luki161 Opublikowano 5 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2018 Roggenbier pije sie jak weizena. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
INTseed Opublikowano 6 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2018 Chyba pierwsza infekcja w pszenicy 100%FM41 sama fiolka. Przed butelkowaniem zapach goździków, w smaku nic złego. Zabutelkowałem bez przelewania. Po refermentacji tydzień później zapach kibla. W smaku jest w miarę. Jak podmuchałem zapach w szkle się polepszył. Niby idzie wypić, ale ten zapach ;(Wyglądało że to piwo będzie najpyszniejsze a tu taka lipa. Następnego dnia butelkowałem inne piwo i jest ok.To na 100% infekcja, czy za dużo syfu pobrało z dna fermentora? Nie używałem reduktora osadu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki161 Opublikowano 6 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2018 Moze siara a nie kibel? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
INTseed Opublikowano 6 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2018 Zapach taki jak kiedyś przemywałem syfon pod umywalką. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziedzicpruski Opublikowano 6 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2018 No to kibel ,czyli w kanał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ogur_ek Opublikowano 6 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2018 Może felerna butelka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
advisorylyrics Opublikowano 6 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2018 (edytowane) , Edytowane 6 Stycznia 2018 przez advisorylyrics Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
INTseed Opublikowano 6 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2018 No to kibel ,czyli w kanał. Może felerna butelka?We wszystkich otwartych.Czy refermentacja w 23C mogła to zrobić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henx Opublikowano 6 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2018 Nie mogła, jedyne to jakaś infekcja przy rozlewie. Coś gdzieś nie domyłeś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
INTseed Opublikowano 6 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2018 Ciekawe jak to będzie się z czasem zmienialo.Co z butelkami? Wystarczy starsan lub oxi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziedzicpruski Opublikowano 6 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2018 2 minuty temu, INTseed napisał: Ciekawe jak to będzie się z czasem zmienialo. Co z butelkami? Wystarczy starsan lub oxi? Kup sobie ług, kwas fosforowy, starasm i okulary ochronne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
INTseed Opublikowano 6 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2018 Kup sobie ług, kwas fosforowy, starasm i okulary ochronne. Czwarta butelka dobra. Nie wiem czemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziedzicpruski Opublikowano 6 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2018 Może przyzwyczaiłeś się do tego smrodu,to efekt wyparcia A na poważnie, na etapie butelkowania coś się posrało, tak czy tak, kup te wszystkie rzeczy, okulary pierwsze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ogur_ek Opublikowano 6 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2018 Zabieram się za pierwszego lagera, pilzneński + Carapils, 10Blg na rozkręcenie Bavarian Lager. Na goryczkę mam do wyboru Marynke i Iunge. Który bardziej pasuje, jaka będzie różnica? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tauruss Opublikowano 6 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2018 Czwarta butelka dobra. Nie wiem czemu. Może miałeś jakąś partie butelek niedomytych. Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
advisorylyrics Opublikowano 7 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2018 Czy zaschnięta piana po burzliwej fermentacji osadzona na ściankach wiadra, może czymś zagrozić piwu? Myślałem żeby zamieszać pojemnik w celu "zebrania" jej by znajdujące się w niej drożdże dalej mogły fermentować, ale mam obawy, że to bardziej zaszkodzi niż pomoże Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jancewicz Opublikowano 7 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2018 29 minut temu, advisorylyrics napisał: Czy zaschnięta piana po burzliwej fermentacji osadzona na ściankach wiadra, może czymś zagrozić piwu? Myślałem żeby zamieszać pojemnik w celu "zebrania" jej by znajdujące się w niej drożdże dalej mogły fermentować, ale mam obawy, że to bardziej zaszkodzi niż pomoże Zostaw w spokoju fermentor, nic się nie stanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blade1231 Opublikowano 7 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2018 Czy zaschnięta piana po burzliwej fermentacji osadzona na ściankach wiadra, może czymś zagrozić piwu? Myślałem żeby zamieszać pojemnik w celu "zebrania" jej by znajdujące się w niej drożdże dalej mogły fermentować, ale mam obawy, że to bardziej zaszkodzi niż pomożeOmg panie zostaw w spokoju nie zaglądaj Wysłane z mojego SM-G901F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LZALESKI Opublikowano 7 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2018 (edytowane) Ile burzliwej i cichej zalecacie do witbira 13-14 blg na drożdżach safbrew s-33 Edytowane 7 Stycznia 2018 przez LZALESKI Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hobbysta Opublikowano 7 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2018 Moze ktoś ma lepsze doświadczenie, ale moim zdaniem nie należy planować fermentacji tylko pilnować blg.Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skajo Opublikowano 7 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2018 3 tygodnie fermentacji. Pod koniec kontroluj blg i będzie ok. Nie wiem jak chciałbyś zapanować nad tym ile będzie trwała burzliwa a ile cicha.Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
advisorylyrics Opublikowano 7 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2018 1 godzinę temu, blade1231 napisał: Omg panie zostaw w spokoju nie zaglądaj Wysłane z mojego SM-G901F przy użyciu Tapatalka 1 godzinę temu, Jancewicz napisał: Zostaw w spokoju fermentor, nic się nie stanie. Spokojnie. Nie zagladam. Widac przez wiadro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
INTseed Opublikowano 7 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2018 Jakie kupić drożdze do dwóch piw: -pierwsze milk stout-drugie risRis z gęstwy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki161 Opublikowano 7 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2018 S-04 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gawron Opublikowano 7 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2018 14 minut temu, INTseed napisał: Jakie kupić drożdze do dwóch piw: -pierwsze milk stout -drugie ris Ris z gęstwy. Suche, czy płynne? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi