Skocz do zawartości

Lista castingowa do spotu "Jestem piwowarem domowym"


kopyr

Rekomendowane odpowiedzi

Jeśli większość chce tej strony, to mogę się zgłosić na ochotnika do jej redagowania - czy będzie na joomli, wordpressie, czy innym drupalu, to już nieważne. Myślę, że jeszcze jedna, może dwie osoby byłyby potrzebne.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 614
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Jeśli większość chce tej strony, to mogę się zgłosić na ochotnika do jej redagowania - czy będzie na joomli, wordpressie, czy innym drupalu, to już nieważne. Myślę, że jeszcze jedna, może dwie osoby byłyby potrzebne.

Z racji, że tego wordpressa już trochę czaję, to za tym bym optował.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Domena będzie utrzymywana oczywiście na piwo.org, jako osobna strona. Darmowe serwisy odpadają.

Dajcie spokój z kosztami - są zerowe :D

Jakiś koszt, pojawia się na pewno jeśli strona ma żyć dalszym życiem. Będzie to chociażby czas poświęcony na jej rozwój.

Ja myślałem o uruchomieniu stronki głównie dla wsparcia promocji filmu (i dla fanu). Za jakiś czas ten film i nas przestanie bawić.

W najgorszym wypadku, kiedy stronka spełni swoje zadanie można będzie ją spokojnie zdjąć.

 

Nalepki na szafki to żart, ale na ramce tablicy rejestracyjnej auta, nalepkę można umieścić. I można ją samemu zrobić.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Słuchajcie tak wstępnie jakbyście mogli pomyśleć nad swoimi notkami biograficznymi. Bo jeśli mamy odpalić wszystko od razu, to trzeba by już stronę szykować. Może być bardziej z jajem, może być na poważnie.

No chyba, że odpalamy klipa w ostatniej chwili przed świętami (mam nadzieję, że się uda), a stronę robimy w nowym roku. Nie ukrywam, że przed świętami mam huk roboty.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Proponuję podawać tu swoje "projekty" notek biograficznych, nawet próbne wersje. Żeby podłapać ogólny schemat :D Ja jestem za wystartowaniem późniejszym, ale z przemyślaną strategią. Późniejszym, ale nie później jak 23.12.2009, bo mam wrażenie, że w okresie okołoświątecznym ludzie buszują po Internecie i trafiają na piwowarstwo (JA TAK TU TRAFIŁEM !! DOKŁADNIE ROK TEMU :D )

 

 

 

Nick: Maryush

Imię: Mariusz

Wiek: 23l

Zawód: Student

Miasto: Lublin/Kłoczew

Uwarzył: ok. 525l piwa

 

Piwowar od roku, student V roku Zarządzania i Inżynierii Przetwórstwa Spożywczego na Uniwersytecie Przyrodniczym w Lublinie, po zakończeniu studiów pragnie rozpocząć pracę w przemyśle piwowarskim - najchętniej w browarze regionalnym. W trakcie budowy browaru domowego o wybicu 0,40-0,45hl/warkę. Uwielbia Hefe-Weizena, Weizenbocka, Bocka i Dobrego Pilsa, Portera Bałtyckiego, Pale Ale, Witbiera i Stouta :D

Edytowane przez Maryush
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli strona miałaby być na wordpressie, to ktoś musiałby ją utworzyć w sensie templatki i ogólnego układu (sekcje, menu), wstawienia filmu itp. Ja natomiast mógłbym wpisać notki biograficzne i tutaj jestem za wysyłaniem ich na PW na przykład do mnie.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Uwarzył: ok. 525l piwa

Z tym chwaleniem się, bym nie przesadzał, jeszcze się służby zainteresują i po co nam to. :D

 

Reszta jak najbardziej może być.

Niekoniecznie musi to być w formie kwestionariusza, równie dobrze można to napisać tak:

Maryush

Mariusz (23l.), od tego roku warzy w Kłoczewie, studiuje w Lublinie na Uniwersytecie Przyrodniczym (V rok Zarządzania i Inżynierii Przetwórstwa Spożywczego).

Marzenia: Po zakończeniu studiów pragnie rozpocząć pracę w przemyśle piwowarskim - najchętniej w browarze regionalnym.

Ulubione style piwa: Hefe-Weizen, Weizenbock, Bock, Pils, Porter Bałtycki, Pale Ale, Witbier i Stout.

Osiągnięcia: wszystko przed nim :D.

Myślę, że rubryki z ulubionymi stylami piwa, osiągnięciami i marzeniami są całkiem fajne. Względnie Marzenia: możemy zamienić na Cele: (byle nie w Rawiczu :D ). Nie wiem też, czy wszyscy będą chcieli podawać wiek.

W Osiągnięcia:można wpisywać warzy dla siebie, a nie dla jurorów itp. Można też zrobić, że rubryki byłyby opcjonalne, czyli nie każdy musi mieć każdą.

Edytowane przez kopyr
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Może dane podawajcie na PW bo licho nie śpi.

A jak sie ukażą na stronie to już będzie spać?

 

 

A mnie takie przedstawianie kojarzy się z jakimiś spotkaniami AA :D

Edytowane przez jacer
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Uwarzył: ok. 525l piwa

czy po każdej warce trzeba będzie się zgłaszać do administratora żeby uaktualnił :D

W Twoim przypadku będzie inaczej "dochodzę do 10000hl" inaczej admin nie nadąży dopisywać :D

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Może dane podawajcie na PW bo licho nie śpi.

A jak sie ukażą na stronie to już będzie spać?

 

 

A mnie takie przedstawianie kojarzy się z jakimiś spotkaniami AA :D

Raczej AB, czyli Anonimowych Browarników. :D

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Ostateczny, a może raczej rzeczywisty tekst naszego manifestu.

Jestem piwowarem domowym.

Jestem piwowarem.

Jestem piwowarką domową.

Jestem piwowarem domowym.

Jestem piwowarką. Warzę piwo w domu, warzę piwo w kuchni.

Warzę piwo w moim ogrodzie.

Warzę piwo w domu, a właściwie to przed domem.

Kocham piwo.

Jestem piwowarem domowym. Piwo warzę w domu.

Piwo to moje hobby.

Piwo to moja pasja.

Piwo dla mnie, to coś więcej niż alkohol.

To tradycja,

kunszt,

sztuka.

95% rynku piwa w Polsce kontrolują 3 koncerny.

Na świecie istnieje kilkadziesiąt stylów piwa.

W Polsce 97% rynku stanowi wysokoodfermentowany jasny lager.

Ale istnieje alternatywa.

Piwowarstwo domowe.

Uwarzyłem to piwo.

Od początku XXI wieku powstały tysiące browarów domowych.

Piwowarzy domowi warzą piwa w większości stylów warzonych na świecie.

Piwowarzy domowi reaktywują zapomniane style piwa, jak nasze Grodziskie.

Koncerny bezustannie obniżają koszty, zwiększają wydajność i wielkość sprzedaży.

Od dnia warzenia, do momentu kiedy piwo znajdzie się w sklepie, mija czasami kilkanaście dni.

Ich celem jest produkować więcej, szybciej i taniej.

Ale w tym wszystkim zapominają o jednym... O smaku

Naszym celem jest warzyć wyśmienite piwo.

Zapytaj mnie dlaczego poświęcam tyle czasu na uwarzenie piwa, zamiast kupić je w sklepie jak inni.

Możesz nazwać mnie wariatem, ale...

Mam czas. Moje piwo leżakuje miesiącami i jest wyśmienite.

Uwarzyłam to piwo.

To piwo ma 3 lata... i nadal jest pyszne.

... i ma smak.

Nam nie zależy na wysokiej zawartości alkoholu.

Nie zależy nam na cięciu kosztów. Używamy tylko najlepszych surowców

Lubię mocną goryczkę. Ten chmiel wyhodowałem w ogrodzie

Uwarzyłem to piwo.

Nie zależy mi, żeby moje piwo smakowało wszystkim,

ale żeby było wyjątkowe.

Chcę, by moje piwo było perfekcyjne.

Chcę, aby moje piwo było wyraziste.

Uwarzyłem to piwo.

Lubię mocną goryczkę.

Lubię piwa górnej fermentacji

Lubię piwa wędzone.

Lubię piwa pszeniczne.

Lubię piwa klasztorne.

Ja uwarzyłem te piwa.

Uwielbiam portery

Lubię piwa treściwe.

Lubię eksperymentować.

Nasze piwo jest niepasteryzowane.

Nasze piwo jest niefiltrowane.

Nasze piwo zawiera żywe drożdże.

Witaminy.

Zawiera mikroelementy

i ma smak

Uwarzyłem to piwo.

Uwarzyłem to piwo.

Uwarzyłem to piwo.

To moje pierwsze uwarzone piwo.

Kocham piwo i kocham warzyć piwo.

To piwo sam warzyłem.

Naszym celem jest: warzyć wyśmienite piwo.

Udowodnić, że wspaniałe piwo można uwarzyć w domu

Propagować kulturę picia.

Naszym celem jest

doskonalić nasze umiejętności,

by warzyć jeszcze lepsze piwo.

Samodzielny wyrób piwa nigdy nie był tak prosty jak teraz,

a wszystko to za sprawą Internetu.

Za jego pośrednictwem zakupisz niemal wszystkie rodzaje słodu, chmielu i drożdży

Dzięki społeczności piwowarów, która codziennie wymienia się swoimi doświadczeniami

możesz poznać tajniki piwowarstwa

kiedyś zazdrośnie strzeżone przez cechy piwowarskie.

Dziś cała wiedza pokoleń piwowarów stoi przed Tobą otworem.

Za darmo. 24 godziny na dobę.

Uwarzyłem te piwo.

Wiesz co? Warzenie wciąga. Nie bój się spróbować.

W piwowarstwie domowym nie ma przegranych. Każde niepowodzenie czegoś uczy. Przegrasz dopiero wtedy, gdy nie spróbujesz.

Jest nas coraz więcej,

a z czasem może zaczniemy zakładać komercyjne browary.

Możesz nazwać mnie marzycielką, oderwaną od rzeczywistości, ale ja wierzę, że do nas należy przyszłość polskiego piwowarstwa.

My kochamy piwo i nie uznajemy kompromisów

Dlatego wznieśmy toast za piwowarów domowych

Raz

Dwa

Trzy

Na zdrowie!!!

PS: zrobiłem tak, że jeden aktor - jeden wers, ale nie wiem czyt tak jest najlepiej. Co sądzicie.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

PS: zrobiłem tak' date=' że jeden aktor - jeden wers, ale nie wiem czyt tak jest najlepiej. Co sądzicie.[/quote']

i jest sprawiedliwie :D

Jak to możliwe, skoro jest 91 wersów? Pisałeś, że aktorów jest 34.

Nie, no źle mnie zrozumieliście. W tym zapisie jaki przedstawiłem, każdą linijkę mówi ktoś inny. Oczywiście aktorzy się powtarzają, ale też jest kilku, którzy mówią właśnie tylko jedną linijkę.

 

PS: Darko jestem pod wrażeniem, że chciało Ci się liczyć. :D

 

PS2: żeby była jasność, biorę całą odpowiedzialność za JPD, ale jednak wyboru kawałków dokonywał pawelk3333, więc jeśli ktoś będzie miał jakieś obiekcje, to nie (do końca :D) moja wina. Pawelek kilka poprawek na moją sugestię wniósł (szczególnie tam gdzie było słabo słychać). Mam nadzieję, że rozczarowań nie będzie, choć zdaje sobie sprawę, że mogą być, bo ktoś mógł wysłać sporo materiału, a ukazał się raz czy dwa, z kolei inny nagrał mało, a poszło prawie wszystko.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Słuchajcie... jest ciężko... :D na 90% nie będzie spotu pod choinką, na 80% nie będzie go w tym roku nawet. Kompozytor nam się rozchorował, a nie możemy oczekiwać, że zrobi nam to między uszkami, a karpiem. W ogóle niewiele możemy oczekiwać, bo robi nam to za free i z dobroci serca.

 

Także z ogromnym bólem serca muszę prosić Was o cierpliwość. Najprawdopodobniej odpalenie JPD nastąpi, gdzieś w połowie stycznia. :D

 

Sprawdzę jeszcze jedną możliwość, może coś z pawelkiem wymyślimy, ale nie robię sobie wielkich nadziei.

 

Niestety muza jest ważna, jak przejrzałem klipy Jankesów, to muza tam jest i jest istotna.

 

Cóż, być może tak miało być i dostajemy dodatkowy czas, żeby to zrobić tip top. Stronę, zredagowanie tekstu, notek biograficznych, przemyśleć co na niej jeszcze umieścić. Być może jeszcze coś przemontujemy z pawelkiem, bo jeszcze mam tam parę wątpliwości.

 

Także tak... :D

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Cóż, być może tak miało być i dostajemy dodatkowy czas, żeby to zrobić tip top. Stronę, zredagowanie tekstu, notek biograficznych, przemyśleć co na niej jeszcze umieścić. Być może jeszcze coś przemontujemy z pawelkiem, bo jeszcze mam tam parę wątpliwości.

i te moje wymarzone angielskie podpisy może się uda...

 

Zrobiłam tłumaczenie, nie jestem do końca zadowolona, ale możliwe, że przez najbliższe dwie doby nie będę mieć dostępu do internetu, więc już wstawie, tak jak jest, żeby mądrzejsi mogli na nie zerknąć :D

 

I am a homebrewer.

I am a homebrewer.

I am a homebrewer.

I am a homebrewer.

I am a homebrewer. I brew at home, I brew in my kitchen.

I brew in my garden.

I brew at home, actually more like in front of it.

I love beer.

I am a homebrewer. My beer is brewed at home.

For me beer is a hobby.

For me beer is a passion.

For me beer is something more than just alcohol.

Tradition,

Craft,

Art.

95% of the beer market in Poland is controlled by three large corporations.

Several dozen of beer styles exist in the world.

97% of the beer production in Poland are highly attenuated light lagers.

But there is another option.

Homebrewing.

I brewed this beer.

Thousands of home breweries were created after year 2000.

Homebrewers brew most beer styles that exist around the world.

Homebrewers bring forgotten beer styles, like Grodziskie, back to life.

Corporations constantly cut costs, improve efficiency and increase sales.

Time from brewing to shelf can be as short as several days.

Their goal is to make production higher, faster and cheaper.

But there is one thing they seem to forget... the taste.

Our aim is to brew excellent beer.

Ask me, why I spend so much time brewing instead of buying beer at a supermarket as other people do.

Call me crazy, but...

I've got time. My beer ages for months and is excellent.

I brewed this beer.

This beer was brewed three years ago... and it's still delicious.

and tasty.

We are not focused on high alcohol content.

Cutting costs is not important for us. We use only the best ingredients.

I enjoy a distinct bitterness. These hops come from my garden.

I brewed this beer,

I don't want my beer to appeal to everyone

I want it to be special.

I want my beer to be perfect.

I want my beer to be expressive.

I brewed this beer.

I enjoy a distinct bitterness.

I like top fermented beers.

I like smoked beers.

I like wheat beers.

I like abbey beers.

I brewed these beers.

I love porters.

I like big, rich beers.

I enjoy experimenting.

Our beer is not pasteurised.

Our beer is not filtered.

Our beer cointains live yeast.

Vitamins.

Contains microelements.

And has a taste.

I brewed this beer.

I brewed this beer.

I brewed this beer.

This is my first home brewed beer.

I love beer and I love brewing.

This beer was brewed by me.

Our aim is to brew excellent beer,

To prove that great beer can be homebrewed

to promote a civilised drinking culture

Our aim is

to improve our skills

and so brew even better beer.

Homebrewing has never been as easy as it is now,

thanks to the internet.

In online shops you can buy almost every kind of malt, hops and yeast.

Thanks to the community of homebrewers, sharing everyday their experience

you can learn secrets of brewing

that used to be jealously guarded by brewers' guilds.

Now all the knowledge of generations of brewers is within your reach.

For free. 24 hours a day.

I brewed this beer.

You know what? Homebrewing is addictive. Don't be afraid to start.

There are no losers in homebrewing. Each defeat teaches you something new.

The only way to fail is to quit.

There are more and more of us,

and at some point we may start opening commercial breweries.

Call me a dreamer, call me delusional, but I believe that the future of

Polish brewing is in our hands.

We love beer and accept no compromise.

So let's raise our glasses to homebrewers

one

two

three

Cheers!!!

Edytowane przez alutka
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Kilka uwag:

 

For me beer is a hobby.

For me beer is a passion.

For me beer is something more than just alcohol.

Może lepiej

Beer is my hobby.

Beer is my passion.

Beer for me is something more than just alcohol.

95% of the beer market in Poland is controlled by three large corporations.

Nie jestem 100% pewnien, ale chyba zamiast corporations powinno być multinationals.

 

 

97% of the beer production in Poland are highly fermented light lagers.

Prawie na pewno powinno być:

97% of the beer production in Poland are highly attenuated light lagers.
Thousands of home breweries were created after year 2000.

A nie were established?

Choć całoś mi brzmi dość drewnianie. Może:

At the begining of XXI century, thousends of homebreweries were established
Homebrewing has never been as easy as it is now,

Ja bym napisał

Brewing your own beer has never been as easy as it is now,
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.