anteks Opublikowano 4 Czerwca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2022 Grodziskie 371 Woda z Grodziska Pszeniczny wędzony Bruntal 2.5kg Wędzony Bestmaltz 1kg Marynka 20g Saaz 30g Zacieranie 25l wody 67'C 90min 78'C 10min Gotowanie 60min 0' marynka 20g 50'Saaz 30g Zadrożdzone Grodziami gęstwą nike21 i Joosto 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 11 Czerwca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2022 (edytowane) warka 372 Pilzneński 5kg Marynka 20g Mosaic 70g Zacieranie 67'C 90min 78'C 10min Gotowanie 60' 0' Marynka 20g W czasie studzenia 70g Mosaic Zadrożdżone Lutrą Fermentacja ciśnieniowa, po 12h w baniaku aż sie gotuje Edytowane 11 Czerwca 2022 przez anteks Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 27 Lipca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2022 (edytowane) Chyba pierwszy kwasik w domu Pale ale 5kg zacieranie 67'C 60min wyszło około 30l ph ustalone na 4,5, dodana bakteria i zostawione na 48h zeszło do ph3 dodana laktoza 1kg zagotowane, ostudzone i zadrożdżone kvejkami dodam jeszcze jakieggos soku ale to pomyślimy jaki blg 14 Edytowane 27 Lipca 2022 przez anteks Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 9 Sierpnia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2022 Jestem mile zaskoczony kwasem, dzisiaj próbowalem z porzeczką https://fb.watch/eOuL1m7EeJ/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanys93 Opublikowano 10 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2022 W dniu 11.06.2022 o 10:43, anteks napisał: warka 372 Pilzneński 5kg Marynka 20g Mosaic 70g Zacieranie 67'C 90min 78'C 10min Gotowanie 60' 0' Marynka 20g W czasie studzenia 70g Mosaic Zadrożdżone Lutrą Fermentacja ciśnieniowa, po 12h w baniaku aż sie gotuje I jak wyszlo piwko na lutrze pod cisnieniem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 10 Sierpnia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2022 Godzinę temu, Hanys93 napisał: I jak wyszlo piwko na lutrze pod cisnieniem? Jakieś dziwne w smaku za to kwasy zarąbiste Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanys93 Opublikowano 11 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2022 (edytowane) 20 godzin temu, anteks napisał: Jakieś dziwne w smaku za to kwasy zarąbiste A jaka temperatura fermentacji mniej wiecej pod cisnieniem byla? Planuje na tym w zime serie standardowych 11stek i 12stek i sie zastanawiam jak sie za te drozdze zabrac.. Malo informacji w necie o nich. Podobno dobry ala Pils na nich wychodzi. A te kwasy tez pod cisnieniem? Edytowane 11 Sierpnia 2022 przez Hanys93 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 12 Sierpnia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2022 20 godzin temu, Hanys93 napisał: A jaka temperatura fermentacji mniej wiecej pod cisnieniem byla? Planuje na tym w zime serie standardowych 11stek i 12stek i sie zastanawiam jak sie za te drozdze zabrac.. Malo informacji w necie o nich. Podobno dobry ala Pils na nich wychodzi. A te kwasy tez pod cisnieniem? temp około 30' bo obecjie taka jest w garażu. Kwasa też fermentowałem ciśnieniowo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanys93 Opublikowano 12 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2022 3 godziny temu, anteks napisał: temp około 30' bo obecjie taka jest w garażu. Kwasa też fermentowałem ciśnieniowo Jest malo informacji w necie ale z tego co czytalem wlasnie w tych temperaturach w ktorych fermentowales ok. 33 stopni daja optymalne efekty. Ja w zime w mieszkaniu bede mial mysle nieco ponad 20 stopni wiec poprobuje cos w kierunkach lagerowych jak Pils czy Helles, raczej bezcisnieniowo. Taki jest przynajmniej plan. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. anteks Opublikowano 14 Października 2022 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 14 Października 2022 wczoraj minęło 19 lat od zabutelkowania pierwszej warki zasada, Fidel, elroy i 6 innych 9 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 14 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2022 Brawo, niebawem ładny jubileusz anteks 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 26 Października 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Października 2022 warka 377 24.10.22 wędzony pils skład Pilzneński 2,5 wędzony 3 Iunga 30g Lubelski 60g W34/70 zacieranie 62'C 30min 72'C 