mark33 Opublikowano 21 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2009 Coder nie było Ciebie słychać' date=' ale jak nas słyszałeś? Rwało czy słyszałeś normalnie?[/quote']Słyszalność była bardzo przyzwoita, tylko ten mikrofon wbudowany w laptop coś nie działa najlepiej, muszę dokupić jakiś zewnętrzny. U mnie w lapku też mikrofon do bani, cichy właśnie (przesłuchałem materiał) , używam do Skype słuchawki BT (na co dzień do komórki) sprawdza się dobrze mogę chodzić po mieszkaniu i rozmawiać. PS. Kiedy następna konferencja (chciałem coś wtrącić do nagranego materiału podczas odsłuchiwania ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makaron Opublikowano 21 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2009 Co byście powiedzieli na spotkanie w najbliższą środę o godzinie 21. Tematy: piwo pszenne, praca w brytyjskim browarze rzemieślniczym. Trzeba byłoby przygotować serię pytań które bym podesłał kolędzie za wcześniej by mial czas sie w nimi zapoznać. Fajnie jakby dori mogla w jakimś momencie dołączyć i opowiedzieć nam o piwach pszennych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makaron Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Co byście powiedzieli na spotkanie w najbliższą środę o godzinie 21. Tematy: piwo pszenne, praca w brytyjskim browarze rzemieślniczym. Trzeba byłoby przygotować serię pytań które bym podesłał kolędzie za wcześniej by mial czas sie w nimi zapoznać. Fajnie jakby dori mogla w jakimś momencie dołączyć i opowiedzieć nam o piwach pszennych Z powodu braku zainteresowania tematem, nie zawracałem głowy koledze. Więc jeśli ma się odbyć konferencja zostaje jedynie temat pszenicy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pioturek Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Mam pytanie. Jeżeli by tak zostało jak pisze Makaron to czy można by temat piw pszenicznych połączyć z tematem proponowanym przez Jejskiego "sprzęt i logistyka jego wykorzystania we warzeniu domowym" ? Były by to już wtedy dwa tematy. Myślę że mogą się zrobić całkiem obszerne. Całość można by potraktować jako spotkanie dla początkujących pod przewodnictwem doświadczonych piwowarów. I najważniejsza rzecz Jako że sam zaproponowałem temat weizenów mam prośbę o przełożenie terminu na każdy inny dzień tego tygodnia tylko nie środa 26.08.2009. Głupio by mi było nie stawić się na skype a są spore szanse że nie dam wtedy rady. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dori Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Fajnie jakby dori mogla w jakimś momencie dołączyć i opowiedzieć nam o piwach pszennych Ekspertem nie jestem, ale początkującym mogłabym pomóc. Niestety nie wiem czy dam radę Trochę się pochorowałam, a poza tym ze względu na dziecko, które zasypia raczej późno, ciężko umawiać mi się na konkretną godzinę. Jeśli konferencja się odbędzie postaram się wziąć udział, ale obiecać na 100% nic nie mogę... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makaron Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2009 tylko nie środa 26.08.2009.. Mi pasuje czwartek. Następny wtorek i każdy dzień od następnego piątku do 16 września. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makaron Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Ekspertem nie jestem, ale początkującym mogłabym pomóc. Niestety nie wiem czy dam radę Trochę się pochorowałam, a poza tym ze względu na dziecko, które zasypia raczej późno, ciężko umawiać mi się na konkretną godzinę. Jeśli konferencja się odbędzie postaram się wziąć udział, ale obiecać na 100% nic nie mogę... Dlatego miałem chytry plan, że zaczniemy gadać ogólnie, a pod koniec już z tobą przemielić temat pszenicy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jejski Opublikowano 21 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2009 Czy w tym tygodniu ma ktoś ochotę pogadać luźno o piwowarstwie, czyli bez konkretnego tematu ale oczywiście o tym co nas najbardziej interesuje? Zwłaszcza proszę o odwagę i udział osoby z mniejszym doświadczeniem piwowarskim, a wyjadaczy o uczestnictwo . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 21 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2009 (edytowane) Cześć. Ja mogę pogadać. byle nie w czwartek bo warzę ..... godziny popołudniowo-wieczorne wchodzą w rachubę na pogaduchy ... Edytowane 21 Września 2009 przez bielok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 21 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2009 Piątek ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makaron Opublikowano 21 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Września 2009 Piątek ? Środa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jejski Opublikowano 21 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2009 Normalnie optował bym z a piątkiem, ale nie mam jeszcze rozpiski z pracy, a szykują się mistrzostwa europy. Jestem za środą ale po 22.00, może jeśli to dojdzie do skutku w tym terminie, a będzie pomysł że spotkanie odbędzie się wcześniej, to może ktoś poprowadzi spotkanie ? Może jednak zrobimy dwa spotkania ? Środa piątek? Są jeszcze jacyś chętni? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makaron Opublikowano 22 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Września 2009 Ja się przyklejam do środy, z banalnego powodu, w piątek pracuje do 23. Środę mam wolną. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makaron Opublikowano 25 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Września 2009 Piątek ? To jak? Cos sie dzieje dzisiaj? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 25 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2009 Niestety mam gości Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jejski Opublikowano 25 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2009 Na razie siedzę w pracy i chyba dłużej zostanę . Z dzisiejszej rozmowy chyba nici jak dla mnie. Może w przyszłym tygodniu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makaron Opublikowano 25 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Września 2009 Cos nie możemy sie dogadać. Kto sie pisze na wtorek? Z miła cięcia bym posłuchał codera czy dori. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zico Opublikowano 25 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2009 (edytowane) ja chetnie zadebiutuję jako słuchacz - jeśli można oczywiście się dołączyć i o której przewidywany start ? nick skype - pawelzico72 Edytowane 25 Września 2009 przez zico Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makaron Opublikowano 28 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Września 2009 Mi niestety odpada jutrzejszy wtorek . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wesoly Opublikowano 28 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2009 Mnie też można łapać, jak nie jestem w "Zielonym piekle" nick "wesoly_olesnica" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pioturek Opublikowano 29 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2009 Są spore problemy ze zgraniem się na kolejną konferencję . Proponowane terminy to z reguły środek tygodnia. Czy w weekend nie było by nam łatwiej ? Może to jest klucz do tego żeby się wreszcie udało. Może też o wcześniej porze bardziej by zainteresowanym pasowało.... ? Zatem.... Jest ktoś chętny na konferencję w sobotę lub niedzielę ? Co prawda w najbliższy weekend sporo z ludzi z forum pewnie będzie w Cieszynie ale przecież nie wszyscy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyfronik Opublikowano 30 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2009 Konferencje w weekend mogą być mało merytoryczne . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makaron Opublikowano 30 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Września 2009 Konferencje w weekend mogą być mało merytoryczne . Zaczną sie merytorycznie. A końcówkę sie wytnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coder Opublikowano 30 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2009 Makaron: radzę, żebyś dyktatorsko ustalił jakiś termin, kto będzie to będzie a potem umówimy się na kolejny. Demokracja nie działa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makaron Opublikowano 30 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Września 2009 Najbliższa Sobota godzina 19.00. Czekam na propozycje tematu konferencji. Jak nie bedzie propozycji to bedzie kontynuacją tematu piw brytyjskich z elementami poprawnej fermentacji (przygotowanie drożdży płynnych, startery, jak zaoszczędzić na drożdżach płynnych.) W części pierwszej a jak zostanie troche czasu pogadamy na temat naszych rozwiązań technicznych podczas warzenia i fermentacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi