scooby_brew Opublikowano 16 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2012 Macie jakieś plany na Apokalipsę 12-12-12? Tak się zastanawiam nad stylem, może Ciemny Imperialny IPA? Darth Vader jest jednym z moich ulubionych piw, może coś podobnego tylko zrobić z tego "Imerialny" IPA, tzn. dodał bym więcej słodów może płatków kukurydzianych i cukru z kukurydzy (dla ABV i takż żeby utrzymać styl "Majów")? Może jakiś ciemny mocny belgijski? Może ponownie wędzony porter z papryką chipotle tylko tym razem zrobić z tego porter "imperialny"? W końcu koniec Świata nie zdarza się tak często... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 16 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2012 A z jakiej okazji ta apokalipsa? Przemczysław 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszcz007 Opublikowano 16 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2012 Spoko, apokalipsa tylko w USA będzie, we wszystkich filmach tak pokazują, my jesteśmy bezpieczni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 16 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2012 Inwazja obych też nam nie grozi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgoda Opublikowano 16 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2012 Inwazja obych też nam nie grozi Przecież wszyscy obcy mówią po angielsku, sam w filmie widziałem. U nas nawet nie mieliby komu przekazać, że zniszczą Ziemię, bo prezydent niekumaty. No chyba żeby przekazali Radkowi Sikorskiemu na fejsie albo tłyterze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mimazy Opublikowano 16 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2012 Inwazja obych też nam nie grozi Nawet ten latający spodek odkryty na dnie Bałtyku to ponoć hitlerowska wunderwaffe a nie marsjanie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rosek Opublikowano 16 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2012 (edytowane) A z jakiej okazji ta apokalipsa? Kończy się cykliczny kalendarz Majów. Można by go od nowa używać ale niektórzy uważają że będzie koniec świata A co do daty to chyba miało to być 21-12-12 ale mogę się mylić. Co do ostatniego piwa to taki mocarny Tripel byłby świetny tylko już nie doleżakuje jak teraz by się chciało zrobić Może wiki nie zawsze jest dobrym źródłem informacji ale dla mniej dociekliwych wystarczy. Informacja o końcu świata jest na końcu http://pl.wikipedia.org/wiki/Kalendarz_Maj%C3%B3w Edytowane 16 Lipca 2012 przez rosek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 16 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2012 EBC 12, IBU 12, Blg 12. hagar i Lusterko87 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 16 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2012 EBC 12, IBU 12, Blg 12. Straszne siki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mimazy Opublikowano 16 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2012 A co do daty to chyba miało to być 21-12-12 ale mogę się mylić. 12.12.12 wszyscy zaczną pić i po 9 dniach świat (albo alkohol) się skończy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stachu68 Opublikowano 16 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2012 (edytowane) IBU 21, SRM 12 , BLG 12 to by jeszcze jakiś sens miało, pasowałby lager wiedeński Edytowane 16 Lipca 2012 przez stachu68 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Swiaderny Opublikowano 16 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2012 EBC 12, IBU 12, Blg 12. Taki wybryk to może być 'koniec świata' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scooby_brew Opublikowano 16 Lipca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2012 12-12-12 czy 21-12-12 to nie ma znaczenia, chodzi o to żeby mieć pretekst na uwarzenie jakiegoś "specjalnego" piwa. Wydaje mi się że na początku było 12-12-12, może potem zmienili prognozę. Aha, i chodzi tu o to że Majański kalendarz kończy się na tej dacie i podobno przewiduje koniec Świata. Tutejszy kanał Discovery trąbi o tym bez przerwy od ok. roku. Powracając do piwa, obecnie jestem zdecydowany albo na Imperialny Black IPA albo Belgijski Dark Strong (trappis/duble/itp). Ostatnio smakowałem belgijskie Chimay Grand Reserve i Ommegang Abbey Duble, i obydwa by pasowały na tą okazję. Były by to piwa których "normalnie" nie warzę, czyli było by to coś innego od "normalki" w moim browarze. Z drugiej strony, wiem że Darth Vader to sprawdzone piwo lubiane przeze mnie i przez praktycznie wszystkich którzy je smakują. Łatwo będzie to Dark IPA przerobić na Dark IIPA. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 17 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2012 EBC 12, IBU 12, Blg 12. Straszne siki W sumie to i racja Jeśli apokalipsa to powinna być czarna gorycz, która po pierwszym 0,5l robi "ciemno" w głowie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarkom73 Opublikowano 17 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2012 Ja jestem za Porterem Baltyckim a data to 21.12.12 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makaron Opublikowano 17 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2012 Ja tam bede smazyl sie w pielke jesli apokalipsa nadejdzie. Wiec chyba uwarze sobie cos lekkiego, by mozna byloby sie napic czegos orzezwiajacego chwilke przed wiecznym smazeniem sie w piekle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo333 Opublikowano 17 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2012 Jak to ma być koniec świata, to miodowe słodko-gorzkie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi