pako1 Opublikowano 7 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2013 Adam nie za dużo tego asfaltu jak na 8 kg jasnego ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 8 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2013 A czy ja wiem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 8 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2013 Dziś to fajny czas by coś zrobić ciekawego. Bardzo się cieszę powrotem do zdrowia, córa też wyzdrowiała więc razem opanowaliśmy różne tematy. Opanowaliśmy zatem trochę kuchni i zrobiliśmy parę szybkich snikersów, odpaliliśmy wędzok, gdzie boczek i szynka nabrały swojej mocy wędzarniczej, a przy okazji zrobiliśmy co nie co dla tatusia i znajomych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 8 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2013 Warka 318 - Marcowy Dym 13,8°Blg z dnia 8 luty 2013r. Składniki: - monachijski 6 kg; - wędzony 6 kg; - chmiel tradition 70 g; - drożdże 2001 Zacieranie: - 52°C - 15'; - 62°C - i 15' i dekokcja - 72°C - i 20; - 77°C - filtracja. Chmielenie: - 10' - 50g; - 60' - 20g; - 70' - chłodzenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 8 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2013 (edytowane) Warka 319 - Jasne 14°Blg z dnia 8 luty 2013r. Składniki: - monachijski 2 kg; - pilzeński 9 kg; - chmiel marynka 150 g; - chmiel lubelski 100 g; - drożdże s-23, 34/70, dolniaków saszetki trzy ( trzy różne tanki z różnymi drożdżami). Zacieranie: - 52°C - 15'; - 62°C - i 15'; - 72°C - i 40; - 77°C - filtracja. Chmielenie: - 10' - marynka; - 55' - 50g; - 65' - 50g; - 70' - chłodzenie. Edytowane 8 Lutego 2013 przez Pieron Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 8 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2013 Warka 320 - Ciemny Dym 13°Blg z dnia 7 luty 2013r. Składniki: - pilzeński 6 kg; - mwędzony 3 kg; - barwiący żywiecki 0,3 kg; - karmel ciemny 1 kg; - carafa II 0,3 kg; - chmiel tradition granulat 80 g; - 2001 Zacieranie: - 52°C - 10'; - 62°C - i 15'; - 72°C - i 40; - podgrzanie do 77°C filtracja. Chmielenie: - 10' - 80 g; - 60' - chłodzenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 8 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2013 Zapomniałem napisać że dziś idę na kolejny rekord Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 8 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2013 Rekord prawie spalony. Grzałka zanurzeniowa mi padła. Jacek lub Czeki załatwicie mi nową? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekKocurek Opublikowano 8 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2013 Rekord prawie spalony. Grzałka zanurzeniowa mi padła. Jacek lub Czeki załatwicie mi nową? Spoko. Jeżeli tam jeszcze będzie to Ci kupię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 8 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2013 Dzięki. 2000W Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 8 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2013 Warka 321 - Pilsner 13,8°Blg z dnia 8 luty 2013r. Składniki: - monachijski 2 kg; - pilzeński 9 kg; - chmiel sybilia 250 g; - drożdże 2001. Zacieranie: - 52°C - 15'; - 62°C - i 15' i dekokcja - 72°C - i 20; - 77°C - filtracja. Chmielenie: - 10' - 150g; - 55' - 50g; - 65' - 50g; - 70' - chłodzenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 8 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2013 Dziś w browarze małe porządki, a przy okazji zmiany logistyczne. Mam smaka piwa się z kimś napić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 8 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2013 Ostatnio robiąc małe porządki przy kegach (których nigdy nie za wiele) sprawdzam stan trunków. I tak właśnie od lata miałem parę piw przeznaczonych do wylania. Co się okazało chyba doszły do siebie po czasie. U was też się długie leżakowanie sprawdza? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 8 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2013 Warka 322 - Jasne 13°Blg z dnia 8 luty 2013r. Składniki: - monachijski 1,5 kg; - pilzeński 9,5 kg; - chmiel marynka 150 g; - chmiel lubelski 100 g; - drożdże s-23, 34/70, dolniaków saszetki trzy ( trzy różne tanki z różnymi drożdżami). Zacieranie: - 52°C - 15'; - 62°C - i 15'; - 72°C - i 40; - 77°C - filtracja. Chmielenie: - 10' - marynka; - 55' - 50g; - 65' - 50g; - 70' - chłodzenie Jutro, tz dziś dodane będzie do warki 319. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 8 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2013 Tak więc udało mi się pobić kolejny rekord jeśli chodzi o ilość warek uwarzonych pod rząd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekKocurek Opublikowano 9 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2013 Mam smaka piwa się z kimś napić. Interesujące Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 9 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2013 Ty Jacek nie masz takich smaków, przeca wnet post. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 10 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2013 Pamiętacie słynne baranki drożdżowe w Brackim Browarze. Przyznam, że jak dziś zobaczyłem w kegu też takie mam radochę. Otóż mało kiedy takie baranki widzę. Czy wiecie jak się robi takie baranki i od czego zależą. Poniżej dwie warki, te same drożdże, ta sama temp. fermentacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
underoak Opublikowano 11 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2013 Wow, super to wygląda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crocco Opublikowano 11 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2013 Widać,że beza ładnie Ci wyszła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vojtol Opublikowano 11 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2013 Przyznam, że jak dziś zobaczyłem w kegu też takie mam radochę. Otóż mało kiedy takie baranki widzę. Czy wiecie jak się robi takie baranki i od czego zależą. Mi takie baranki wyszły. "Wyszły" dosłownie, z fermentora... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 12 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2013 Bardzo fajna fotka. Fermentację otwartą masz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vojtol Opublikowano 12 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2013 Bardzo fajna fotka. Fermentację otwartą masz? Chcąc nie chcąc... http://www.piwo.org/topic/8329-%e2%80%9ewymuszona%e2%80%9d-otwarta-fermentacja/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 20 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2013 Warka 317 - Schwarzbier 13°Blg z dnia 7 luty 2013r. W niedziele poszedł na cichą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 20 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2013 Warka 315 - Pieroński Koźlak 16,8°Blg z dnia 2 lutego 2013r. Na 2001 poszło też w niedziele na cichą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się