kazeper Opublikowano 25 Stycznia Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia Czy miał ktoś z was problem z klarownością przy tych drożdżach? Do tej pory zrobiłem na nich 3 warki i za każdym razem piwka były idealnie klarowne. Przy ostatniej 4. warce, po 6 dniach CC, piwo jest wciąż delikatnie zamglone i kłaczki drożdży zawieszone są w piwie. Piwo fermentowało ~3tygodnie, potem tydzień w 15°C Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fotohobby Opublikowano 27 Stycznia Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia (edytowane) @kazeperTo może być kwestia zbyt miękkiej wody (za mało jonów wapnia) Edytowane 27 Stycznia przez fotohobby Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się