crocco Opublikowano 24 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2013 Szalejesz ,Pieron ,szalejesz.Coś mi się zdaje,że w marcu "głodni" ze spotkania nie wyjdziemy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 24 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2013 Warka 310 - Sathi z dnia 19 stycznia 2013r. Poszło dziś w flaszki. Pieron jakie rokowania ? Moim zdaniem to nie to. Bardziej mi to smakuje na witka (może te drożdże pszeniczne tak poszły w tym kierunku). Za chwilę spróbuję jeszcze raz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 24 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2013 Jeszcze jakieś piwo może druga połowa 291 warki, ale rozlałem do kega, pojedzie do Warszawy na występy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 24 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2013 Warka 311 - Imperialny Herkules 24°Blg z dnia 24 styczeń 2013r. Składniki: - pilzeński 14 kg; - chmiel herkules tegoroczny 1 kg; - drożdże Zacieranie: - 52°C - 15'; - 62°C - i 20'; - 72°C - i 50; - 77°C - filtracja. Chmielenie: - 10' - 800 g; - 60' - 200g; - 70' - chłodzenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 24 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2013 Warka 312 - Lubczykowe 11°Blg z dnia 24 styczeń 2013r. Składniki: - wysłodziny po Herkulesie - chmiel lubelski 45g; - drożdże szaszetka dolniaków Zacieranie: - 52°C - 15'; - 62°C - i 20'; - 72°C - i 50; - 77°C - filtracja. Chmielenie: - 30' - lubczyk 20g i lubelski - 40' - chłodzenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekKocurek Opublikowano 25 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2013 Warka 279 - Imperialny Herkules 17,5°Blg Piwo podczas warzenia zrobiło się zielone. Pierwszy raz opary zrobiły się szkodliwe dla oczu, ale przyjemne dla ducha IBU ponad 1000 Niestety nie jest tak pięknie. Pomiar wykazał w najlepszym wypadku IBU ok 145. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 25 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2013 No dzięki Jacek za badania laboratoryjne. Fajnie jest sprawdzić co daje tak duże chmielenie. Warto zrobić próbę samego ekstraktu chmielowego, tam na pewno się brzeczka przyjmie całość i ciekaw jestem wyników. Natomiast świadomość ludzi, że w Imperialnym Herkulesie jest ponad kg chmielu i ich czasem przerażenie jest bezcenne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 25 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2013 Warka 308 - Schwarzbier 12,4°Blg z dnia 18 stycznia 2013r. Dziś poszło na cichą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 25 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2013 (edytowane) Warka 313 - Wędzone Jasne 13,5°Blg z dnia 25 styczeń 2013r. Składniki: - pilzeński 5 kg; - monachijski 1 kg; - wędzony 4 kg; - chmiel tradition 40 g; - drożdże 2001 Zacieranie: - 52°C - 15'; - 62°C - i 15'; - 72°C - i 40; - 77°C - filtracja. Chmielenie: - 10' - całość; - 70' - chłodzenie. Edytowane 8 Lutego 2013 przez Pieron Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 25 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2013 No dobra, czas iść do roboty a po robocie ... do Warszawy na giełdę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crocco Opublikowano 26 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2013 Wieziesz cysternami ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 26 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2013 Nie, autokarem, udało mi się już wrócić. Fajnie było spotkać dużo znajomych i napić się z nimi piwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 29 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2013 (edytowane) Warka 314 - Marcowy Dym 13,7°Blg z dnia 28 styczeń 2013r. Składniki: - monachijski 6 kg; - wędzony 6 kg; - chmiel tradition 70 g; - drożdże 2001 Zacieranie: - 52°C - 15'; - 62°C - i 30'; - 72°C - i 60; - 77°C - filtracja. Chmielenie: - 10' - 50g; - 60' - 20g; - 70' - chłodzenie. Edytowane 29 Stycznia 2013 przez Pieron Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekKocurek Opublikowano 29 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2013 Warka 314 - Mzrcowy Dym 13,7°Blg Musza Ci powiedzieć, że to nawet całkiem fajnie brzmi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 29 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2013 Warka 314 - Mzrcowy Dym 13,7°Blg Musza Ci powiedzieć, że to nawet całkiem fajnie brzmi. Mała pomyłka, zdarza się. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekKocurek Opublikowano 29 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2013 Mała pomyłka, zdarza się. No przeca wiem, że literówka, ale ładnie brzmi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 3 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2013 Kurde, pompa co, która pompuje mi gorącą brzeczkę przez wymienniki mi padła. Coś przerywała, aż przestała. Teraz do rozwiązania problemu warzenie wstrzymane. Teraz pytanie czy ta pompa na allegro co jest to z nierdzewki jest? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 3 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2013 Warka 315 - Pieroński Koźlak 16,8°Blg z dnia 2 lutego 2013r. Składniki: - pilzeński 8 kg; - monachijski 3 kg; - karmelowy 2,6 kg; - chmiel marynka 50 g; - chmiel lubewlski 40g; - drożdże 2000 i 2001 Zacieranie: - 52°C - 15'; - 62°C - i 30' i dekokcja; - 72°C - i 20; - 77°C - filtracja. Chmielenie: - 10' - marynka; - 60' - lubelski; - 70' - chłodzenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekKocurek Opublikowano 3 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2013 Kurde, pompa co, która pompuje mi gorącą brzeczkę przez wymienniki mi padła. Coś przerywała, aż przestała. Teraz do rozwiązania problemu warzenie wstrzymane. Teraz pytanie czy ta pompa na allegro co jest to z nierdzewki jest? Z tego linku wynika, że stal kwasoodporna ale z tego, że mosiądz. Trzeba się gościa zapytać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignac99 Opublikowano 3 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2013 S Kurde, pompa co, która pompuje mi gorącą brzeczkę przez wymienniki mi padła. Coś przerywała, aż przestała. Teraz do rozwiązania problemu warzenie wstrzymane. Teraz pytanie czy ta pompa na allegro co jest to z nierdzewki jest? Stal nierdzewna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korzen16 Opublikowano 3 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2013 to jest pompa cyrkulacyjna do CWU (centralnej wody użytkowej), kiedyś taką miałem i moja była faktycznie wykonana ze stali nierdzewnej, a wirnik z jakiegoś tworzywa. Tu masz opis pompy - wydaje się OK: http://www.katalog.o...odukt&id=508554 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 4 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2013 Dziś mimo choroby rozlałem co nie co wieczorem i właśnie kończę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 4 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2013 Warka 312 - Lubczykowe 11°Blg z dnia 24 styczeń 2013r. Rozlane częściowo do kega, częściowo w flaszki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 4 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2013 Warka 308 - Schwarzbier 12,4°Blg z dnia 18 stycznia 2013r. To też poszło w keg i flaszki. Zeszło na 3,4°Blg i ma 5% alk. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 4 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2013 Warka 306 - Belgian Dark Strong Ale 19,7°Blg z dnia 10 stycznia 2013r. To poszło tylko w butelki. Mało co odfermentowało, zeszło na 6,4°Blg i ma yno 7,7% alk. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się