90min 78'C 10min Gotowanie 0' Iunga 30g 30' Lubelski 30g 5' Lubelski 30g wyszło 25l 13blg Fermentacja ciśnieniowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 7 Listopada 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2022 W dniu 26.10.2022 o 14:10, anteks napisał: warka 377 24.10.22 wędzony pils skład Pilzneński 2,5 wędzony 3 Iunga 30g Lubelski 60g W34/70 zacieranie 62'C 30min 72'C 90min 78'C 10min Gotowanie 0' Iunga 30g 30' Lubelski 30g 5' Lubelski 30g wyszło 25l 13blg Fermentacja ciśnieniowa po 2 tyg poszło do kega. Testowo nalane też do 3 petów 1,5l i nagazowane sztucznie. Po 15 min wyglądało jak na zdj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 8 Listopada 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2022 Pszenica 378 07.11.22 skład Pszeniczny 2,5kg Pilzneński 2,5kg Lubelski 30g Zacieranie 45'C 60min 67'C 60min gotowanie 60min od początku Lubelski 30g wyszło 22l 12blg zadrożdzone Gwoździami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 14 Listopada 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2022 Wędzony pils v2.0 sklad Bestmaltz wędzony 5kg Marynka 30g Lubelski 30g zacieranie 62'C 30min 72'C 60min Gotowanie 80min 20' marynka 30g 60' lubelski 30g Fermentacja w fermzilli 26l 12blg. Gęstwa W34/70 Słód wędzony z TB to jakaś popierdółka, koło wędzonego to chyba tylko leżało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 25 Listopada 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2022 (edytowane) Dwa tygodnie fermentacji pod ciśnieniem Wędzony Pils2, 100% wędzonego a wędzonka nikła Edytowane 25 Listopada 2022 przez anteks Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 10 Grudnia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2022 Wszyscy maja książkę mam i ja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 9 Stycznia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2023 (edytowane) warka 380 Pilzneński 5kg Monachijski 1kg Marynka 20g Hallertau 50g Zacieanie 62'C 30min 72'C 60min 78'C 10min Gotowanie 90min 60' Marynka 30' Hallertau 25g 15' Halertau 25g Zadrożdzone gęstwą W34/70 Chłoldzenie do 12'C za pomocą wymiennika 30min wody poszło jakieś 60-70l Edytowane 9 Stycznia 2023 przez anteks Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 15 Maja 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2023 powrót po przerwie 381 słód 5kg (po przeprowadzonym śledztwie wyszło że monach ) Marynka 35g Lubelski 35g Zacieranie 67'C 70min 78'C 10min Gotowanie 60min 60' Marynka 35g 0' Lubelski Fermentacja ciśnieniowa S04 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 18 Maja 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2023 382 Grodziskie skład Wędzony dębem Viking 2,5kg Wędzony Steinbach 0,5kg Lubelski 70g Grodzie Dębowe Woda Grodziska Zacieranie 62'C 30min 72'C 30min 78'C 10min Gotowanie 60' 0'Lubelski 50g 55' Lubelski 20g Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 24 Maja 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2023 Warka 383 Pale Ale 5 misek Marynka 35g Amarillo 100g Zacieranie 90min 67'C Gotowanie 60' 0 min Marynka PH 35g Whirpoll 70'C 100g amarilo wyszło 27l 13blg Wlane do fermentacji ciśnieniowej na gęstwę S04 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 22 Sierpnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2023 Opisywanie warek cos kuleje ale jednak cos powstało i podobno nawet dobre ps Lubię konkursy na Słowacji 😜 Joosto, monodem, Ununul i 1 inny 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 22 Sierpnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2023 (edytowane) Nawet na weszlo.com o tym mówili https://youtube.com/clip/Ugkx7le-kt-gHu-fPY6DXAN5ZHFal6cRDPaV Edytowane 22 Sierpnia 2023 przez anteks Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korzen16 Opublikowano 31 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2023 W dniu 4.02.2021 o 13:14, anteks napisał(a): przezbrajanie Pamiętasz jaki tam jest gwint? - na moje oko 3/8" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 31 Sierpnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2023 (edytowane) 38 minut temu, korzen16 napisał(a): Pamiętasz jaki tam jest gwint? - na moje oko 3/8" Pójdę do garażu to zmierzę, ale patrząc w zamówienia to gwint 1/4 na wąż 3/8 Edytowane 31 Sierpnia 2023 przez anteks Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się