ciezkicoswybrac Opublikowano wczoraj o 11:25 Udostępnij Opublikowano wczoraj o 11:25 @g_berger Mógłbyś zacierać na 2 razy i odparować, ale roboty i gazu zużyłbyś nieproporcjonalnie do efektu. Najlepiej większy gar, albo wspomóc się ekstraktem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
INTseed Opublikowano 18 godzin temu Udostępnij Opublikowano 18 godzin temu No i pierwsza wpadka: za mały garnek!!!! Gdzie ja miałem oczy jak liczyłem zasyp????? Gar 15l a wody prawie 13. A gdzie miejsce na zasyp? Musiałem skalować przed zacieraniem. Masakra xD Musze kupić większy gar chociaż zwykle ważę 10-11l. Takiej ilości mocarza nie uwarzysz takim garnuszku ale prawdę mówiąc to mój first time z takim piwemMożesz zacierać mocne piwo w fermentorze. Tylko grałkę potrzebujesz i nią szybko ruszasz aby nie spalić słodów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g_berger Opublikowano 17 godzin temu Udostępnij Opublikowano 17 godzin temu Hehe Polak potrafi xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jimi_ Opublikowano 2 godziny temu Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu Szybkie pytanko. Czy mogę używać gęstwy zebranej dzień wcześniej czy musi sobie ona odleżeć w słoiku aby oddzieliło się piwo? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łachim Opublikowano 1 godzinę temu Udostępnij Opublikowano 1 godzinę temu Nie musi się oddzielać, możesz używać spokojnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się