luki161 Opublikowano 5 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2018 Roggenbier pije sie jak weizena. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
INTseed Opublikowano 6 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2018 Chyba pierwsza infekcja w pszenicy 100%FM41 sama fiolka. Przed butelkowaniem zapach goździków, w smaku nic złego. Zabutelkowałem bez przelewania. Po refermentacji tydzień później zapach kibla. W smaku jest w miarę. Jak podmuchałem zapach w szkle się polepszył. Niby idzie wypić, ale ten zapach ;(Wyglądało że to piwo będzie najpyszniejsze a tu taka lipa. Następnego dnia butelkowałem inne piwo i jest ok.To na 100% infekcja, czy za dużo syfu pobrało z dna fermentora? Nie używałem reduktora osadu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki161 Opublikowano 6 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2018 Moze siara a nie kibel? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
INTseed Opublikowano 6 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2018 Zapach taki jak kiedyś przemywałem syfon pod umywalką. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziedzicpruski Opublikowano 6 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2018 No to kibel ,czyli w kanał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ogur_ek Opublikowano 6 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2018 Może felerna butelka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
advisorylyrics Opublikowano 6 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2018 (edytowane) , Edytowane 6 Stycznia 2018 przez advisorylyrics Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
INTseed Opublikowano 6 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2018 No to kibel ,czyli w kanał. Może felerna butelka?We wszystkich otwartych.Czy refermentacja w 23C mogła to zrobić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henx Opublikowano 6 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2018 Nie mogła, jedyne to jakaś infekcja przy rozlewie. Coś gdzieś nie domyłeś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
INTseed Opublikowano 6 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2018 Ciekawe jak to będzie się z czasem zmienialo.Co z butelkami? Wystarczy starsan lub oxi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziedzicpruski Opublikowano 6 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2018 2 minuty temu, INTseed napisał: Ciekawe jak to będzie się z czasem zmienialo. Co z butelkami? Wystarczy starsan lub oxi? Kup sobie ług, kwas fosforowy, starasm i okulary ochronne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
INTseed Opublikowano 6 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2018 Kup sobie ług, kwas fosforowy, starasm i okulary ochronne. Czwarta butelka dobra. Nie wiem czemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziedzicpruski Opublikowano 6 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2018 Może przyzwyczaiłeś się do tego smrodu,to efekt wyparcia A na poważnie, na etapie butelkowania coś się posrało, tak czy tak, kup te wszystkie rzeczy, okulary pierwsze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ogur_ek Opublikowano 6 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2018 Zabieram się za pierwszego lagera, pilzneński + Carapils, 10Blg na rozkręcenie Bavarian Lager. Na goryczkę mam do wyboru Marynke i Iunge. Który bardziej pasuje, jaka będzie różnica? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tauruss Opublikowano 6 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2018 Czwarta butelka dobra. Nie wiem czemu. Może miałeś jakąś partie butelek niedomytych. Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
advisorylyrics Opublikowano 7 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2018 Czy zaschnięta piana po burzliwej fermentacji osadzona na ściankach wiadra, może czymś zagrozić piwu? Myślałem żeby zamieszać pojemnik w celu "zebrania" jej by znajdujące się w niej drożdże dalej mogły fermentować, ale mam obawy, że to bardziej zaszkodzi niż pomoże Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jancewicz Opublikowano 7 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2018 29 minut temu, advisorylyrics napisał: Czy zaschnięta piana po burzliwej fermentacji osadzona na ściankach wiadra, może czymś zagrozić piwu? Myślałem żeby zamieszać pojemnik w celu "zebrania" jej by znajdujące się w niej drożdże dalej mogły fermentować, ale mam obawy, że to bardziej zaszkodzi niż pomoże Zostaw w spokoju fermentor, nic się nie stanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blade1231 Opublikowano 7 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2018 Czy zaschnięta piana po burzliwej fermentacji osadzona na ściankach wiadra, może czymś zagrozić piwu? Myślałem żeby zamieszać pojemnik w celu "zebrania" jej by znajdujące się w niej drożdże dalej mogły fermentować, ale mam obawy, że to bardziej zaszkodzi niż pomożeOmg panie zostaw w spokoju nie zaglądaj Wysłane z mojego SM-G901F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LZALESKI Opublikowano 7 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2018 (edytowane) Ile burzliwej i cichej zalecacie do witbira 13-14 blg na drożdżach safbrew s-33 Edytowane 7 Stycznia 2018 przez LZALESKI Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hobbysta Opublikowano 7 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2018 Moze ktoś ma lepsze doświadczenie, ale moim zdaniem nie należy planować fermentacji tylko pilnować blg.Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skajo Opublikowano 7 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2018 3 tygodnie fermentacji. Pod koniec kontroluj blg i będzie ok. Nie wiem jak chciałbyś zapanować nad tym ile będzie trwała burzliwa a ile cicha.Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
advisorylyrics Opublikowano 7 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2018 1 godzinę temu, blade1231 napisał: Omg panie zostaw w spokoju nie zaglądaj Wysłane z mojego SM-G901F przy użyciu Tapatalka 1 godzinę temu, Jancewicz napisał: Zostaw w spokoju fermentor, nic się nie stanie. Spokojnie. Nie zagladam. Widac przez wiadro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
INTseed Opublikowano 7 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2018 Jakie kupić drożdze do dwóch piw: -pierwsze milk stout-drugie risRis z gęstwy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki161 Opublikowano 7 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2018 S-04 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gawron Opublikowano 7 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2018 14 minut temu, INTseed napisał: Jakie kupić drożdze do dwóch piw: -pierwsze milk stout -drugie ris Ris z gęstwy. Suche, czy płynne? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się