jedno czy dwa dziennie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacenty Opublikowano 28 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2013 Sam warzę co kilka miesięcy i nie czuję się z tego powodu gorszym piwowarem. Nie o to chodzi. Ciekawi mnie jakie mogą być powody powieszenia fartucha na kołku- osobiste, zdrowotne, ekonomiczne czy inne. Nie wyobrażam sobie, żeby komuś po prostu się znudziło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrblaha Opublikowano 28 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2013 Znam masę ludzi którzy odpuścili po kilkunastu warkach... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e-prezes Opublikowano 29 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2013 Kiedy zaczynałem z warzeniem piwa była to bardziej zabawa w odkrywanie czegoś nowego. Nie było na rynku ale, IPA, a stouty bardzo z rzadka... wszystko z importu i drogo. Dziś na rynku jest masę piw, importowanych wyróżniających się, jak i rodzimych bez liku też niczego sobie. Nie jest to jeszcze rewolucja, ale będąc raz na jakiś czas w cywilizowanych rejonach Polski da się tym nacieszyć. Nie wiem jakie idee przyświecały Anteksowi w rozpoczęciu przygody, ale mnie piwowarstwo komercyjne (w sklepach) daje już wystarczająco satysfakcji. Też noszę się z zamiarem porzucenia tego hobby i wydaje mi się, że rozumiem kolegę. Nie znaczy to, ze "palimy mosty", ale, że nie jest to już wiodący element naszego życia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bnp Opublikowano 29 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2013 Też noszę się z zamiarem porzucenia tego hobby hehe ja to już słyszę od ponad roku ... i dalej warzysz dobre piwa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 29 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2013 Ja też rzuciłem warzenie. Od ponad 2-3 miesięcy już nie warzę. Mam tyle, że do jesieni mi starczy. :smilies: :smilies: :smilies: :smilies: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi