Pieron Opublikowano 20 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2013 Warka 314 - Marcowy Dym 13,7°Blg z dnia 28 styczeń 2013r. W niedziele poszedł w kega i flaszki. Zeszło na 3,5°Blg i ma 5,7% alk. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 20 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2013 Warka 313 - Wędzone Jasne 13,5°Blg z dnia 25 styczeń 2013r. Też w niedziele poszło w kega i flaszki. Również zeszło na 3,5°Blg i ma 5,6% alk. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 20 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2013 Warka 323 - Porter Bałtycki 23°Blg z dnia 18 luty 2013r. Składniki: - monachijski 3 kg; - pilzeński 7,5 kg; - wiedeński 1 kg; - karmelowy 2 kg; - palone ziarna pszenicy 0,22 kg; - pszeniczny czekoladowy 0,3 kg; - chmiel marynka 100 g; - chmiel lubelski 60 g; - glukoza 1,2 kg; - drożdże 2001. Zacieranie: - 52°C - 10'; - 62°C - i 15' i dekokcja - 72°C - i 20; - 77°C - filtracja. Chmielenie: - 15' - marynka; - 65' - lubelski; - 70' - chłodzenie. Wyszło 25,2°Blg, dolano więc trochę wody. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 20 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2013 Warka 324 - Bałtycki Porter 23°Blg z dnia 18 luty 2013r. Składniki: - monachijski 3 kg; - pilzeński 5,2 kg; - wiedeński 3 kg; - karmelowy 2 kg; - palone ziarna jęczmienia 0,4 kg; - biscut 0,4 kg; - chmiel magnum 100 g; - chmiel lubelski 60 g; - glukoza 1,1 kg; - drożdże 2001. Zacieranie: - 52°C - 10'; - 62°C - i 15' i dekokcja - 72°C - i 20; - 77°C - filtracja. Chmielenie: - 15' - magnum; - 65' - lubelski; - 70' - chłodzenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 20 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2013 Warka 320 - Ciemny Dym 13°Blg z dnia 7 luty 2013r. W poniedziałek poszedł na cichą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 23 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2013 Warka 322 - Jasne 13°Blg z dnia 8 luty 2013r. Wczoraj przelano na cichą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 23 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2013 Warka 316 - Rauchbock 17,8°Blg z dnia 7 lutego 2013r. Wczoraj też poszło na cichą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 23 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2013 Warka 318 - Marcowy Dym 13,8°Blg z dnia 8 luty 2013r. też wczoraj przelano. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 23 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2013 Warka 325 - Icebock 18°Blg z dnia 22 luty 2013r. Składniki: - monachijski 4,5 kg; - pilzeński 6 kg; - wiedeński 2,5 kg; - cara 0,5 kg; - chmiel tradition 80 g; - drożdże 2000,2001. Zacieranie: - 52°C - 10'; - 62°C - i 15' i dekokcja - 72°C - i 20; - 77°C - filtracja. Chmielenie: - 30' - całość; - 90' - chłodzenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 23 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2013 Dziś jeszcze dałem na cichą dwa koźlaki i dwa pilsy. Tak więc za tydzień będzie trochę roboty z butelkowaniem no i później z warzeniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 28 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2013 Warka 323 - Porter Bałtycki 23°Blg z dnia 18 luty 2013r. poszło na cichą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 28 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2013 Warka 324 - Bałtycki Porter 23°Blg z dnia 18 luty 2013r. Przelano na cichą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 28 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2013 Warka 326 - Czerwono Bana 13,8°Blg z dnia 28 luty 2013r. Składniki: - monachijski 1,5 kg; - pilzeński 9 kg; - chmiel tradition 140 g; - drożdże 2001. Zacieranie: - 52°C - 10'; - 62°C - i 40 - 72°C - i 30; - 77°C - filtracja. Chmielenie: - 10' - 90 g; - 60' - 40 g; - 70' - chłodzenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 4 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2013 Wiosna tuż tuż, więc skoro dziś mam wolne czas na zakończenie sezonu zimowego. Może uda użyć lodówki do fermentacji, ale ja już nie mogę się doczekać liści, grilla i fajnego piwa odpoczywając na dworze. No i w końcu koniec palenia w piecu. Tak więc jeszcze parę dolniaków jeszcze dziś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 4 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2013 Warka 316 - Rauchbock 17,8°Blg z dnia 7 lutego 2013r. Tego rozlano 1 marca w flaszki. Znów mi komp nie zapisał wyniku więc nie wiem na ile zeszło i ile ma %. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 4 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2013 Warka 317 - Schwarzbier 13°Blg z dnia 7 luty 2013r. Też 1 marca poszło w flaszki i kega. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 4 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2013 Warka 321 - Pilsner 13,8°Blg z dnia 8 luty 2013r. Poszedł w dwa kegi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 5 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2013 No i reszta opisów ze wczorajszego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 5 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2013 Warka 320 - Ciemny Dym 13°Blg z dnia 7 luty 2013r. Rozlano do kega i flaszek. Zeszło na 3°Blg i ma 5,6% alk. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 5 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2013 Warka 318 - Marcowy Dym 13,8°Blg z dnia 8 luty 2013r. Też wczoraj rozlano do kega i butelek. Zeszło na 3,8°Blg i ma 5,6% alk. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 5 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2013 Warka 327 - Jasne Mocne 14,2°Blg z dnia 4 marzec 2013r. Składniki: - monachijski 1,5 kg; - pilzeński 9 kg; - chmiel sladek, premiant i zatecki po 50g; - drożdże 34/70. Zacieranie: - 52°C - 10'; - 62°C - i 15'; - 72°C - i 40; - 77°C - filtracja. Chmielenie: - 10' - sladek i premiant; - 60' - zatecki; - 70' - chłodzenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 5 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2013 Warka 328 - Jasne Mocne 14,2°Blg z dnia 4 marzec 2013r. Składniki: - monachijski 1,5 kg; - pilzeński 9 kg; - chmiel sladek, premiant i zatecki po 50g; - drożdże 2001. Zacieranie: - 52°C - 10'; - 62°C - i 15'; - 72°C - i 40; - 77°C - filtracja. Chmielenie: - 10' - sladek i premiant; - 60' - zatecki; - 70' - chłodzenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 5 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2013 Warka 329 - Dymione 13°Blg z dnia 4 marzec 2013r. Składniki: - monachijski 1 kg; - pilzeński 6 kg; - wędzony swojski 0,9 kg; - kawowy 0,4 kg; - palone ziarna pszenicy 0,1 kg; - specjal B 1,5 kg; - chmiel nugget 50g; - chmiel aurora 20g; - drożdże 1882. Zacieranie: - 52°C - 10'; - 62°C - i 30'; - 72°C - i 40; - 77°C - filtracja. Chmielenie: - 10' - nugget; - 65' - aurora; - 70' - chłodzenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 5 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2013 Warka 330 - Pieroński Porter 22°Blg z dnia 4 marzec 2013r. Składniki: - monachijski 3 kg; - pilzeński 8 kg; - melonaidynowy 1 kg; - karmelowy 0,5 kg; - czekoladowy pszeniczny 1 kg; - jęczmień palony 0,12 kg; - chmiel Mosaic 100g; - drożdże S-23. Zacieranie: - 52°C - 10'; - 62°C - i 15'; - 72°C - i 40; - 77°C - filtracja. Chmielenie: - 10' - 80g; - 65' - 20g; - 70' - chłodzenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 12 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2013 Warka 326 - Czerwono Bana 13,8°Blg z dnia 28 luty 2013r. Poszła na cicho. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się