Skocz do zawartości

Rudzki Browar Domowy "PIERON" 2007


Rekomendowane odpowiedzi

Bardzo dziękuję wszystkim za gratulacje, fajne słowa otuchy, telefony.

Mam nadzieję, że sprostam oczekiwaniom. Nie będzie to łatwe, jest wiele tematów do opanowania ale tam gdzie serce i zapał....

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Warka 316 - Rauchbock 17,8°Blg

z dnia 7 lutego 2013r.

 

Składniki:

- pilzeński 4 kg;

- barwiący żywiecki 0,3 kg;

- wędzony 7 kg;

- monachijski 3 kg;

- chmiel tradition 80 g;

 

- drożdże 2001

 

Zacieranie:

- 52°C - 15';

- 62°C - i 20' i dekokcja;

 

Chmielenie:

- 10' - całość;

- 70' - chłodzenie.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Warka 317 - Schwarzbier 13°Blg

z dnia 7 luty 2013r.

 

Składniki:

- pilzeński 5 kg;

- monachijki 3 kg;

- barwiący żywiecki 0,5 kg;

- chocolate malt 0,3 kg;

- coffe light 0,3 kg;

- carafa II 0,3 kg;

- chmiel sybilia granulat 120 g;

- 2001

 

Zacieranie:

- 52°C - 10';

- 62°C - i 15';

- 72°C - i 60;

- podgrzanie do 77°C filtracja.

 

Chmielenie:

- 10' - 70 g;

- 60' - 50g;

- 70' - chłodzenie.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.