Pieron Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Warka 213 - Krzywy RYJ 12,9°Blg z dnia 23 marzec 2011 Przelane na cichą. Zeszło na 3,1°Blg. W smaku super chmielowe, wydaje się lepsze niż IPA, bo IPA jest bardziej ziołowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Warka 215 - Kölsch 12°Blg z dnia 30 marzec 2011 Też na cichej. Zeszło na 2,7°Blg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Warka 214 - 7 zbórz 13°Blg z dnia 30 marca 2011 Przelano też na cichą. Zeszło na 2,4°Blg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Warka 212 - Brown Ale 12°Blg z dnia 23 lmarzec 2011 Dziś rozlałem do kega i butelek. Zeszło na 2,7°Blg i ma 5,2% alk. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Zaintrygowała mnie sygnatura Czasem nie piszę po polsku (taki sprzęt w fonie) Nie mów Pieronie, że masz śląski słownik T9 w telefonie (o chyba do rymu) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Warka 210 - Sylwestrowo Czerwono Bana 11,5°Blg z dnia 15 marzec 2011 Również dziś rozlano w dwa kegi i ponad skrzynkę flaszek. Zeszło na 2°Blg i ma 5,3% alk. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Warka 208 - 7 zbórz 13°Blg z dnia 15 marca 2011 Również dziś poszło po kega i flaszek. Zeszło na 2,9°Blg i ma 5,6% alk. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Zaintrygowała mnie sygnatura Czasem nie piszę po polsku (taki sprzęt w fonie) Nie mów Pieronie, że masz śląski słownik T9 w telefonie (o chyba do rymu) Oj, Tomek wgrałem najnowszy soft i tam nie ma polskiego. Czekam aż się coś zmieni ale jakoś mi się to dłuży. Jak na razie tak używam, trza to przeboleć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Warka 209 - KOZIOŁ Ofiarny 17,4 z dnia 15 marca 2011r. Też przelano na cichą. Zeszło na 4,4°Blg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Zaintrygowała mnie sygnatura Czasem nie piszę po polsku (taki sprzęt w fonie) Nie mów Pieronie' date=' że masz śląski słownik T9 w telefonie (o chyba do rymu)[/quote'] Oj, Tomek wgrałem najnowszy soft i tam nie ma polskiego. Czekam aż się coś zmieni ale jakoś mi się to dłuży. Jak na razie tak używam, trza to przeboleć. Aaa o to chodzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2011 (edytowane) Warka 216 - 100% Weizen 11,2°Blg z dnia 5 kwiecień 2011 Składniki: - pszeniczny 10 kg; - chmiel Lubelski 80 g; - WLP 300 Hafeweizen. Zacieranie: - 44°C - i 15'; - 52°C - i 10'; - 62°C - i 30'; - 72°C - i 90'; - podgrzanie do 77°C filtracja. Chmielenie: - 0' - całość; - 60 - chłodzenie. Drożdże zadane w 17°C. Filtracja to bajka, choć piwo mętne jak pieron a i przełom znakomity (ostatnio często taki mam). Edytowane 6 Kwietnia 2011 przez pieron Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Pieronie, ale Ty jesteś pieruńsko robotny jak tak patrzę ile Ty na raz robisz to mi głupio się robi ile się zabierałem do namnożenia drożdży Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Pieronie, ale Ty jesteś pieruńsko robotny jak tak patrzę ile Ty na raz robisz to mi głupio się robi ile się zabierałem do namnożenia drożdży Sam osobiście je namnażasz? To też bym poległ, szczególnie po tych przelewaniach i rozlewaniach. Ale dziś miałem pomocnika, moją córę i dzięki niej dałem rady. A co do drożdży to mi się same namnażają (parę razy gdy była ostra zima to też z nimi spałem, ale czego nie robi się dla piwowarstwa). