korzen16 Opublikowano 8 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2013 czemu śnieżne kotły są zimą a potem po podejściu do barierki mam lato Bo po każdej ziemie zawsze przychodzi lato:), a w górach trwa ono wyjątkowo krótko, to cza łapać póki trwa, bo przepadnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slotish Opublikowano 10 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2013 (edytowane) Ostatnio kupiłem Bojana z browaru w Bojanowie i niestety piwo było tragiczne. Bez gazu, pomimo nalewania "z góry" piwo nie wytworzyło piany. Katastrofa. Później zakupiłem Toporka zapowiadanego jako mocny niefiltrowany lager. Po traumatycznym doświadczeniu z "wielkopolskim" nie spodziewałem się niczego pozytywnego. Tymczasem toporek jest bardzo ciekawym piwem. O wyczuwalnej goryczce ( w porównaniu do innych jasnych lagerów rzec można, że nawet wysokiej ), w aromacie pięknie współgra ze słodowością chmielowa nuta, lekka choinka. Bardzo ciekawe piwo. Pewnie jedno z lepszych jakie wyszło z naszych browarów regionalnych. Polecam. A oto zdjęcie "wielkopolskiego". Edytowane 10 Grudnia 2013 przez slotish Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Sezon na grzyby rozpoczęty. :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crocco Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2014 (edytowane) Od wtorku zbieram, żona ma już dość zupy grzybowej i placków grzybowych w sosie grzybowym. Edytowane 31 Sierpnia 2014 przez crocco Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amap Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2014 ... placków grzybowych w sosie grzybowym. jak się robi placki grzybowe w sosie grzybowym? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crocco Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Placki ziemniaczane z grzybami polewa się sosem grzybowym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo333 Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2014 W Beskidach dużo prawdziwków - niestety robale też je preferują. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GB... Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Muchomory czerwone są urodziwe. W drodze do lasu dziś widziałem sporo dzikiego chmielu, zjadłem 2 szyszki, pyszny. Grzyby to w większości maślaki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Undeath Opublikowano 1 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2014 (edytowane) Wczoraj byłem 3 godzinki koło Borowca, uzbierałem dwa duże kosze podgrzybków, trochę kozaków i tylko 3 prawdziwki, chyba jeszcze nie jest ich pora... ale wysyp jest podgrzybka, nierobaczywego i małego, nazbierałem sporo na grzybki w marynacie, do tego jeszcze na suszenie i sos starczyło Dziś ładowanie w słoiki ich. Sporo też jest Pieprznika czyli kurki, szkoda tylko że na kolanach trzeba ją zbierać Ale będzie na tartę z kurkami i do obiadku Edytowane 1 Września 2014 przez Undeath Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rabbek Opublikowano 1 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2014 ja wczoraj jedno wiaderko w 4 h. Sporo było grzybów podjedzonych przez ślimaki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crocco Opublikowano 2 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2014 korzen16 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mimazy Opublikowano 8 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2014 Muchomory czerwone są urodziwe. Nie tylko urodziwe ale i obdarzone złowrogą mocą, patrz dr Jerzy Bąbel , Muchomorem karmione wilkołaki Odyna (nie pamiętam gdzie to było wydane, chyba w Archeologi Polski) Przeżyłem dziś dziwną przygodę- poszedłem do Bierhalle napić się piwa, miałem ochotę napić się jakiegoś słodowego. Alt był (obok bocka którego już znałem) faworytem który mnie tam kierował, zamówiłem, czekam (trafiłem na jakąś godzinę szczytu) stawiany jest koło mnie pokal do weizenów z mętnym ciemnym, wnioskuję że dunkelweizen. Karta wymienia pils, weizen, bock, dunkel, alt. Rozumiem że to dunkelweizen i czekam na swojego alta. Kelner tłumaczy że jestem w błędzie i to jest mój alt! Moje zdziwienie prostuje drugi pracownik który tłumaczy mi jak chłop krowie na granicy że alt to takie ciemne piwo pszeniczne górnej fermentacji. Na moje zdziwienie że wydawało mi się dotąd iż to dunkelweizen tłumaczy mi jak bardzo jestem w błędzie i że dunkel to takie jak pilzner tylko ciemne... -rozumiem, dunkel lager? -Tak dokadnie. -no ale alt to hybrydowej fermentacji piwo półciemne a nie pszeniczniak! -nie, alt to piwo pszeniczne... No i mam reminiscencje z filmu Rejs scena z dupniakiem- "skoro nie pan to ja" Alt to dukkelweizen a jak pan myśli inaczej to to pana błąd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgoda Opublikowano 8 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2014 Do Bierhalle juz od jakiegoś czasu nie ma po co chodzić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 11 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2014 Jak kopacze dziś wygrają chyba trzeba będzie uwarzyć piwo na tą cześć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s3bbar Opublikowano 11 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2014 Jak kopacze dziś wygrają chyba trzeba będzie uwarzyć piwo na tą cześć Co warzysz zatem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 12 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2014 Brak jeszcze pomysłów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GB... Opublikowano 7 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2014 Wieczór zaczyna się wcześnie. Niedzielne zimowe są najdłuższe... W dzień ptaszki do karmika przylatują, zacząłem zimowe dokarmianie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 12 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2014 Dziewczę pokazuję jak zrobić pasztet z suma. [media] [/media] zupka z lina. Może się komuś przyda na święta. Więcej filmów na kanale Stawów. [media] [/media] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
camilos Opublikowano 12 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2014 Pomysł na pasztet przedni, tylko pasztet z dodatkiem warzyw mielonych się dużo szybciej psuje. Ale to taka uwaga na boku, zresztą z ryby pasztetów nie robiliśmy tylko z lądowych stworzeń. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się