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admiro Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Składniki:- pszeniczny 10 kg; Filtracja to bajka, choć piwo mętne jak pieron a i przełom znakomity (ostatnio często taki mam). Pieronie czym ty filtrujesz? Sama pszenica i filtracja bajka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Pieronie' date=' ale Ty jesteś pieruńsko robotny jak tak patrzę ile Ty na raz robisz to mi głupio się robi ile się zabierałem do namnożenia drożdży[/quote']Sam osobiście je namnażasz? To też bym poległ, szczególnie po tych przelewaniach i rozlewaniach. Ale dziś miałem pomocnika, moją córę i dzięki niej dałem rady. A co do drożdży to mi się same namnażają (parę razy gdy była ostra zima to też z nimi spałem, ale czego nie robi się dla piwowarstwa). no właśnie namnażam ze skosu drożdże do grodziskiego, najpierw ezą do 5 ml w probówce, potem do drugiej probówki, małej kolbki, a teraz się kręci duża kolba. No ja miałem wszystko przygotowane tylko jak powie się A to trzeba powiedzieć B i uważać żeby się nie skończyło na K teraz staram się bardziej przykładać do piwa ale teraz cierpię na niemoc twórczą. Planuje przed zlotem grodzisza i kontynuować duvela póki mam gęstwę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Składniki:- pszeniczny 10 kg; Filtracja to bajka' date=' choć piwo mętne jak pieron a i przełom znakomity (ostatnio często taki mam).[/quote'] Pieronie czym ty filtrujesz? Sama pszenica i filtracja bajka? Sprzęt ten sam co ma Josefik czyli rurka miedziana ponacinana. Żytnie i pszenica 100% to już nie problem, a tak się tego bałem.:cool2: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admiro Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2011 (edytowane) Sprzęt ten sam co ma Josefik czyli rurka miedziana ponacinana. Żytnie i pszenica 100% to już nie problem, a tak się tego bałem.:cool2: A to dobrze - filtrator taki jak i u mnie Test na żytnim za tydzień. Edytowane 5 Kwietnia 2011 przez admiro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2011 No to trzymam kciuki. Ja przyznam, że się żałuję, że nie zakupiłem więcej żytniego, ale co tam, wystarczy zrobić raz a dobrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekKocurek Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Warka 216 - Weizen 11,2°Blgz dnia 5 kwiecień 2011 Składniki: - pszeniczny 10 kg; [ciach] Filtracja to bajka, choć piwo mętne jak pieron a i przełom znakomity (ostatnio często taki mam). A Tobie coś w ogóle zostało po filtracji w garze zaciernym?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Warka 216 - Weizen 11' date='2°Blgz dnia 5 kwiecień 2011[/b'] Składniki: - pszeniczny 10 kg; [ciach] Filtracja to bajka, choć piwo mętne jak pieron a i przełom znakomity (ostatnio często taki mam). A Tobie coś w ogóle zostało po filtracji w garze zaciernym?? no ba, wszystko czyli caly slod. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Warka 217 - Scottish Heavy 70/- 9,8°Blg z dnia 6 kwiecień 2011 Składniki: - pilzeński 3,9 kg; - pale ale 4,13 kg; - cara-crystal 0,15 kg; - carawheat 0,2 kg; - palone ziarna jęczmienia 0,15 kg; - chmiel challenger 60 g; - WLP 028 Edinburg Ale. Zacieranie: - 52°C - i 10'; - 66°C - i 60'; - 72°C - i 20'; - podgrzanie do 77°C filtracja. Chmielenie: - 15' - 50g; - 60' - 10g; - 75 - chłodzenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2011 (edytowane) Warka 218 - IRA 12°Blg z dnia 6 kwiecień 2011 Składniki: - pilzeński 8,5 kg; - monachijski 1 kg; - biskiut malt 0,5 kg; - karmelowy ciemny 0,4 kg; - żywiecki barwiący 0,1 kg; - chmiel lubelski 150 g; - WLP 011 Europeam Ale. Zacieranie: - 52°C - i 10'; - 66°C - i 40'; - 72°C - i 30'; - podgrzanie do 77°C filtracja. Chmielenie: - 15' - 100g; - 60' - 50g; - 75 - chłodzenie. Już dawno przefiltrowane, jeszcze przegotuję wieczorem i zobaczę ile wyszło. Edytowane 7 Kwietnia 2011 przez pieron Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damian_ia4 Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Warka 2187 - IRAz dnia 6 kwiecień 2011 Fajny numer warki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Warka 2187 - IRAz dnia 6 kwiecień 2011 Fajny numer warki Ach, kopiuj/wklej i zmień Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Warka 218 - IRA z dnia 6 kwiecień 2011 Wyszło 12°Blg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się